Jan P. 20.02.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Cześć. Ostatnio słyszałem, że instalacja na strychu nieogrzewanym narażona jest na mróz i przepięciówka może wywalać. Czy to prawda?. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 20.02.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Przepięciówka to wogóle co innego i ona napewno nie będzie wywalać A na co narażone są kable w ziemi ?? też potrafi ponad 1 m przemrozić grunt. Ważne żeby taką instalację zrobić szczelnie i dobrymi kablami. Mile widzane peszle. Trzeba pamiętać o gryzoniach jednemu facetowi szczury zjadły kable na strychu. Co dziwne te w peszlu nie ruszyły. Może im nie smakowały Bezzmiennie najgorsza jest wilgoć , a nie mróz. Edytowane 22 Lutego 2012 przez thomyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.02.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Dziękuję. Też mi się wydawało to nierealne . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 20.02.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam Ja instalacje na poddaszu układam w plastkiowych rurkach RL na uchwytach i nigdy nie było problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintel 20.02.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Cześć. Ostatnio słyszałem, że instalacja na strychu nieogrzewanym narażona jest na mróz i przepięciówka może wywalać. Czy to prawda?. Jan. Nie prawda, przepięciówka jak nazwa wskazuje służy do eliminacji przepięć mogacych pojawić się w sieci.I nigdy nie "wywala", no może jak już jest do wymiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 28.02.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ja chciałem mieć stryszek na osobnym obowodzie ale elektryk zapomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts