Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sekator do ogrodu

Recommended Posts

Poszukuję sekatora pneumatycznego, który dobrze się sprawdzi w ogrodzie na dobrych kilka lat, a nie tylko na jeden sezon :) Czy moglibyście mi polecić jakąś dobrą firmę, albo taki sekator którego sami używacie i bardzo dobrze się sprawdził? :)

Z tego co wiem na rynku jest wiele naprawdę dobrych narzędzi,sekatory trwałe na pewno też znajdziesz.Niestety nie przybliżę firmy,bowiem posiadam sekator od paru lat-mam go moim ojcu.Nie wiem skąd go miał,ale pomimo tylu lat to narzędzie jest rewelacyjne.

Ja mam z campagnoli Star 35 z aluminiową dźwignią spustową i działa bez zarzutu, do drzew i krzewów nadaje sie idealnie. Zapłaciłem 5 stów, ale słyszałem, że w tańsze nie opłaca sie inwestować.

I jak Ci się sprawuje? Też go posiadam, teść mi kupił, żebym o ogród dbał... Powiem, że jest spoko, nic się nie popsuło, nie złamało, nie odleciało, a już ze 3 razy walnął mi na betonowy chodnik.

Edytowane przez sylwek44
błąd

Dziwny sposób reklamowania. Ale, co kto lubi...
Pomału jeden czy drugi zaczyna zauważać że za taką reklamę wprost wywaloną w pierwszym poście to się bana dostaję, więc próbuje subtelniej. Zarejestrował się pod kilkoma nickami i gada ze sobą czterech, ani chybi sadowników albo plantatorów porzeczek.

Sekator pneumatyczny i targanie za nim kompresora do przydomowego ogródka gdzie trzeba raz na czas kilka gałązek obciąć jest mniej więcej równie praktyczne jak sprawienie sobie 40 tonowego tira do jeżdżenia na zakupy :cool:

Musze przyznać że śledzę ten wątek z dużym rozbawieniem.

BTW chłopaki jaki kompresor polecacie do tego sekatora? Powiedzmy do średniego przydomowego ogródka ok 7-8 arów. Elektryczny, spalinowy a może taki montowany na ciągniku napędzany WOM? Jakiś konkretny model? Dawajcie! Nie krępujcie się.

jedyne co Ci moge polecic, to zebys nie kupowal narzedzi na jakis targowiskach i w tanich sklepach. na pierwszy rzut oka, owszem- wygladaja solidnie i dobrze, ale to tylko pozory... strata pieniedzy. Ponad to, ja jestem zwolennikiem kupowania polskich produktow, dlatego poszukaj jakiejs polskiej firmy.

• 2 years później...