grubar 20.02.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam, Przymierzam się do remontu łazienki. W tej chwili na ścianach są istniejące kafle (glazurowane, 15x15 cm, położone jakieś 25 lat temu). Chcę położyć nową glazurę, ale aby uniknąć równania ścian to chciałbym położyć je na płyty gk (oczywiście zielone). Ale może nie trzeba skuwać starych kafli (trzymają się dość mocno, na zaprawie cementowe; trudno je odkuć, wiem, bo rok temu odkuwałem kilka pod lustro)? Ktoś praktykował takie rozwiązanie? Jaki klej stosować na "placki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grubar 21.02.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 PSEwentualnie jak kłaść kafle na kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 21.02.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 kafle na kafle? - normalnie , wysokoelastyczny klej i wio , np ceresit 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokos0 21.02.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ale najpierw odtłuścić kafle sodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 21.02.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Najpierw betonkontakt lub coś podobnego i wysokoelastyczny klej. Sprawdzone od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts