andrety 18.02.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Witam wszystkich, mam mały problem mianowicie, kupiłem dom i jest juz ocieplony tylko ze klej jest nalożony tak jak by niewidomy go nakładał i tu moje pytanie.Klej był nałożony trzy lata temu, chce go wyczyścić (wyrównać) kamieniem i położyć druga warstwę.Słyszałem że nie powinno sie tego robić ale ja niestety muszę.Czy użyć gruntu? jeśli tak to jakiego bo ponoć moze dojść do rozwarstwienia.Dziekuje za odpowiedzPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrety 19.02.2012 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Nikt nic mi nie doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.02.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 to zalezy w jakim stanie jest klej. Jeśli trzyma sie mocno to nie szlifuj (po co??) tylko zagruntuj np gruntem przezanczonym po tynki cementowo - wapienne.. Jesli zagruntyjesz jakims "mocnym" gruntem to może sie zdażyć że nowa warstwa nie będzie związana ze starą. Jesli zaczna się kruszyć lub siatka nie jest zatopiona w kleju to zrywaj i od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 19.02.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Użyj dobrego gruntu głęboko penetrującego. Polecam CT17 z ceresita. Nic nie powinno się rozwarstwić.Powodzenia w równaniu, będzie Ci potrzebne:) Edit:coulignon ma racje. Wszystko zależy też od stanu tego kleju. Może się okazać, że lepiej będzie to zerwać i na nowo siatka/klej. Edytowane 19 Lutego 2012 przez michal_mlody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrety 19.02.2012 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Klej nie jest zly, siatka w niektórych miejscach przebija, a chce przeczyścic a raczej wyrównac, bo musiał byl nałożyc z 5 mm kleju a nie chcę juz drugi zaraz siaty dawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 19.02.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Zdrap/zeszlifuj nierówności, zagruntuj dobrym gruntem, nałóż klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.02.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Jak zeszlifujesz ścianę to nowa warstwa kleju nie będzie się trzymała starej, powierzchnia musi być porowata. Nie używaj o tego tanich gruntów grunt musi być głeboko penetrujący żeby wniknął w klej a nie został na jego powierzchni bo to spowoduje że klej po czasie może ci się odspajać. Klej do siatki proponuje ci kupić wzmocniony włóknami żeby ta cienka warstwa nowego kleju nie pękała. Można również kupić klej bez włókien i osobno włókna polipropylenowe takie jak do wylewek i dodawać je przy mieszaniu kleju efekt uzyskamy ten sam dużo tańszym kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrety 19.02.2012 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Zdrap/zeszlifuj nierówności, zagruntuj dobrym gruntem, nałóż klej. Tak właśnie zrobie Dziekuje za rady a mam jeszcze jedno pytanko, styropian polożony jest do samej ziemi a wiadomo ze tak się nie robi, musze go odciąć tylko nie za bardzo wiem ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrety 19.02.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Jak zeszlifujesz ścianę to nowa warstwa kleju nie będzie się trzymała starej, powierzchnia musi być porowata. Nie używaj o tego tanich gruntów grunt musi być głeboko penetrujący żeby wniknął w klej a nie został na jego powierzchni bo to spowoduje że klej po czasie może ci się odspajać. Klej do siatki proponuje ci kupić wzmocniony włóknami żeby ta cienka warstwa nowego kleju nie pękała. Można również kupić klej bez włókien i osobno włókna polipropylenowe takie jak do wylewek i dodawać je przy mieszaniu kleju efekt uzyskamy ten sam dużo tańszym kosztem. Dzieki, nie wiedzialem o kleju z włóknami , nie chcę szlifowac calej ściany tylko "zadziory " nie wiem jak to ująć ale wiemy o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts