Agduś 12.03.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dziękuję za odpowiedzi. Na razie czekam na próbki materiałów od wybranych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elain 14.03.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Zdecydowaliśmy sie na te gumowane rolety (zresztą z firmy pana, który się powyżej zareklamował) i zobaczymy. Nie jest to do końca prawda, że zapach zależy od jakości bo producent w/w rolet twierdzi, że jest taka możliwość, że mogą śmierdzieć po nagrzaniu się. Może tylko w ten sposób się asekuruje bo nadmieniłam, że mąż jest alergikiem Jak tylko zrobi sie ciepło zdam wam relacje, przynajmniej będzie jasne jak to dokładnie jest. A póki co jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elain 14.03.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Zdecydowaliśmy sie na te gumowane rolety (zresztą z firmy pana, który się powyżej zareklamował) i zobaczymy. Nie jest to do końca prawda, że zapach zależy od jakości bo producent w/w rolet twierdzi, że jest taka możliwość, że mogą śmierdzieć po nagrzaniu się. Może tylko w ten sposób się asekuruje bo nadmieniłam, że mąż jest alergikiem Jak tylko zrobi sie ciepło zdam wam relacje, przynajmniej będzie jasne jak to dokładnie jest. A póki co jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 14.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ja mam we wszystkich oknach takie zamontowane (na południe) już 4 lata - nic nie śmierdziało ani z początku ani teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina80 14.03.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 a ja mam pytanie co do ceny takich rolet bo interesuja mnie a nie chce przplacac w jakich granicach mieszcza sie koszty takiej inwestycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elain 15.03.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 a ja mam pytanie co do ceny takich rolet bo interesuja mnie a nie chce przplacac w jakich granicach mieszcza sie koszty takiej inwestycji? My sprawdziliśmy cztery firmy. Potrzebujemy 6 rolet (2 okna i 2 drzwi balkonowych przedzielonych, więc po dwie rolety muszą być zamontowane. Jedna firma była holenderska więc materiały i montaż były dużo droższe (nie pamiętam już dokładnie ale coś około 300 zł. plus montaż), druga firma 1050.00, trzecia 970.00 a czwarta 900.00. Ceny zależą od wielkości okna i grupy materiałów (od A do E (E najwyższa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alina80 15.03.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 dzieki wielkie za odpowiedz ja mam co prawda w palnach tylko 4 okna bez balkonow ale tez nie chce przeplacac , dzieki za ta skale jakosci nie znalam jej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elain 15.03.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Jedna firma była holenderska więc materiały i montaż były dużo droższe (nie pamiętam już dokładnie ale coś około 300 zł. plus montaż),. Oczywiście 300zł za jedną roletę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 19.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Jeżeli chodzi o zapach rolety to jeszcze z czymś takim się nie spotkałem a pracuje w tej branży 10 lat Brzydki zapach może pochodzić między innymi od papierosów - jeżeli osoba która produkuje pali ,lub w tom pomieszczeniu są przetrzymywane materiały wydzielające zapach.Jedna z wiodących firm wypuściła na rynek materiał który jest nasączony bardzo przyjemnym zapachem ,lecz nic to nie ma wspólnego ze smrodem.Jężeli chodzi o rolety zaciemniające (podgumowane) to może dojść do takiej sytuacji że materiał podgumowaną stroną podczas dużego nasłonecznienia przyklei się do szyby. Mi się jeszcze taka sytuacja nie zdażyła.Elain mówiąc o cenie rolety nie mówisz nic o wymiarach rodzaju ani o materiale a ma to duże znaczenie.http://foto1.m.onet.pl/_m/d6d2b864035720e89f4cc720efccf45d,3,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mon1719501780 20.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dziwny pomysl z tym zapachem, mam rolety w pokoju juz pare ladnych lat i nic takiego sie nie dzialoco do przyklejania sie do okna, niestety to mi sie zdarza zimna, gdy para wodna skrapla sie miedzy roleta a szyba, ale to raczej inna bajka (raczej kwestia dobrej wentylacji i ocieplenia budynku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 23.05.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Kupiłem parę rolet wewnętrznych zawieszanych na oknach (pare rolet i koszt 600) - i okazuje się że po zawieszeniu takiej rolety nie można całkowicie otworzyć okna - bo wchodzi w konflikt z glifem - mysle że jest to powszechne w nowych domach gdzie glify wykańczane są płytami G-k i są blisko zawiasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 23.05.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Mam ten sam problem. Rolety typu mini, a okno otwiera się jakieś 70-80 stopni.Nie jest to wielka uciążliwość, bo mam went.mech., ale boję się czy kiedyś rolety się nie rozlecą po dynamicznym otwarciu okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 23.05.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Mam ten sam problem. Rolety typu mini, a okno otwiera się jakieś 70-80 stopni.Nie jest to wielka uciążliwość, bo mam went.mech., ale boję się czy kiedyś rolety się nie rozlecą po dynamicznym otwarciu okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Secret_Garden 04.06.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Widziałam ten system i mam mieszane uczucia - chyba jednak rozszczelnia okno a uszczelki są mocno sprasowane w tym miejscu. Ja zamontowałam rolety przyklejane do okna - na każde skrzydło osobno. Jest to dostępne w castoramie i nomi. Jaśka - jednak czasami nie chcesz być widoczna na zewnątrz a chcesz uchylić okno np. w łazience - te rolety to umożliwiają. Mają jedną wadę - klej nie jest zbyt mocny i co jakiś czas trzeba przyklejać jeszcze raz (co ciekawe zawsze zrywa je mąż - może jednak to nie wina kleju..) witam faktycznie te uchwyty mogą trochę rozszczelnić, i jak ktoś ma wywietrzniki na górze ramy okna to nie będą pasować na http://www.rolety.compl.pl są dostępne wersje przyklejane i przykręcane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 10.09.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Jak w temacie- właśnie był u mnie pan na pomiary rolet wew i okazuje się, że mamy za mocno zatynkowane okna co będzie uniemożliwiało rozwieranie okna po zamontowaniu rolet (kasetka). A na dodatek w każdym pokoju mam drzwi balkonowe, czyli potrzebna jest większa kasetka. I co teraz?? Czy ktoś miał może już taki problem? Jak go rozwiązać? Nie chciałabym nacinać muru... brr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.09.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Masz na myśli kasetkę montowaną we wnęce okna ale nie na ramie okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 10.09.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 na ramie okiennej, chodzi mi o takie roletki z prowadnicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.09.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Nie bardzo rozumiem jak roletki montowane na ramie okiennej mogą się nie mieścić skoro rama okienna się zmieściła. A może ja nie rozumiem jak te roletki mają być zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 10.09.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Nie bardzo rozumiem jak roletki montowane na ramie okiennej mogą się nie mieścić skoro rama okienna się zmieściła. A może ja nie rozumiem jak te roletki mają być zamontowane Też nie rozumiem... mam rolety w kasetach przyklejanych do ramy okiennej, po bokach są przyklejone prowadnice i skoro okno - znaczy skrzydło okna i drzwi balkonowe się otwierają to przymocowanie kasety nie wpływa na jego dalsze otwieranie. No chyba że to jakich dziwny model kasety, która wystaje poza obrys skrzydła... pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 10.09.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 może zaproś innego montera na pomiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts