seba65310 18.02.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Witam, Od roku posiadam w domu kominek ,nie był on zbytnio używany, ale teraz służy do ogrzania jednego z pomieszczeń. Obok "kominu(z płyty KG)" jest otwór wentylacyjny ,połączony z kominem wentylacyjnym. Chciałbym się dowiedzieć czy stosowanie czujnika czadu jest wymagane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 19.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam, Od roku posiadam w domu kominek ,nie był on zbytnio używany, ale teraz służy do ogrzania jednego z pomieszczeń. Obok "kominu(z płyty KG)" jest otwór wentylacyjny ,połączony z kominem wentylacyjnym. Chciałbym się dowiedzieć czy stosowanie czujnika czadu jest wymagane ?? CO powstaje wskutek niepełnego spalania paliw, które węgiel w swoim składzie zawierają. Zdarzeń związanych z tym tematem zasadniczo więcej jest przy spalaniu węgla czy gazu. Zatrucia z udziałem kominków występują rzadziej, ale też się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 19.02.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 To kosztuje grosze, na jednej baterii chodzi ze dwa lata. Nawet się nie zastanawiaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 19.02.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 To kosztuje grosze, na jednej baterii chodzi ze dwa lata. Nawet się nie zastanawiaj. Dokładnie, a jak nie wymienisz baterii, to jeszcze się dopomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlitos 19.02.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 A w jakim miejscu go umieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 19.02.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 A w jakim miejscu go umieścić? Zgodnie z instrukcją montażu. Zważywszy na fakt, że tlenek węgla jest lżejszy na początku od powietrza, czym wyżej tym lepiej, szybciej w razie czego zareaguje, w pomieszczeniach rozprzestrzenia się bardzo szybko, nie musi być zainstalowany bezpośrednio przy urządzeniu grzewczym, nawet nie zalecane, min. parę metrów od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlitos 21.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ok .Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 21.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Rzuć okiem na domowe czujniki gazexu (nie wiem czy na FM mogę cokolwiek rekomendować) ale je sprawdziłem i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts