edde 21.02.2012 02:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 znajdzie się może w tym dziale forum ktoś, kto orientuje się, czy tv sprzedawane przez hipermarkety sa z tej samej serii, partii, produkcji co inna dystrybucja sklepowo/hurtowa? konkretnie to rzecz rozbija się o tv led (3d) toshiba 40tl838 dostępny w ciągłej sprzedaży w rtveuroagd w cenie 2500zł, a za dni kilka pod tym samym dachem ale nie w galerii a na pzreciwległym końcu w hipermarkecie auchan ten sam tv będzie za 2300zł (teraz an półce ma cenę 2490), i zastanawiam się czy gra warta świeczki, czy te oszołomowskie nie są jakieś outletowe, czy robione specjalnie dla marketów ja wiele innych szredawanych w marketach produktów, ma ktoś wiedze na ten temat? warto połasić się na te dwie stówki? wyszłoby tak jakby okulary 3D grats albo uchwyt z kabelkiem hdmi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.pk 21.02.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jeżeli jest to dokładnie ten sam model,są identyczne oznaczenia to bym się nie obawiał, natomiast zwróć uwagę aby był oryginalnie zapakowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 21.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 przy takiej różnicy cenowej, jeśli oba Tv mają dokładnie takie same oznaczenia to pewnie to bedzie ten sam TV. Aczkolwiek w tym przedziale cenowym 100 razy bardziej wolalbym mieć w domu sony 40EX720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_bv 21.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam, Model napisany z tyłu jeżeli jest identyczny, to są to te same telewizory. Nie bierz z ekspozycji, gdyż taki telewizor mógł długo działać. Bierz z Auchan, ja tez mam samsunga z tego sklepu. nie ma z nim problemów i też był kupiony w promocji. Na upartego możesz nawet poprosić managera i poprosić jeszcze o rabat jak trafisz na dobry dzień to opuszczą troszkę cenę. Takie ceny wynikają często że duże sklepy mają "czas życia towaru" i jeżeli nie sprzedadzą go przez określony czas to opuszczają cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi85 24.02.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 jeżeli faktycznie nie ma różnic w zapisie i jest oryginalnie zapakowany, to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.02.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 przy takiej różnicy cenowej, jeśli oba Tv mają dokładnie takie same oznaczenia to pewnie to bedzie ten sam TV. Aczkolwiek w tym przedziale cenowym 100 razy bardziej wolalbym mieć w domu sony 40EX720 a czy mógłbyś niecouzasadnić dlaczego 40ex720 a nie 40tl838? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.02.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Seria - wystarczy spojrzećpartia - pewnie nie, zależy kiedy kupowaliprodukcji - TAK Toshiba, Samsung,Sony i kto tam jeszcze budują sobie oddzielne fabryki dla produkcji na rzecz marketów - sorry, ale ciężko czyta się takie głupie teksty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 26.02.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 a czy mógłbyś niecouzasadnić dlaczego 40ex720 a nie 40tl838? Bo to sony ma bardzo dobre parametry do swojej jakości, do tego przeprowadzaliśmy z kumplami testy różnych telewizorów specjalnymi planszami do testów, i to sony wypadło najlepiej z popularnych modeli. kazdy kupuje to co lubi. Ale ja wybrałbym do domu albo sony XXEX720 lub panasonica XXG30 (XX to rozmiar w calach). Do tych TV mam zaufanie, wiem że kolory są jedne z bardziej realnych, i serwisy w razie W nie robią problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.02.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Seria - wystarczy spojrzeć partia - pewnie nie, zależy kiedy kupowali produkcji - TAK Toshiba, Samsung,Sony i kto tam jeszcze budują sobie oddzielne fabryki dla produkcji na rzecz marketów - sorry, ale ciężko czyta się takie głupie teksty. przeprosiny przyjęte, choć szkoda, ze nie pojmujesz ze nie każdy w każdej dziedzinie i materii musi być oblatanym omnibusem tak jak Ty... no a moze masz tylko zły dzień... nieważne... i pewnie byś się zdziwił gdybyś znal skalę produkcji dla hipermarketów, nie potrzeba tu oddzielnych fabryki, wystarczy ta sama linia produkcyjna lub zlecenie produkcji/montażu... Bo to sony ma bardzo dobre parametry do swojej jakości, do tego przeprowadzaliśmy z kumplami testy różnych telewizorów specjalnymi planszami do testów, i to sony wypadło najlepiej z popularnych modeli. kazdy kupuje to co lubi. Ale ja wybrałbym do domu albo sony XXEX720 lub panasonica XXG30 (XX to rozmiar w calach). Do tych TV mam zaufanie, wiem że kolory są jedne z bardziej realnych, i serwisy w razie W nie robią problemów dzięki za konkretną odp, 40EX720 jest w tej chwili głównym faworytem, plazmy nie chcę wiec G30 odpada, wczesniej brałem pod uwagę E30 panasonica ale odpuściłem, w sony ludzie w necie narzekają na "latarki" w dolnych narożnikach i słabe kąty, twoim zdaniem nie jest to problem? jako ze masz porównanie z innymi tv to nie wypada to gorzej od innych w tej klasie/cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taktaktak 22.03.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 sprawdź jeszcze w internecie, może być taniej, tylko upewnij się o gwarancje, osobiście brałem ostatnio laptopa, na stronie producenta cena była jakieś 10% wyższa niż w najtańszej ofercie na allegro z możliwością obejrzenia w Wawie, tam pojechałem obejrzeć sprzęt, na allegro w internetowym sklepie jeszcze był tańszy 7% a gwarancja taka sama jak u reszty(!), zysk na laptopie u producenta cena 4,200 w sklepie internetowym 3,300. Internet to potęga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasterMeble 29.03.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 ja jednak bylbym ostrozny w kupowaniu rtv agd w hipermarkecie moze i kusza cena, ale zeby nie bylo tak po paru chwilach padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.04.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Znaczy uważasz, że ten TV z hipermarketu padnie ze wstydu, że pochodzi z Auchana, a nie z wypaśnego salonu? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.04.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Padnie jak się dowie że tanio go sprzedali:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortor 13.04.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Czasem mają stosunkowo niewielki wybór modeli, ale za to sprowadzają w dużych ilościach i też jest taniej. Zresztą zasady gwarancji są takie same także nie ma problemu, owszem są plusy np. zakupów w Sony center- znajomym popsuł się telewizor, zgubili rachunek- okazało się, że w salonie mają wszystkie dane i nie było problemów gdzie indziej tak rózowo by już nie było, ale te wywindowane ceny potrafią odstraszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubnik 21.06.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Nie ma różnicy tylko musisz sprawdzić najpierw w sieci parametry modelu, potem cenę żeby mimo wszystko nie przepłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts