wojtas122 20.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam.Chciałbym wykonać nowe odprowadzenie ścieków w starej kamienicy. Mój lokal znajduje się w przyziemiu budynku i jest podłączony do wspólnego odprowadzenia ścieków. Problem polega na tym,że właściciele mieszkań puszczają w rury wszystko co skutkuje zapychaniem się rur i w konsekwencji wybija u mnie (woda z umywalek,pralek). Mam zawór założony na odpływie,tak więc na razie nie zalewa mnie,ale nie mogę korzystać z wody.Brak odpowietrzenia ścieków w lokalach (mieszkańcy wycieli sobie,bo im rura przeszkadzała). Chciałbym uruchomić lokal, i muszę zrobić coś z tym problemem (tylko nie mam pomysłu ). Dodam,że lokal nie należy do żadnej wspólnoty, jest 5 ciu właścicieli i wszyscy mają to gdzieś /im ,,jakoś" spływa/ .Do kogo ,,uderzyć" z tematem?? Nie chcę naprawiać starej instalacji, wolę odciąć się z istniejącej i zrobić nową gdzieś na zewnątrz. Muszę zrobić to z literą prawa, bo mieszkający sąsiad lubi pisać pisma do urzędów. Ma ktoś pomysł ,kto może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts