hee 26.11.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Też się dołączam do prośby o opinie nt wkładów Arysto. Zaproponowano mi model A10 szyba 670x510 lub 600x500. Używany będzie rekreacyjnie. Edytowane 26 Listopada 2012 przez hee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 27.11.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Też się dołączam do prośby o opinie nt wkładów Arysto. Zaproponowano mi model A10 szyba 670x510 lub 600x500. Używany będzie rekreacyjnie. Jestem użytkownikiem A10 z szybą 670x450 od miesiąca, wersja przystosowana do wentylacni mechanicznej. Miał byc uzywany rekreacyjnie w weekendy, ale tak mi sie spodobało że pale w nim własciwie codzienie. Obawiałem się czy się sprawdzi, ale jak narazie jest OK. Jak się już rozbuja to bardzo ładnie spala drewno, zostaje niewiele popiołu (narazie opróżniałem pojemnik na popiół 2 razy) a palę drewnem tegorocznym (cięte na wisosnę). Szamot nie zarasta sadzą, na początku palenia lekko przydymiony ale po paleniu ma ten sam zółty kolor. Szyby też nigdy nie czyściłem. W zasadzie jest czysta za wyjątkiem krawędzi z prawej i lewej strony a szczególnie przy klamce. Tu mam pytanie do znawców, czy to normalne że podczas palenia jest taki świst powietrza w okolicy klamki? Prawdopodobnie to zaciąganie powietrza przez szczelinę gdzie porusza zasuwka klamki. Czy jest jakaś metoda na uszczelnienie tego, w końcu ten wkład teoretycznie nie powinien pobierać powietrza z pomieszczenia? PS: Może jedyną wadą tego wkłądu jest to że jak się przegapi moment i zbyt mocno się rozpali to mimo zamknięcia szybrów nie ma możliwości zredukować palenia i w pomieszczeniu robi się gorrrrąco. Edytowane 27 Listopada 2012 przez danielw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterrysz 04.03.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 witam!jestem na etapie wyboru kominka, proszę jeszcze raz o opinie z perspektywy paru lat. właśnie Arystio 10 lub 11 jest moim faworytem. interesuje mnie czy naprawdę szyba jest czysta. jaki jest komfort grzania samego wkładu . mam do ogrzania salon 38 m iw perspektywie rozprowadzenia do 2 pokoi +łazienka razem ok 130 m. .prosiłbym o nazwe modelu i zdjęcia podczas palenia ,. sprawa jest dla mnie dośc pilna z uwagi na plotki o podwyżkach . m j adres. [email protected]SERDECZNE POZDROWIENIA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.03.2017 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 witam! jestem na etapie wyboru kominka, proszę jeszcze raz o opinie z perspektywy paru lat. właśnie Arystio 10 lub 11 jest moim faworytem. interesuje mnie czy naprawdę szyba jest czysta. jaki jest komfort grzania samego wkładu . mam do ogrzania salon 38 m iw perspektywie rozprowadzenia do 2 pokoi +łazienka razem ok 130 m. .prosiłbym o nazwe modelu i zdjęcia podczas palenia ,. sprawa jest dla mnie dośc pilna z uwagi na plotki o podwyżkach . m j adres. [email protected] SERDECZNE POZDROWIENIA . http://forum.muratordom.pl/showthread.php?333931-Testy-w-firmie-Kominki-Piotr-Batura&p=7441026&viewfull=1#post7441026 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts