mijja 27.10.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Witam, mam zamiar zakupić rolety okienne, ale jestem posiadaczką drewnianych okien i niechciałabym przykręcać rolet do okien. Ostatnio znalazłam informację o specjalnych nakładkach na skrzydło okna, do której mocowana jest roleta. Może ktoś montował rolety w taki sposób i może mi podpowiedzieć czy to się sprawdza. Oglądałam ostatnio takie nakładki, ale mam wątpliwości czy przypadkiem te nakładki nie rozszczelnią okna (ewentualnie wgniotą się w drewniane skrzydło).PzdrMijja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 27.10.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Ja mam rolety przymocowane do muru nad oknem, i tym sposobem mam okna nietknięte. Ale moge zaslonic okno tylko przy zamknietym ew. lekko uchylonym oknie. No ale to chynba ok, po co zaslaniac a potem otwierac na oscierz? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 28.10.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Widziałam ten system i mam mieszane uczucia - chyba jednak rozszczelnia okno a uszczelki są mocno sprasowane w tym miejscu. Ja zamontowałam rolety przyklejane do okna - na każde skrzydło osobno. Jest to dostępne w castoramie i nomi. Jaśka - jednak czasami nie chcesz być widoczna na zewnątrz a chcesz uchylić okno np. w łazience - te rolety to umożliwiają. Mają jedną wadę - klej nie jest zbyt mocny i co jakiś czas trzeba przyklejać jeszcze raz (co ciekawe zawsze zrywa je mąż - może jednak to nie wina kleju..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 13.04.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam, niedlugo przyjdzie mi dekorowanie okien i w zwiazku z tym mam pytanie o pomoc. mam do zagospodarowania 5 oknien ( z czego jedno balkonowe) i jeden segment okien o długości 6,5 m. co będzie fajniej wyglądać ?dodam ze moje mieszkanie jest utrzymane w nowocześniejszym stylu. będę wdzieczny za jakies namiary na firmy z warszawy lub zachodnich okolic, jakies zdjęcia itd pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaB 15.04.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Jesli to styl nowoczesny jestem za roletami na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 17.04.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Verticale kojarzą mi się raczej z biurem, roleta rzymska - czy ja wiem czy do mieszkania nowoczesnego - hmm. Byłabym za roletami i to takimi z pionowymi prowadnicami. Nie ma wtedy problemu z uchylaniem okien - nie latają i nie haczą niczego na parapecie. http://www.adverol.com.pl http://www.reflexii.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szel 18.04.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Uważam , że najlepiej wyglądałyby Rolety rzymskie lub panele http://www.ardeko.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 18.04.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Po pieram panele- będą chyba najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 14.06.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 czy ktoś z Was ma może jeszcze jakieś namiary na firmę (Warszawa lub okolice), która ma w swojej ofercie rolety rzymskie i żaluzje panelowe ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 19.06.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 http://www.renomar.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK14 21.06.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 W Pruszkowie przy ul. Stalowej majš różne rolety i prawie na każdy wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 21.06.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 KK14--> a nie wiesz przypadkiem czy maja też żaluzje pionowe (panelowe)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 21.06.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Andrzej a sprawdziłeś ten renomar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 22.06.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 katalina--> w przyszłym tyg. chyba wybiore się do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linnieff 26.06.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Witam, Potrzebuję Waszego wsparcia i mądrego słowa..W domu mamy dębowe okna malowane mahoniowym brązem Sikkensa i wymyśliliśmy sobie do tych okien rolety naokienne z prowadnicami, w kasecie, w kolorze okna (a więc niezupelnie standardowym). Z różnych wzgledów takie właśnie zasłonięcie okna wydaje nam sie najwłaściwsze. I tu pojawiają się liczne problemy ...Wszystkie firmy, do których dotarliśmy (a naprawde nie było ich mało)oferują właściwie te same rolety - takie samo wykończenie, te same 6 kolorów drewnopodobnych (innych w ogóle nie rozpatrujemy, stad to zawężenie do drewnopodobnych), te same tandetne wykończenia z plastykowym łańcuszkiem. No i pojawia sie pierwsze pytanie - czy to naprawdę wszystko co mozna znaleźć na polskim rynku jesli chodzi o rolety naokienne z prowadnicami? Czy zadna firma nie pokusila sie o wyjscie choc o maly krok do przodu w strone klienta i jakąs oryginalnośc?Co więcej, jedna z firm zasugerowała, że rolety z prowadnicami przeznaczone są wyłacznie do okien z PCV, które mają idealnie głdką powierzchnię, natomiast w przypadku ram z naturalnego drewna, a więc nie idealnie gladkich co wynika ze struktury drewna, prowadnice bedą sie odklejały i nie ma na to rady. To odklejenie na które jakoby nie mażadnej rady wydaje nam się chyba odrobinę naciągane, bo wiadomo, ze prawie wszystko da się skleić trwale - zależy to tylko zazwyczaj od wyboru odpowiedniego kleju... Ale może faktycznie w tym przypadku nie .. I tu moje pytanie - czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi orolety w połączeniu z drewnianymi oknami? A może macie namiary na jakies firmy oferujace naprawde dobrej jakosci, nietuzinkowe rolety które uda nam się dopasować kolorem do ram okiennych? Bedę bardzo wdzieczna za wszystkie Wasze cenne uwagi, doświadcznia i przemyslenia. Tutaj na grupie bądz indywidulnie, droga mejlową ([email protected]). Juz teraz bardzo Wam dziękuję. Pozdrawiam serdecznie,Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 27.06.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 z renomara p[rzychodzą do Ciebie z próbkami tylko mniej więcej musisz określić co Ci siepodoba no i cene.... maja promocje po 90- 100 zł ale też i jedwab za 500 za metr daj znać jak poszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 30.06.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Mamy okna drewniane z roletami plastikowymi, ale prowadnice zamówiliśmy drewniane - za extra dopłatą. Wygląda to naprawdę dobrze. Rolety zamówilismy z silnikami, tak więc zamiast łańcuszków jest włącznik z dwoma przyciskami.Wpisz do google: Świebodzin okna i na pierwszym miejscu masz tego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linnieff 01.07.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Bigsister - bardzo dziękuję zą tę wiadomość, byc może właśnie to jest to o co nam chodziło. Czy Wy zamawialiście te rolety do okien białych czy jakiegoś odcienia brązu? No i czy zamawialiście również okna u tego producenta ze Świebodzina czy tytlko rolety? Napisz jeszcze, proszę, z jakiego materiału wykonana jest kaseta, w której chowa się roleta - czy, poodbnie jak prowadnice, jest drewniana czy plastykowa. Jesli plastykowa - jak z doborem odpowiedniej okleiny drewnopodobnej, zeby pasowała do koloru i drewniane struktury ramy okiennej, nie ma problemu?. No i jeszcze czy sama roleta jest z materiału czy z plastyku?Przepraszam, za ten grad pytań, ale wreszcie ujrzałam jakieś światełko w ttunelu i chciałabym dowiedzieć sie jak najwięcej.Raz jeszcze - wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie,Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linnieff 01.07.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Bigsister - rolety o jakich pisłaś i jakie oferuje na swojej stronie producent ze Świebodzina to rolety zewnętrzne, nie wewnętrzne, prawda? Dopiero teraz dotarlo to do mnie, przegladając stronę w internecie tego producenta .. Chodzi mi, niestety, o rolety wenętrzne, choć nie zaznaczyłam tego wyraźnie w swoim poście ... Tym niemniej - wielkie dzieki! K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 06.08.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 WitamCzy ktos zan jakies sensowne rolety wewn mocowane do okien nie polaciowych ale takich o normalnych wymiarach i do drzwi balkonowych? Chodzi o to aby mozna bylo uchyla okna wiec chyba takie zwisajace luzno na sznureczki sie nie nadajaPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts