Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza Alijkowego domu

Recommended Posts

Myslalam jeszcze nad mala zmiana w rodzinnej lazience.

Bo tam zabudowa geberita jest na wys. 90 cm.(jak widac na plytkach) Ja bym te plytki podciagnela o jeden rzad do gory(na wys.120) Lustro bym zrobila na szer. szafki, pod lustrem rzad plytek, natomiast plytki drewnopodobne podciagnelabym do skosu. Daloby sie to zobrazowac...oczywiscie w wolnej chwili? :oops:

• Odpowiedzi 871
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja tez bym zawiesiła obraz, zwlaszcza ze nie zyskujesz duzo powierzchni na przechowywanie (głebokośc tych szafek to tylko 14 cm, koszt 3 szt= 600zł)

Jesli juz to zrobiłabym normalny geberit i zabudowę na wymiar pod sam sufit - bedzie więcej miejsca

Cos podobnego do tego... może bez uchwytów, a na kliki...

alija3.JPG

Tutaj widze, kazdy cm. wykorzystany...w sumie to mam szafke pod umywalke i wydaje mi sie, ze to wystarczy....za duzo chyba kombinuje, sama powoli dostaje wariacji...

Dziekuje Madziu, masz racje, cos nie tak z tym ukladem.

Te plytki drewnopodobne musza chyba byc polozone na szerokosc tych podlogowych, szafka z umywalka przesunieta w lewo. Przy dluzszej scianie laczacej wanne powstanie murek rowny z wanna, gdzie bedzie umieszczona armatura, takze wanna troche sie przesunie do przodu.

Moze te plytki drewnopodobne na scianie pociagnac do momentu, gdzie zaczyna sie lustro, wtedy bedzie miejsce na boczne oswietlenie.

Juliannko sliczny obraz. ;)

Pokombinowalam troche z tymi plytkami i stworzylam kilka wersji. Takie prostackie, ale dysponuje tylko programem do przerobki zdjec.

Prosze Was o opinie, bo sama nie wiem czy do konca dobrze to wyglada.:rolleyes:

http://imageshack.us/a/img822/724/alija123.jpg

http://imageshack.us/a/img803/2451/alija125.jpg

http://imageshack.us/a/img528/4016/alija7.jpg

http://imageshack.us/a/img833/585/alija8.jpg

Alu

Mnie bardziej jednak podoba się wersja Magdy (piszę o pociągnięciu płytek drewnopodobnych do skosu). Tego drewna zrobi się za dużo jeśli pociągniesz w okolice umywalki.

Gdyby łazienka była moja, to w ogóle nie robiłabym płytki drewnopodobnej w okolicy wanny. Tylko biała, a drewnopodobna na podłodze i na ścianie z prysznicem :)

Hej, przywędrowałam do Ciebie z wątku o łazienkach. Przejrzałam co pisałyście i spróbuję coś doradzić w bieżącym dylemacie(tylko niestety nie czytałam wszystkiego dokładnie więc mnie popraw jak coś):)

Dla mnie na Twoich wizkach rzeczywiście wygląda to ciężko i jakoś mi się nie widzi. Można zrobić całe białe płytki i wtedy według mnie do wysokości geberitu. Z tego co zrozumiałam miał być zachowany poziom okno-obudowa wc-lustro, tak? więc może go teraz nie zmieniać? I można dać białe płytki wtedy jak najbardziej.

Jak milo Domi87, ze zajrzalas . Witam Cie serdecznie i zapraszam :)

Biale plytki faktycznie wygladaja bardziej delikatniej, wlasciwie to biel jest tak neutralnym i bezpiecznym kolorem, ktorego raczej nie da sie naduzyc.

Domi ja w tym watku troche namieszalam, bo najpierw byla mowa o goscinnej/dolnej, w ktorej miala byc zachowana symetria(okno, geberit, lustro) pozniej zaczelam temat rodzinnej lazienki. Ale tutaj tez myslalam o zachowaniu symetrii.

Zobrazowalam Twoj pomysl i chyba o to chodzilo?:

http://imageshack.us/a/img69/34/alijanowa.jpg

a tutaj dla przypomnienia druga strona.

http://imageshack.us/a/img195/8617/alija5.jpg

Z wielka ciekawoscia przeczytalam o zmaganiach lazienkowych, choc przyznam sie ze troche to zagmatwane. Niemniej jednak wersja z bialymi plytkami kolo umywalki jest zachwycajaca

Jesli pozwolisz, t obede czesto tu goscic. Twoj temat tym bardzej mnie ciekawi, ze tez mnieszakm w DE i Twoja ocena wystroju wiekszosci niemieckich mieszkan to kwintesensja tego, co sama mysle. Nasze mieszkanko tez sie tu wlasnie buduje i tez rozpoczynamy zmagania z jego urzadzeniem, wiec powoli odkrywam to forum i ciekawe watki

Edytowane przez Turlututu

Turlututu-"moja sasiadko" ;) niezmiernie sie ciesze, ze odkrylas moj watek, do ktorego serdecznie zapraszam liczac na czeste odwiedzinki :)

Masz racje wtargenlo troche chaosu do mojego watku, ale glownie powstal on z mojego niezdecydowania i nieprzemyslania:rolleyes:

Dziewczyny maja takie swietne pomysly, gdzie wiekszosc z nich chcialabym uchwycic, niektore jednak sa niewykonalne co wychodzi po czasie. A przyczyna jest moja pochopnosc:oops:

Jesli moge zapytac, na jakim jestescie etapie budowy?

Turlututu-"moja sasiadko" ;) niezmiernie sie ciesze, ze odkrylas moj watek, do ktorego serdecznie zapraszam liczac na czeste odwiedzinki :) (...)

Jesli moge zapytac, na jakim jestescie etapie budowy?

Dziekuje za mile przywitanie :)

U nas jeszcze dosc wczesny. W zeszlym tygodniu wstawione okna, teraz ruszaja z elektryka i podlogowka. Termin oddania jest na marzec, a mieszkanie od dewelopera, wiec prawie wszystko ma byc gotowe. Teoretycznie :p

Alija, dokładnie o to mi chodziło. Teraz to wygląda według mnie lepiej, ale nadal symetria jest zachwiana i się zastanawiałam jak to naprawić. Czy uwywalka musi być tak blisko wanny? Jakby ją przesunąć w lewo tam by lustro było dokładnie na środku ściany wydaje mi sie, że by dużo lepiej to się prezentowało (nie wiem jak rzut z góry i czy wtedy jakoś to nie będzie kolidowało z WC, ale z tych wizek wydaje mi się, że nie). Strona z prysznicem bardzo mi się podoba!

Domi :)

Ala próbowała :yes: Nie wiem czy umieściła to w swoim wątku, ale była też taka wersja :). Moim zdaniem jednak lepiej zostawić resztę ścian na biało. Umywalka z tego co kojarzę będzie na środku, a nie tak blisko wanny :yes:

Jedyne co mnie niepokoi to lustro, które będzie dość wysoko (120 cm od ziemi). Dla mnie byłoby za wysoko, ale ja mam 163 cm :(.