samotnik 21.02.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Gmina wykonywała przyłącza w całej okolicy - mało się orientuję, bo załatwiał to poprzedni właściciel działki. U mnie jakoś tak to zrobili, że mam zawór na działce, a wszyscy sąsiedzi w drodze dojazdowej. Muszę teraz za to zapłacić 1500 zł, żeby wodociągi mogły założyć licznik i nie wiem, czy naciskać na poprawienie tego zanim zapłacę? To jakiś problem formalny, lub w późniejszym użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 21.02.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To już wiem - na własny koszt niczego nie poprawią. Jak przesunąć ten zawór na drogę? Trzeba zrobić nowy projekt? Bo rozumiem, że tak po prostu na chama odkopać, przerobić i zakopać to mi nie wolno...? Wodociąg jest gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hrabia36 22.02.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Dlaczego tak bardzo chcesz mieć zawór w ulicy ? Co to za różnica gdzie. ? Jeżeli jest zgodnie z projektem to po co ruszać ? O ile się orientuję to do licznika własność wodociągów i nic nie MASZ PRAWA RUSZAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja mam na działce i w niczym nie przeszkadza, woda będzie taka sama Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 23.02.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Dlatego chcę mieć zawór w ulicy (albo w sumie gdziekolwiek indziej, niż jest), że wypada dokładnie w miejscu, gdzie ma jeździć skrzydło bramy przesuwnej. To może nie byłby taki problem, ale muszę obniżyć o kilkadziesiąt cm teren w tym miejscu, bo jest lekko pochyly, a brama jest niżej. Zatem zawór będzie wystawał ponad teren. Najchętniej przesunąłbym zawór, a całość dodatkowo pogłębił. Tylko nie wiem, ile to roboty i formalności. Ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts