surgi22 24.02.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 To poproś aby Ci dał na piśmie, że w razie problemów w przyszłośći pokryje pełne koszty ewentaulnej naprawy i lub remontu . PS, widziałeś kiedyś wykonawce, ktory by chciał z własnej woli za free poprawiać po sobie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bjj 28.02.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 witam , w dzienniku budowy sa zdjecia - zaproponowano mikropale iniekcyjne w podlodze piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inhals 28.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Znajdź firmę która zajmuje się naprawą zarysowań w konstrukcjach betonowych ewentualnie firmę która wykonuje iniekcje ciśnieniowa powinna sobie poradzić z problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 28.02.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ja bym zaproponował zdjęcie jednej warstwy bloczków i wzmocnienie całości wieńcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 02.03.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam Chudziak nie podniusł się dwa centymetry, to nawet teoretycznie mało mozliwe (robiłem kiedyś testy na powierzchni z gruntem gliniastym to nie uzyskałem poniesienia o 2cm, jeżeli zasypywane było nawet piaskiem gliniastym, to jest to mało realne. Ale zakłądając możliwość ie chudziaka, ...przyczyna prawdopodobnie jest folia budowlana pod chudziakiem (bo chyba ja masz), a jeżeli nie folia tomiejscowe niedogęszczenie...w "ieszeń"pod chudziak dostałą się woda prawdopodobnie. Rysy tak jak pisali poprzednicy, zbyt wczesne zageszczanie gruntu bez obecności wieńca. Jak zaradzić? Nic nie robic, nie masz piwnicy, a ciągłość izolacji pionowej kładzionej przez ekipy jest słąba i zawsze sa jakieś przecieki..które później poprawiam .Niech wykonawca odkuje to miejsce co niby wyniosło chudziak, ale niech to zrobi przy tobie i ocenicie na miejscu przyczyne, jeżeli będzie kieszeń powietrzna to sprawa w miarę jasna...bo też nie do końca, kieszeń mogła powstać na skutek przesączania się wody na zewnątrz przez rysy któe spowodował skoczek. Jak się dowiesz co i jak to buduj dalej i sie tym nie przejmuj, bo osiwiejesz zanim budowę skończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 04.03.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Chudziak może spokojnie się unieść nawet na 5-6 cm, sam widziałem. Na wiosnę powinien trochę opaść ale rzadko wraca do normalnego poziomu.Pod nim musi być glina albo jakaś folia...nie ma bata żeby wysadziło na piasku.Podzielam zdanie poprzednika rozkuć, wsadzić nos, poznać przyczynę i jeśli ławy nie wysadzone jechać z koksem dalej. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.03.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Daj znać jak sprawy się toczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemysław_ 07.03.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Przyczyn mogło być kilka w tym momencie trzeba szukać rozwiązania naprawy.Moja propozycja może nie najłatwiejsza do wykonania ale pewna. 1. Zerwać odspojony narożnik2. Wykształcić strzępia z muru3. Zawiercić pręty fi 6 lub 8 w spoinę pomiędzy bloczkami ( może nawet dwa na warstwę ). Przy wierceniu nie używać udaru.4. Zaszalować i zalać ( jak zostanie coś drutu to można kilka L w narożnik wstawić. Może nie najprostszy sposób ale będziesz kontynuował dalsze prace z spokojną głową. PozdrawiamPrzemysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 11.04.2012 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 W miejscu pęknięcia fundamentu bloczki betonowe zostały zdjęte i na nowo odmurowane. Jeśli chodzi o chudziak - kierownik budowy zdecydował że nie mam sensu skuwać betonu (brak widocznych pęknięć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts