tig1 21.02.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 witam mam problem z wentylacją klatki schodowej, ocieplonej między krokwiowo wełnąklatka schodowa jest na parterze otwarta, natomiast od strony poddasza zamknięta ścianami i drzwiami, od jakiegoś czasu na płytach (suficie), pojawiły się wykwity, higrometr powieszony w miejscach wykwitu wskazuje wilgotność w okolicach 64-70%, doraźnie otwiera się drzwi coby ją przewietrzyć ale jednocześnie zbyt silnie ją to wychładza (poddasze na razie nieogrzewane), myślę o jakimś wywietrzniku umieszczonym nad drzwiami lub zamontowanym w ścianie zew.w pierwszym przypadku wilgoć wędrowała by na poddasze, do ewentualnych kratek kominowych,w drugim wypadku osuwana byłaby bezpośrednio na zew. tylko nie wiem czy nie robiły by się zacieki na ścianie zewnętrznej,zastanawiam się też czy tradycyjne anemostaty sprawdziły by się w tej roli, może ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts