wroobelek 20.02.2012 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam, mam pytanie dotyczące podłączenia kolorowych ledów RGB w konstrukcji sufitu podwieszanego. Chodzi mi mianowicie o podłączenie 20 metrów paska ledów. Dodam , że w konstrukcji oprócz ledów będą zamontowane halogeny do podświetlenia ścian. Jeżeli chodzi o halogeny nie mam problemu z podłączeniem , gorszą sprawą jest pasek ledów. Stąd moje pytanie. Wiem , że potrzebuje zasilacza i sterownika np radiowego. Czy potrzebny mi jest wzmacniacz? Jak to wszystko do siebie podłączyć , czy pasek ledów łączę ze sobą i do tego podpinam najpierw sterownik , później zasilacz czy muszę zrobić to jakoś inaczej. Moje następne pytanie dotyczy kabli , chcę sterownik i zasilacz umieścić poza konstrukcją a mianowicie w kominie wentylacyjnym , dlatego , że w razie czego bedę miał do nich dostęp. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 22.02.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam, mam pytanie dotyczące podłączenia kolorowych ledów RGB w konstrukcji sufitu podwieszanego. Chodzi mi mianowicie o podłączenie 20 metrów paska ledów. Dodam , że w konstrukcji oprócz ledów będą zamontowane halogeny do podświetlenia ścian. Jeżeli chodzi o halogeny nie mam problemu z podłączeniem , gorszą sprawą jest pasek ledów. Stąd moje pytanie. Wiem , że potrzebuje zasilacza i sterownika np radiowego. Czy potrzebny mi jest wzmacniacz? Jak to wszystko do siebie podłączyć , czy pasek ledów łączę ze sobą i do tego podpinam najpierw sterownik , później zasilacz czy muszę zrobić to jakoś inaczej. Moje następne pytanie dotyczy kabli , chcę sterownik i zasilacz umieścić poza konstrukcją a mianowicie w kominie wentylacyjnym , dlatego , że w razie czego bedę miał do nich dostęp. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam M. Zasilacz - Sterownik - pasek. W tej kolejności. Na sterowniku i ledach masz oznaczenie co i jak podłączyć. Jaki wzmacniacz? Do czego? Zasilacz odpowiedniej mocy wystarczy. A ostatniego pytania nie rozumiem, bo go nie napisałeś, ale umieszczanie w kominie odradzam. Wilgoć, opary, temperatura mogą uszkodzić kable, zasilacz i sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts