Joskul 23.03.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Czy ktoś użytkuje takie cudo? Miałabym chęć, ale ta cena.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekadent 29.04.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 rewelacja... moja żona twierdzi że nie zamieniłaby się w życiu na rozwiązanie standartowe... tylko czekać, aż wreszcie poza Boschem i Siemensem ktoś jeszcze zacznie to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 29.04.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Ja sie tez zastanawiam nad wozkiem ale czy taki wozek nie jest to troche niebezpieczny dla wypiekow? Czasami trzeba otworzyc piekarnik i poogladac jak ciasto wyglada, czasami nawet dziubnac. Niektorym ciastom potrzasanie szkodzi. Chyba, ze taki wozek nie trzesie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekadent 30.04.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 nie trzęsie w ogóle, jeździ na rolkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 30.04.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Wózek jest rewelacja (moi rodzice mają piekarnik boscha), tylko żeby tyle nie kosztowal Patrząc na ich piekarnik też dojrzewam do tej myśli i pewnie za jakiś miesiąc sobie podobny sprawię, przy okazji zabudowy kuchni - warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 30.04.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Baaaardzo polecam - jestem zachwycona, nareszcie nie przypiekam sobie nadgarstków wyciągając brytfannę. No i żadne ciasto do tej pory nie skarżyło się, że mu źle. Drogie cholerstwo, ale w końcu nie zmieniam piekrników jak rękawiczki, więc poszalałam sobie raz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 30.04.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 takim dużo tańszym ersatzem są prowadnice do blach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 30.04.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Acha, jeszcze ciekawostka. Kupując płytę ceramiczną + piekarnik tej samej firmy jako komplet zapłaciłam 7% Vatu. Gdybym kupiła oddzielnie np. jedno Boscha a drugie np. Siemensa - Vat byłby 22%. Do dziś nie mogę tego tajemnego zjawiska pojąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 30.04.2004 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 O ile dobrze pamietam VAT 7% jest (byl ) na zestawy plyta + piekarnik ze wspolnym sterowaniem (bedace w zasadzie jednym urzadzeniem) i na kuchnie wolnostojace. VAT 22% na plyty ze sterowaniem i piekarniki ze sterowaniem, ktore mozna zainstalowac osobno. Te drugie to chyba wiekszy luksus, ze maja 22% VAT..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 07.05.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 rewelacja... moja żona twierdzi że nie zamieniłaby się w życiu na rozwiązanie standartowe... tylko czekać, aż wreszcie poza Boschem i Siemensem ktoś jeszcze zacznie to robić Wózek to patent BOSCHa i SIEMENSa. Nikt nigdy nie zrobi nic takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.08.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Podbijam watek z pytaniem: jak sie sprawdza. Na forum znalazlem dwie opinie: w tym watku i prawie, ze negatywne http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=66341. Moje mmmad-ness naciska na kupno takiego... ale ja sie opieram, bo nie widze zwrotu z inwestycji i traktuje to bardziej jako dodatek nie wart ceny niz cos uzytecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 28.08.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Po ponad 3 latach użytkowania w dalszym ciągu jestem bardzo zadowolona i to wcale nie dlatego, że taki piekarnik mam, więc muszę zachwalać Na dowód podam kilka spostrzeżeń i możliwości, które odkryłam w trakcie. 1. mogę np. jednocześnie wstawiać do pieczenia 2 różne mięcha lub 2 różne ciasta w oddzielnych naczyniach, przesuwam je sobie, jeśli jest to potrzebne w trakcie, bez konieczności wyjmowania czegokolwiek (co najmniej 2-krotnie zmniejszam ryzyko oparzenia ) 2. mogę któreś z wypieków wyjąć w dowolnym czasie - w zależności od wymagań - i jest to szybki manewr, tak że nawet wrażliwe ciasto nie "siądzie" bo nie zauważy ani ewentualnego wstrząsu ani zmiany temperatury przez 5 sekund 3. o wiele łatwiej jest utrzymać w czystości i jest to ogromna zaleta (myślę, ze wszystkie panie wiedzą o czym piszę). .....ale każdy ma prawo wyboru..... jeszcze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.08.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Juz kiedys pisalam na ten temat ... apropo prowadnic i wozkow Mam od 18 lat Bosch-a tz od dwoch lat drugiego z tej samej serii wlasnie z wysowanym wozkiem. Z prowadnicami teleskopowymi jest jeden problem ze zeby uzywac ja tak jak wysowany wozek trzeba kupic wszystkie prowadnice teleskopowe, zeby miec mozliwosc wyboru wysokosci na ktorej lezy blacha. W wozku wysowanym jest znowu ten problem, ze jak piecze sie cos na dole i gorze to zeby cos zrobic z tym na dole, np podlac mieso czy cos, to trzeba sciagnac gorna blache, czego przy teleskopowych wysowanych nie ma. Ale w moim modelu nie bylo teleskopowego odpowiednika, a bardziej zalezy mi na automatyczynm pieczeniu, niz na teleskopach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 30.08.2006 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jak to było dawno...Wybrałam w końcu AEG Competence i dokupiłam prowadnice teleskopowe. Sprawdziły się z powodów jak wyżej. Trzy poziomy pieczenia testowałam na forumowych pierniczkach bożonarodzeniowych (przy okazji polecam odkopanie przepisu), szło błyskawicznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts