SamaNaPlacuBudowy 21.03.2013 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Dekarz ocenił że folia paroizolacyjna mokra sugerował iż to nasza wina ponieważ za wcześnie się wprowadziliśmy . Fajnie! Nie bardzo wiem o co mu chodzi z tym wprowadzaniem. Dodam tylko że przejrzałam fotki z budowy i ...posadzki były robione w sierpniu a tynki jeszcze wcześniej. Zakładając że zarzuca mi - zatrzymanie wilgoci . Ocieplenie w styczniu . Szef ekipy, która ocieplała i zabudowywała twierdzi, że folia jest sucha. Ot zagadka Zacieki się kolejne pojawiły wrzucam fotki bo ja z tymi facetami na głowę dostanę . 1 Weranda - parter i zarazem koniec dachu , nad nią pusta zabudowana przestrzeń co mogę jej zarzucić nie ma podbitki ale śnieg raczej wykluczam bo wata między krokwiami odcina mu drogę, 2 pokój poddasze tam gdzie ciekło przy grzejniku nadal cieknie i wysycha ze wzgl. na bliskość grzejnika. ale...nad grzejnikiem są dwa okna dachowe i ot co dziś ujrzałam cd nastąpi bo mi nie chce wgrać fotki -chyba mam tu jakieś ograniczenia . Dodam, że zauważyłam również na drugiej stronie domu także zacieki przy jednej ze ścian szczytowych. Czy może ktoś mi przybliżyć o co chodzi ze skraplaniem się wody między foliami i jak ten problem "wyleczyć" . Przecież jeśli następuje załóżmy różnica temp. między pomieszczeniami, a dachem no to co za przeproszeniem ma robić wełna jeśli nie neutralizować tą różnicę? Dziękuje za wszelkie sugestie. Edytowane 21 Marca 2013 przez SamaNaPlacuBudowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/165772-przyczyna-zaciek%C3%B3w-p%C5%82yn%C4%85cej-wody-na-%C5%9Bcianach-zewn%C4%99trznych/page/2/#findComment-5847448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamaNaPlacuBudowy 07.05.2013 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Wpiszę tylko szybciutko czym się to zakończyło - może komuś się przyda za rok zimą. Przyczyn było kilka - efekt rosy był, ale nie tam gdzie się lało ciurkiem. Efekt rosy powiedzmy kilka kropel i wilgotnych śladów w narożnikach domu. Natomiast tam gdzie się lało - śnieg zawiewał pod membranę ścianą szczytową z powodu braku ocieplenia domu i podbitki. No i była jeszcze jedna przyczyna - przy wyłazie dachowym - puściły taśmy co posklejano nią membranę , co już zostało naprawione. Czy skutecznie ? pożyjemy zobaczymy. Co by nie było panu Carpenter 78 dziękuje serdecznie za podpowiedzi i sugestię - pozwoliły mi zastanowić się i bez emocji rozważyć słowa wykonawców - dość sprzeczne ze sobą, a bywało i że nielogiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/165772-przyczyna-zaciek%C3%B3w-p%C5%82yn%C4%85cej-wody-na-%C5%9Bcianach-zewn%C4%99trznych/page/2/#findComment-5920994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 07.05.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Cieszę się, że mogłem pomóc. Szkoda tylko, że wystąpiły wszystkie możliwe przyczyny tych zacieków. Proszę pamiętać o pozostawieniu szpary między styropianem a membraną a wełna nie powinna dotykać folii. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/165772-przyczyna-zaciek%C3%B3w-p%C5%82yn%C4%85cej-wody-na-%C5%9Bcianach-zewn%C4%99trznych/page/2/#findComment-5922193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts