moos 18.02.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) Budowę czas rozpocząć W końcu jest, po prawie dwóch latach od rozpoczęcia działań w kierunku budowy domu, dnia 17.02.2012 otrzymaliśmy informację że mamy pozwolenie na budowę Domek który budujemy to prosta parterówka z kopertowym dachem, ze względu na ukształtowanie terenu w pełni podpiwniczona. Salon od południa, wejście od północy. Powierzchnia około 150m2. Ściany z silikatów + ocieplenie Strop drewniany Dach wstępnie Roben Monza plus Ogrzewanie podłogowe w całym domu zasilane piecem na ekogroszek(może się jeszcze zmienić) Rekuperator, kominek. Jak na pierwszy wpis chyba starczy informacji Edytowane 18 Lutego 2012 przez moos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariwa 18.02.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 witamy na forum i życzymy szczęścianapewno będziemy do Was zaglądać i czekamy na dalsze wieści, jaki to dokładnie projekt?będziecie budować własnymi siłami czy macie już na oku jakąś brygadę?pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 18.02.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Witam i ja Myslałam,ze mi się dziennik rozmnożył (podobna nazwa) Też mamy parterówkę z sillikatów, podłgowka będzie wszędzie, piec na ekogroszek, rekuperator też. Tyle ze nie mamy stropu drewnianego, dachówkę wybraliśmy betonową i nie chcieliśmy kominka Gratuluję pozwolenia na budowę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moos 18.02.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Jakoś nie chciało mi się skomplikowanej nazwy wymyślać Na opcję "Własnymi siłami" niestety nie ma czasu, chyba że jakieś drobniejsze prace. Narazie jesteśmy na etapie zbierania ofert od ekip budowlanych, do końca lutego powinno się wszystko wyjaśnić Projekt indywidualny chociaż wzorowany trochę na gotowcach. Front http://cadproject.pl/_usr/adam/_BUDOWA/murator/front.jpg Tył http://cadproject.pl/_usr/adam/_BUDOWA/murator/tyl.jpg Bok http://cadproject.pl/_usr/adam/_BUDOWA/murator/elewacja boczna prawa.jpg Rzut parteru http://cadproject.pl/_usr/adam/_BUDOWA/murator/rzut parteru.jpg Rzut piwnicy http://cadproject.pl/_usr/adam/_BUDOWA/murator/rzut piwnic.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.02.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 lubię parterówki z piwnicami jedyne co bym zmieniła to chyba powiekszyła sypialnie 1.3 robiąc drzwi bez tego korytarzyka, jesli tam ma być szafa wnękowa to można ją wykończyć ładnie np rogowymi półkami a byłoby przestronniej chyba... i jeszcze wywaliłabym drzwi do łazienki albo zrobiła przesuwne...choć po co wam drzwi do tylko waszej prywatnej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 18.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 witaj.Zapowiada się ciekawie. Jakie wymiary ma ten dom? to 150m2 to powierzchnia parteru?Podoba mi się bryła i rozkład pomieszczeń.jak jesteście z Wodzisławia to do materiałów polecam Handlobud i Matuszek, u mnie chętnie brali udział w konkursach "kto da mniej" i miałem materiały w cenach z Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moos 18.02.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Hej queene, szafa będzie zabudowana po drugiej stronie, drzwi do łazienki planujemy szklane przesuwne.Mniej więcej coś takiego: http://cadproject.pl/_usr/adam/_BUDOWA/murator/parter-sypialnia.jpg rutino78 Tak, powierzchnia parteru to około 150m2. plus tyle samo piwnic. Zobacz ten wstawiony rzut jako osobny obrazek albo zapisz i zobacz normalnie pod Windowsem, wymiary powinny być czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.02.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Hej queene, szafa będzie zabudowana po drugiej stronie, drzwi do łazienki planujemy szklane przesuwne. Mniej więcej coś takiego: http://cadproject.pl/_usr/adam/_BUDOWA/murator/parter-sypialnia.jpg aaaaaaaa to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 18.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 fajne toto zawsze mi sie parterowki podobaly ale my nie mielismy na nia miejsca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moos 18.02.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Moos,jaki masz kąt nachylenia dachu ? Wygląda mi na 35st. Nie boisz się wrażenia,że dach będzie większy od domu ? Ja mam u siebie 30st. i mam wątpliwości. Myślę że będzie OK, dach ma 30st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 18.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 tym bardziej że jest piwnica, więc ten dom będzie miał nieco więcej muru w stosunku do dachu, niż zwykła parterówka.Poza tym im jesteś bliżej domu, tym bardziej masz "żabią perspektywę", dom w proporcjach takich jak na projekcie widzisz gdzieś od 100metrów. Z drugiej (albo trzeciej) strony, im dom bardziej kwadratowy, tym wyższa kalenica. Także niech was ręka boska broni od słuchania fachowców i podnoszenia czegokolwiek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 dokładnie, jak nie planują poddasza to obniżyć na maksa, po pierwsze mniej dachu to tanszy dach a po drugie wygląd, u mnie udało się zejść do 25stopni i jest optymalnie myślę a i na poddaszu można spokojnie stanąć (podobno bo ja mam lęk przed drabinami i tam nie byłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.02.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) witam sie bede zaglądać bo tez budujemy parterowke kurcze nie moge powiekszyc rzutów Edytowane 20 Lutego 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ds88 22.02.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam sie my też bedziemy budowac parterowke ze stropem drewnianym.Gratuluje pozdwoleniamy nadal czekamy na projekt miesiac temu miał juz byc;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 22.02.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 No to ja też sie przyłacząm do powitań w gronie budujących parterówki. Bedę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.02.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 witam "prawie sąsiada":) i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moos 20.03.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 (edytowane) Witam wszystkich obserwujących Trochę długa przerwa w pisaniu jednak póki co nie ma zbytnio o czym pisać. Mamy ekipę od stanu surowego, mamy ekipę od dachu. Rozpoczęcie prac w maju. Aktualnie próbujemy załatwić materiały na budowę w dobrej cenie. Zobaczymy ile uda się utargować w hurtowniach Pozdrawiam Edytowane 20 Marca 2012 przez moos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 20.03.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam się u Was Pewnie siedzicie teraz jak na szpilkach i czekacie na pierwsze wbicie łopaty Pamiętam jak ja bardzo czekałam na start, teraz czekam na przeprowadzkę ale jeszcze długa droga przed nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moos 20.03.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 madzia11mk - dokładnie, najchętniej to sam bym już z łopatą po działce pobiegał i coś pokopał Jak na razie to musimy wysłać kierbuda ze zgłoszeniem do PiNBUDU i geodetę na działkę żeby wytyczył budynek i drogę dojazdową. Później to na spokojnie pójdzie pomyśleć o koparce i całej reszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 21.03.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 hehe ciesz sie ostatnimi chwilami spokoju - nie zaznasz go przez dluzszy czas!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts