Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TV z hipermarketu? warto?

edde

Recommended Posts

znajdzie się może w tym dziale forum ktoś, kto orientuje się, czy tv sprzedawane przez hipermarkety sa z tej samej serii, partii, produkcji co inna dystrybucja sklepowo/hurtowa?

konkretnie to rzecz rozbija się o tv led (3d) toshiba 40tl838 dostępny w ciągłej sprzedaży w rtveuroagd w cenie 2500zł, a za dni kilka pod tym samym dachem ale nie w galerii a na pzreciwległym końcu w hipermarkecie auchan ten sam tv będzie za 2300zł (teraz an półce ma cenę 2490), i zastanawiam się czy gra warta świeczki, czy te oszołomowskie nie są jakieś outletowe, czy robione specjalnie dla marketów ja wiele innych szredawanych w marketach produktów, ma ktoś wiedze na ten temat? warto połasić się na te dwie stówki? wyszłoby tak jakby okulary 3D grats albo uchwyt z kabelkiem hdmi... ;)

Witam,

Model napisany z tyłu jeżeli jest identyczny, to są to te same telewizory.

Nie bierz z ekspozycji, gdyż taki telewizor mógł długo działać. Bierz z Auchan, ja tez mam samsunga z tego sklepu.

nie ma z nim problemów i też był kupiony w promocji.

Na upartego możesz nawet poprosić managera i poprosić jeszcze o rabat :) jak trafisz na dobry dzień to opuszczą troszkę cenę.

Takie ceny wynikają często że duże sklepy mają "czas życia towaru" i jeżeli nie sprzedadzą go przez określony czas to opuszczają cenę.

przy takiej różnicy cenowej, jeśli oba Tv mają dokładnie takie same oznaczenia to pewnie to bedzie ten sam TV. Aczkolwiek w tym przedziale cenowym 100 razy bardziej wolalbym mieć w domu sony 40EX720

a czy mógłbyś niecouzasadnić dlaczego 40ex720 a nie 40tl838?

a czy mógłbyś niecouzasadnić dlaczego 40ex720 a nie 40tl838?

Bo to sony ma bardzo dobre parametry do swojej jakości, do tego przeprowadzaliśmy z kumplami testy różnych telewizorów specjalnymi planszami do testów, i to sony wypadło najlepiej z popularnych modeli. kazdy kupuje to co lubi. Ale ja wybrałbym do domu albo sony XXEX720 lub panasonica XXG30 (XX to rozmiar w calach). Do tych TV mam zaufanie, wiem że kolory są jedne z bardziej realnych, i serwisy w razie W nie robią problemów

Seria - wystarczy spojrzeć

partia - pewnie nie, zależy kiedy kupowali

produkcji - TAK Toshiba, Samsung,Sony i kto tam jeszcze budują sobie oddzielne fabryki dla produkcji na rzecz marketów - sorry, ale ciężko czyta się takie głupie teksty.

przeprosiny przyjęte, choć szkoda, ze nie pojmujesz ze nie każdy w każdej dziedzinie i materii musi być oblatanym omnibusem tak jak Ty... no a moze masz tylko zły dzień... nieważne... ;) i pewnie byś się zdziwił gdybyś znal skalę produkcji dla hipermarketów, nie potrzeba tu oddzielnych fabryki, wystarczy ta sama linia produkcyjna lub zlecenie produkcji/montażu...

Bo to sony ma bardzo dobre parametry do swojej jakości, do tego przeprowadzaliśmy z kumplami testy różnych telewizorów specjalnymi planszami do testów, i to sony wypadło najlepiej z popularnych modeli. kazdy kupuje to co lubi. Ale ja wybrałbym do domu albo sony XXEX720 lub panasonica XXG30 (XX to rozmiar w calach). Do tych TV mam zaufanie, wiem że kolory są jedne z bardziej realnych, i serwisy w razie W nie robią problemów

dzięki za konkretną odp, 40EX720 jest w tej chwili głównym faworytem, plazmy nie chcę wiec G30 odpada, wczesniej brałem pod uwagę E30 panasonica ale odpuściłem, w sony ludzie w necie narzekają na "latarki" w dolnych narożnikach i słabe kąty, twoim zdaniem nie jest to problem? jako ze masz porównanie z innymi tv to nie wypada to gorzej od innych w tej klasie/cenie?

• 4 weeks później...
sprawdź jeszcze w internecie, może być taniej, tylko upewnij się o gwarancje, osobiście brałem ostatnio laptopa, na stronie producenta cena była jakieś 10% wyższa niż w najtańszej ofercie na allegro z możliwością obejrzenia w Wawie, tam pojechałem obejrzeć sprzęt, na allegro w internetowym sklepie jeszcze był tańszy 7% a gwarancja taka sama jak u reszty(!), zysk na laptopie u producenta cena 4,200 w sklepie internetowym 3,300. Internet to potęga:)

• 2 weeks później...
Czasem mają stosunkowo niewielki wybór modeli, ale za to sprowadzają w dużych ilościach i też jest taniej. Zresztą zasady gwarancji są takie same także nie ma problemu, owszem są plusy np. zakupów w Sony center- znajomym popsuł się telewizor, zgubili rachunek- okazało się, że w salonie mają wszystkie dane i nie było problemów gdzie indziej tak rózowo by już nie było, ale te wywindowane ceny potrafią odstraszyć...

• 2 months później...