arluka 10.09.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 ojej, a myślałam, że wszystko tak dokładnie opisałam... chodzi mi o to, że z kasetką od rolet nie otworzę okna pod kątem 90 st, a jedynie ok.50 st., bo dalej kasetka będzie już chaczyć o mur wnęki okiennej. A dodatkowo drzwi balkonowe potrzebują większej kasetki ze względu na większą ilość materiału. Czy to już jest jasne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 10.09.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Mnie też zachaczają Na szczęście nie aż tak bardzo, okno mogę otworzyć tak pod kątem 85 stopni:). Są różne kasetki, takie owalne zajmują mniej miejsca. Ja jak się zapomnę i "z rozmachem" otworzę okno to niszczę sobie ścianę. Nie pomogę, bo ja "odkuwałam" okno i jest lepiej, ale też nie super, więc będę śledzić wątek, bo może ktoś ma to jakiś patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.09.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 A ja wiem o co chodzi. Nie psuj ściany, szkoda. Chyba nie ma wyjścia jeżeli chcesz te w kasetach, obojętnie na sprężyny czy na sznurki. Pomyśl nad innym rozwiązaniem. Przecież rolety w kasetach przy szybach to nie jedyny sposób by przesłonić okna. A swoją drogą to nieźle zatynkowaliście te ramy, że okno się ledwie otwiera A może rolety montowane nad otworem okienny na ścianie? Co prawda opuszcza się je przy zamkniętym oknie i nie są już tak estetyczne ale zawsze to jakieś rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Paweł 11.09.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 POSZUKAJ INNEJ FIRMY - PRZYNAJMNIEJ NA KONSULTACJE, PIERWSZE SłYSZę żEBY KASETA NA DRZWI BALKONOWE RóżNIłA SIę WYMIAREM OD TAKIEJ ZWYKłEJ OKIENNEJ; KASETA MA ZAWSZE JEDEN WYMIAR W OBRęBIE DANEGO SYSTEMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.09.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Przy drzwiach balkonowych dzielonych poziomo wystarczą dwie standardowe kasety. Natomiast kaseta na drzwi niedzielone musi automatycznie schować 2x więcej tkaniny i siłą rzeczy bedzie kasetą większy. Nie zmieści się 1,8 metra tkaniny tam gdzie normalnie wchodzi jej metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 11.09.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 mam podobny problem, moje okna balkonowe otwierają się na całą szerokośc i składają jak akordeon, niestety nie zmieszczą się 2 rolety (a właściwie kasetki górne) wewnątrz tej harmonijki, pozostałe bylyby ok. Poczekam z Tobą na jakąś podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Paweł 11.09.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Przy drzwiach balkonowych dzielonych poziomo wystarczą dwie standardowe kasety. Natomiast kaseta na drzwi niedzielone musi automatycznie schować 2x więcej tkaniny i siłą rzeczy bedzie kasetą większy. Nie zmieści się 1,8 metra tkaniny tam gdzie normalnie wchodzi jej metr DLATEGO NAPISAłAM "W OBRęBIE DANEGO SYSTEMU", DOTYCZY TO TEGO, żE RóżNE SYSTEMY 9W PROWADNICACH)WYSTęPUJą DO MAKSYMALNYCH - RóżNYCH ROZMIARóW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 11.09.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Byłam dzisiaj w innej firmie montującej takie rolety. Pani poinformowała mnie, że mają taki system kasetek VEKA (chyba tak się to pisze...), które są węższe od tych standardowych. Mają 4 cm szerokości. Jutro jadę pomierzyć okna- może właśnie takie będę mogła zamontować??!!Aaa, i jeszcze jedno- mieszczą w sobie nawet do 5 metrów tkaniny, więc do okien i drzwi balkonowych są one takie same! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.09.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 No i sprawę załatwiłaś jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 25.09.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 gorzej, gdy się chce gruby podgumowany materiał.. wtedy kasetka może byc za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irwan 01.04.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 WitamAdaptujemy strych w budynku wielorodzinnymW salonie i kuchni będą skośne okna (pomieszczenia w dużych jaskółkach / lukarnach jak kto woli), szerokość okna w salonie niecałe 5 m, wysokość w szczycie 3,5, w kuchni okno szerokie na ok 2mszukamy rolet do takich okien, kilka firm w których pytaliśmy nie zajmują się takimi roletamimacie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 01.04.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 z moich poszukiwań wynikło że na skośne okna najbardziej nadają się plisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 01.04.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 można roletę zamontować pod oknem i potem wyciać odpowiedni skos, a następnie wyciągając roletę zahaczać o jakiś haczyk zamontowany nad oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irwan 01.04.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 ? nie za bardzo rozumiem, Andriu możesz jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 01.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Może tak http://www.mhz.de/typo3temp/pics/33f7745d56.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 02.04.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 właśnie właśnie chodziło mio oś takiego jak to pokazane na rysunku zamieszczonym przez tuuska1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irwan 02.04.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 o proszę, o takim rozwiązaniu nie pomyślałemdziękuję za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpawlak 02.04.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A co jeżeli okno to trójkat prostokatny?Jak na takim oknie rozwiązac problem rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 02.04.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Na okna o nietypowym kształcie np: trapezu, koła itp można założyć plisy tzn rolety plisowane - poszukaj w wyszukiwarce -jest sporo na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irwan 02.04.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 pierwsze w googlachhttp://www.tasta.pl/produkty/sub-wewnetrzne/sub-plisy/plisy.phppiszą że plisy nadają się do wszystkiego, na maila jeszcze nie odpowiedzieli, chyba będę musiał do nich zadzwonić i się upewnić a co do rysunku powyżej i zwijanej roletytrójkąt prostokątny:myślę że można złapać sznurkiem za górny róg, chyba wystarczy trapez, górna krawędź skośna, boczne pionowe, z czego jedna krótsza:myślę że dwa sznurki za górne rogi, i kawałek jednego po prostu będzie się nawijał na rolkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts