orcio1 22.03.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Ja u siebie w domu tez mialem studnie w piwnicy zwykłą kopaną, ale tutaj najpierw byla studnia a potem w tym miejscu wybudowano dom i studnia zostala w jednym pomieszczeniu piwnicy, Studnie zasypalem czym mialem pod reką i zalalem betonem poniewaz ostatni krąg wystawal ok30 cm. Teraz stwierdzilem ze popelnilem bląd bo taki zapas praktycznie darmowej wody przydalby mi sie do podlewania trawnika i mysle nawet o odkopaniu jej z powrotem i ulozeniu pokrywy betonowej na rowni z posadzka choc nie wiem czy da sie teraz ta studnie w pelni oczyscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 23.03.2014 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Ostatecznie u mnie stanęło na wbiciu "szpica" w hydroforni wydzielonej z połowy pomieszczenia pod schodami. A wygląda to tak; Tradycyjnej studni nie będzie, także nici z zimnej kraty piwa zatopionej na sznureczku... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 15.05.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 czyli co głębinowa ? a jak to sie robi jak juz dom stoi i do stropu mamy niewiele ?i jesli można widzieć koszt mniej więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 15.05.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Nie, to jest podciąganie wody podskórnej.Specjalny szpic z rurą jest wbijany w ziemię, można po jednym metrze dokręcać rury i wbijać. Dlatego można to wykonać w piwnicy.Koszty to 200 zł wbicie szpica i koszt pompy grudziądzkiej chyba jakieś 750 zł. U mnie głębokość ok 3m pod piwnicami a można i 12m wbijać, zależy od gruntu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts