Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

półki bez tylnej ścianki

arturob

Recommended Posts

Witam!

Czy macie jakies pomysly, jak mozna zabezpieczyc polki bez tylnej scianki, ktore to stoja w pewnym oddaleniu od sciany pokoju (ok1cm)?

Nie moza ich dosunac calkowicie ze wgledu na obicie przy podlodze... A wyobrazam sobie, ze drobne przedmioty beda wpadac za polki...

Plyta pilsniowa raczej odpada (ze wzgledow estetycznych ;-) ), myslalem o jakis plastikowych paskach, albo jakiejs siateczce...

Macie jakies fajne i praktyczne rozwiazania?

Z gory dzieki :)

Arturob - ja co prawda nie mam regałów bez tylnej ścianki, ale wszystkie przylegają mi do ściany za sprawą prostych rozwiązań, mianowicie regały są albo na nóżkach albo są podcięte od tyłu, tak że nachodzą na ścianę, a wtedy listwy przypodłogowe są pod tym "nacięciem". Może któreś z tych rozwiązań Ci spasuje.

jesli plyta pilsniowa ze wzgledow estetycznych odpada to moze pexi matowe-dodatkowo moze byc w jakims kolorze

Myslalem o tym, nawet juz sklep znalazlem (http://www.trentplastics.co.uk/online/index.php?act=viewCat&catId=26), ale odpuscilem, bo byloby to zbyt czasochlonne w obecnej sytuacji (tj. wynajety dom).

Arturob - ja co prawda nie mam regałów bez tylnej ścianki, ale wszystkie przylegają mi do ściany za sprawą prostych rozwiązań, mianowicie regały są albo na nóżkach albo są podcięte od tyłu, tak że nachodzą na ścianę, a wtedy listwy przypodłogowe są pod tym "nacięciem". Może któreś z tych rozwiązań Ci spasuje.

To jest rzeczywiscie dobry pomysl! :-)

Niestety, nawet porzadnych narzedzi nie mam, co ma sie zreszta niedlugo zmienic ;-)

Na dzien dzisiajeszy polki stoja w malym oddaleniu od sciany, i tak na razie zostanie, ale po przenosinach chyba tak byloby najlepiej.

Dzieki wszystkim :)

Edytowane przez joliska