rpawlak 03.04.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 OKDzięki za info ale nie sprecyzowałem tego w miom poprzednim poście. Chciałbym mieć rolety montowane na szyby. W moich poprzednich miejscach zamieszkania były zarówno plisy (siedlisko kurzu) jak i rolety materiałowe w rolce otwartej, naciagane na okno, które według mnie wykluczaja uchylenie okna przy jednoczesnym zasłonieciu ( w czasie wiatrów to wszystko latało czego nie miałem przy roletach na szybach).Takie rolety mnie interesuja o okno jest raczej trapezem.http://www.tasta.pl/produkty/sub-wewnetrzne/sub-rol_wkasetach/sub-k40/k40.phpMoje okna wyglądają tak:http://img181.imageshack.us/img181/7462/ssypialnia1rs8.th.jpg' alt='ssypialnia1rs8.th.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irwan 03.04.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 jeśli te rolety w kasetach montuje się wyłącznie na górze okna to chyba nie nadają się do trapezów, chyba że np można to zamontować na dole i sterować automatycznie? sznurek (a raczej sznurki) musiałyby być poprowadzone w pionowej listwie na brzegu rolety, żeby wyciągały ją do góry. Sterowanie automatyczne dlatego bo trzeba przewijać obydwa rogi rolety naraz, inaczej nie będzie chyba działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpawlak 03.04.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Dzieki za info.Muszę cos wymyslic na te okna.Pewnie skończy sie na klasycznych zasłonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna-1997 27.05.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Mam problem i bardzo licze na Wasza pomoc. W oknach mamy zamonotowane nawietrzniki (tak to sie chyba nazywa). Jak w tej sytuacji zamontowac rolety wewnetrzne? Czy zmierzyliscie sie z takim problemem? Czy moglibyscie mi pomoc? Nie chce montowac rolet do sciany nad oknem, wolalabym takie rolety na okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZABRA 28.05.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Podpinam się do pytania Ja mam w oknie łazienkowym uchwyt na górnym brzegu okna (górnej ramie) i oczywiście dopiero w sklepie na dziale z żaluzjami okazało się, że wszystkie dostępne żaluzje i rolety montowane są właśnie na tej górnej ramie. Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie dla tego problemu? Rozumiem, że ten nawiewnik też jest na górnej ramie okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna-1997 28.05.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Tak, na gornej ramie okna...Nikt tak nie ma? Oprocz nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 28.05.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 No to Was pocieszę, bo ja też tak mam. Mam w oknach rolety (zwykłe), montował sasiad "zlota rączka" - jak sie domyslacie było mega problemów, żeby to jakoś zaczepić, w koncu sie udało, wyglada to fatalnie, ale jako że "mialo" to być rozwiazanie tymaczasowe to rzekoma "tymczasowość" stłumiła moje poczucie estetyki. Póki co tymczasowość dziwnie się przedłuża (jak to zwykle bywa...), bo rolety wiszą już ponad rok, a brzydota ich zamocowania tak mi się opatrzyła, że przestałam na to zwracać uwagę. Dopiero ten watek mi przypomniał o tym, że moje okna wygladają kretyńsko Jedyny sposób jaki mi przychodzi to głowy to zamówienie rolet wraz z montażem i niech firma od rolet się wozi z tym problemem. Przynajmniej będzie jakieś uzasadnienie dla haraczu jaki pobierają za rolety robione na wymiar (nie wiem jak gdzie indziej, ale w W-wie biorą za to dość kosmiczne kwoty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna-1997 28.05.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Tego sie obawialam.Wiec przestane szukac po sklepach gotowych rolet, a zaczne szukac takich na zamowienie :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ja mam zamontowane rolety w oknach z nawietrznikiem. Roleta chowa się w takiej specjalnej kasetce i przesuwa pod przyklejonymi bocznymi listwami. Okna mam białe, kasetka i listwy też więc to wszysko wygląda bardzo dobrze. Nie wiem jak to jest w oknach z okleiną Rolety montawała mi firma okienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Paweł 29.05.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Tego sie obawialam. Wiec przestane szukac po sklepach gotowych rolet, a zaczne szukac takich na zamowienie :| IDZIESZ W DOBRYM KIERUNKU. ROLETY W KASECIE Z PROWADNICAMI, TYLKO I WYłąCZNIE NA ZAMóWIENIE. CENA ZALEZY PRZEDE WSZYSTKIM OD MATERIAłU I WIELKOśCI SAMEGO OKNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 29.05.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Też mam takie okna... teraz taki wymóg unijny... niech ich drzwi...A nie ma takich roletek bez prowadnic?One zabierają tyle światła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Paweł 30.05.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Też mam takie okna... teraz taki wymóg unijny... niech ich drzwi... A nie ma takich roletek bez prowadnic? One zabierają tyle światła.... są, MINI, bez prowadnic (zarówno na zamówienie, jak i dostępne od ręki - ale tylko w pewnych określonych rozmiarach); można je po prostu przykręcić pod nawietrzakiem, bądź też przykleić, ale z tym sposobem różnie bywa i zdarza się że odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 30.05.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Ja mam zamontowane rolety w oknach z nawietrznikiem. Roleta chowa się w takiej specjalnej kasetce i przesuwa pod przyklejonymi bocznymi listwami. Okna mam białe, kasetka i listwy też więc to wszysko wygląda bardzo dobrze. Nie wiem jak to jest w oknach z okleiną Rolety montawała mi firma okienna. u mnie tak samo. zadnych problemów z powodu wywietrzników nie było. tylko, ze mi się takie łyse rolety z supermarketu okropnie się nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 30.05.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 są, MINI, bez prowadnic (zarówno na zamówienie, jak i dostępne od ręki - ale tylko w pewnych określonych rozmiarach); można je po prostu przykręcić pod nawietrzakiem, bądź też przykleić, ale z tym sposobem różnie bywa i zdarza się że odpadają No właśnie o takich myślałam... Wiem, że mogą odpaść, ale trudno... jakoś będę o nie dbać... Byle tylko wymiarami pasowały... dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzx 30.05.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 offtopic: jak sobie radzicie z brudem który pojawia się na górnej czesci wnęki okiennej?u mnie syfi na czarno dość mocno.. tzn wiadomo, trzeba czyścić ale może jakiś patent ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 16.06.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam ile mogą w przybliżeniu kosztować rolety wewnętrzne materiałowe...najlepiej w kasetonach ?Mam okno 2x3 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 16.06.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja kupowałam na allegro. Sprzedawca rolety na wymiar 1 cm szerokości rolety w kasecie kosztuje 1 zł, wysoka na 150 cm, ale zrobią Ci każdą wysokośc za niewielką dopłatą. Jakość ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieslav33 16.06.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Co prawda brałem nie na allego, ale taki sam system rozliczania. I cena ta sama, a też interesowała mnie raczej przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 23.06.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 montuja sami ? Cena rolet zawiera juz montaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EweTomi 07.03.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witajcie! Czy założenie rolet wewnętrznych montowanych na oknie nie spowodowało u Was, że nie można otworzyć okna "do końca", bo nie pozwala na to wystająca kaseta? Jak rozwiązaliście ten problem? Dziękuję z góry za pomoc:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts