Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wózek piekarnika

Joskul

Recommended Posts

• 1 month później...
O ile dobrze pamietam VAT 7% jest (byl :() na zestawy plyta + piekarnik ze wspolnym sterowaniem (bedace w zasadzie jednym urzadzeniem) i na kuchnie wolnostojace. VAT 22% na plyty ze sterowaniem i piekarniki ze sterowaniem, ktore mozna zainstalowac osobno. Te drugie to chyba wiekszy luksus, ze maja 22% VAT..?

• 2 years później...

Podbijam watek z pytaniem: jak sie sprawdza. Na forum znalazlem dwie opinie: w tym watku i prawie, ze negatywne http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=66341.

Moje mmmad-ness naciska na kupno takiego... ale ja sie opieram, bo nie widze zwrotu z inwestycji :) i traktuje to bardziej jako dodatek nie wart ceny niz cos uzytecznego.

Po ponad 3 latach użytkowania w dalszym ciągu jestem bardzo zadowolona i to wcale nie dlatego, że taki piekarnik mam, więc muszę zachwalać :) Na dowód podam kilka spostrzeżeń i możliwości, które odkryłam w trakcie.

1. mogę np. jednocześnie wstawiać do pieczenia 2 różne mięcha lub 2 różne ciasta w oddzielnych naczyniach, przesuwam je sobie, jeśli jest to potrzebne w trakcie, bez konieczności wyjmowania czegokolwiek (co najmniej 2-krotnie zmniejszam ryzyko oparzenia :))

2. mogę któreś z wypieków wyjąć w dowolnym czasie - w zależności od wymagań - i jest to szybki manewr, tak że nawet wrażliwe ciasto nie "siądzie" bo nie zauważy ani ewentualnego wstrząsu ani zmiany temperatury przez 5 sekund :)

3. o wiele łatwiej jest utrzymać w czystości i jest to ogromna zaleta (myślę, ze wszystkie panie wiedzą o czym piszę).

.....ale każdy ma prawo wyboru..... jeszcze :) :) :)

Juz kiedys pisalam na ten temat ... apropo prowadnic i wozkow

Mam od 18 lat Bosch-a tz od dwoch lat drugiego z tej samej serii wlasnie z wysowanym wozkiem. Z prowadnicami teleskopowymi jest jeden problem ze zeby uzywac ja tak jak wysowany wozek trzeba kupic wszystkie prowadnice teleskopowe, zeby miec mozliwosc wyboru wysokosci na ktorej lezy blacha.

W wozku wysowanym jest znowu ten problem, ze jak piecze sie cos na dole i gorze to zeby cos zrobic z tym na dole, np podlac mieso czy cos, to trzeba sciagnac gorna blache, czego przy teleskopowych wysowanych nie ma.

Ale w moim modelu nie bylo teleskopowego odpowiednika, a bardziej zalezy mi na automatyczynm pieczeniu, niz na teleskopach.