2112wojtek 04.03.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) Węże przyłączeniowe pex.....np Hans Grohe nie wiem czy w Casto sa ale w Obi na pewno No to pójdźmy dalej tym tropem wiedzy. Nie ma takiej firmy jak Hans Grohe. Są podobnie brzmiące i mylone Grohe oraz Hansgrohe. To są zupełnie dwie różne firmy produkujące co prawda armaturę... i na tym porównania się już kończą. Produktów Hansgrohe raczej nie kupi się w marketach, za to Grohe z produkcją przeniesioną niemal w całości do Chin -owszem. Pomiędzy Hansgrohe a Grohe jest niemal taka różnica jak pomiędzy Mercedesem a Daewoo - zarówno w innowacyjności jak i wzornictwie oraz polityce sprzedaży, jakości produktów i obsłudze klienta. Wężyki przyłączeniowe do baterii ( jeśli mają rzeczywiście służyć) zamiast z Grohe lepiej kupić u przedstawicieli hansgrohe , ale równie dobrze można skorzystać ze znakomitych Geberita lub drogich ale chyba najpewniejszych Dronbracht. Wężyki nigdy nie wytrzymują tak długo jak sztywne złącze i przed zakupem dobrze zapoznać się z typem końcówki i porównać je z rodzajem swojej instalacji hydraulicznej. Jest to o tyle ważne , że różnice materiałów np instalacja miedziana - końcówka taniego wężyka stalowa, mogą spowodować szybkie utlenianie się, zwłaszcza na zimnym przewodzie złączki lub zaworu, który powinien być dodatkowo podpięty na takim wężyku. Edytowane 4 Marca 2012 przez 2112wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hartingh 04.03.2012 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Hmm... a nie można kupić umywalki bez otworu i nie "przerabiać" Taty . Każdy ma swoje przyzwyczajenia i "prawdy". Niech mają po swojemu, a naprawdę będą bardziej szczęśliwi i zadowoleni . Prosiłeś o łazienkę w kaflach Artable. Mam je w bibliotece, ale: 1. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twój opis 2. Nie da się ich w tym programie ułożyć tak idealnie jakby się chciało (pasków szklanych nie da się idealnie przy płytce sąsiedniej. Wypadają w środku płytki bazowej ) W efekcie wygląda to tak: Wow julianna16 jesteś niesamowita! Dzięki serdeczne. Już wysyłam do siostry co by pokazała rodzicom jak to będzie wyglądać. Co do umywalki to niestety nie da rady - tą co wybrali to komplet z szafką podumywalkową. Mebelki chyba jednak wyborą białe - wiem, że będzie dość blado, ale może później ręczniki i dodatki troszkę dodadzą kontrastu. Jeśli chodzi o rodzaj baterii ja powiedziałem co uważam, a decyzję zostawiam im Nawiązując do innych pytań/uwag to faktycznie - płytki w kuchni będą na fugi. Chociaż jeszcze ja zastanawiam się nad pomysłem sztucznego kamienia - rodzice chyba coś takiego będą chcieli dać jako blat - więc być może dobrym pomysłem byłoby do tych mebli kuchennych(kolor szary, wzór pawie oczko) dać właśnie taką okładzinę na ścianę co na blaty, ew. w jaśniejszym o ton lub dwa kolorze. Dzięki Wam jeszcze raz. Jak będę miał jeszcze pytania to będę pytał Hartingh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 06.03.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Doskonale wiem,że nie ma takiej firmy jak Hans Grohe.Napisałam tak specjalnie aby nie pomylona została z Grohe.O historii tej firmy wiem wiele więcej niż Ci się wydaje.Produkty Hansagrohe są w marketach jak wspomniałam wcześniej wystarczy udać się do Obi.Dla Twojej wiedzy sprawdź sobie co oznacza pojęcie "produkty brendowe" to się dowiesz,że są serie,kolekcje produkowane specjalnie dla marketów.Tak robi zarówno Grohe ja i Hansgrohe!!!Być może masz jakieś fatalne doświadczenia , ja natomiast nie zauważyłam rażących różnic ani w jakości ani w obsłudze klienta tym bardziej hurtowego.Współpraca układa się rewelacyjnie.Wężyki przyłączeniowe można kupić dobre,lepsze,etc .Mowa była o przyłączach z pexy.Widział Pan takie cudo w bateriach HG? Co do reszty instrukcji się zgadzam ( o dziwo).Miłego dnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 06.03.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Chociaż jeszcze ja zastanawiam się nad pomysłem sztucznego kamienia - rodzice chyba coś takiego będą chcieli dać jako blat - więc być może dobrym pomysłem byłoby do tych mebli kuchennych(kolor szary, wzór pawie oczko) dać właśnie taką okładzinę na ścianę co na blaty, ew. w jaśniejszym o ton lub dwa kolorze. Mnie osobiście podobają się kompozycje z materiałem na ścianie takim samym jak na blacie, więc może się to okazać dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts