Turlututu 30.09.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Ja tez jestem wizualnie zdecydowania za opcja nr 2. Natomiast zastanawia mnie, jak rozwiazesz wted parapet okna i otwieranie okna, by nie szuralo o blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 30.09.2012 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 (edytowane) Dziekuje za opinie. Dziękuję Aluś za miłe słowa. Mam nadzieję, że nie zepsuję efektu tej pięknej wizualizacji swoimi zmianami . Też mi się wydaje, że ta minato wpada w brąz (taupe) i dlatego daje wrażenie cieplejszej. Mnie się podoba i wydaje mi się, że będzie pasowała do mojej cemento elite. Jeśli szukasz bardziej szarości, to raczej inny kierunek. Pisałam Ci kiedyś o Nowej Gali signum. Co o niej myślisz? Plytki z tej kolekcji widzialam tylko w necie i moge stwierdzic na tej podstawie, ze podoba mi sie ten odcien. Jednak nie mialam okazji zobaczyc ich w realu. Mozaike wybralabym chyba kwadratowa. Nie bardzo rozumiem czym się martwisz? Blat można kupić w idealnie dobranej tonacji. Czy Ty się zapatrzyłaś na jakiś konkretny? Kup szafkę w ikea, wybierz się do stolarza, albo znajdź u siebie firmy specjalizujące się w drewnie. U nas to np. dlh. Pokaż, ze chcesz właśnie taki kolor i już . No wlasnie ja tez nie wiem czym sie przejmuje:bash: chyba tym, ze chcialam od razu kupic te polke, ktora pokazalam wyzej i zaoszczedzic wizyty u stolarza Brawo Alicjo za wizki. Masz jakiś super program . Ależ się cieszę, że pozbyłaś się tych mozaikowych nóg . Dziekuje, program z ktorego korzystam to Pfotoscape. Program jest darmowy. Co do mozaikowych nog, mnie sie bylo ciezko sie ich pozbyc ale M jeszcze nie widzial co tu kombinujemy. Mam jednak nadzieje, ze spojrzy na to przychylnym okiem. Ps. A nie mówiłam, że warto założyć swój wątek Mialas racje kochana i jestem Tobie bardzo wdzieczna. Edytowane 30 Września 2012 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 30.09.2012 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Gościnna łazienka nabiera rumieńców. Ciesze sie, ze tak sadzisz Z płytakmi szarymi też mam dylemat, szukam szarych bez jakiegokolwiek odcieniu brązu. I jak do tej pory płytki do przyjęcia mają nie do przyjęcia cenę... Fajnie masz, że w PL możesz kupić płytki. Da_Lena ja nie kupuje plytek w PL. Znalazlam jednak sklep w Hamm, gdzie sprzedaja polskie plytki i ceramike. Handlem zajmuje sie malzenstwo z PL, maja tez swoich kafelkarzy. Pisalas, ze projekt lazienki rodzinnej jest gotowy, chetnie zobacze jesli pozwolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 30.09.2012 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Ja tez jestem wizualnie zdecydowania za opcja nr 2. Natomiast zastanawia mnie, jak rozwiazesz wted parapet okna i otwieranie okna, by nie szuralo o blat? W tej lazience nie chcialam parapetu, tylko wyplytkowac...hmmm...nie pomyslalam o tym:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 30.09.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Co myslicie o tej wersji, gdybym musiala wybrac mniejsze lustro. http://imageshack.us/a/img846/4108/nowagos4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 30.09.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 (edytowane) Hej! Przepraszam ze tak długo sie nie odzywałam, ale jesień przyszła i musiałam dzieciakom czapki udziergac Oto rzut tej sciany o która mnie prosiłaś Czy jestes zdecydowana na wanne wolnostojącą? Wizualizowac ci ta wersję Madzi? rzut sciany bedzie wygladał lepiej, ale nie wiem czy bedzie to praktyczne - między szafką, a wanna bedziesz miała taką dziure... masz jakis pomysł jak ja zagospodarowac? Edytowane 30 Września 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 30.09.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Madziu dziekuje Ci bardzo, nie musisz przepraszac, zdolna mamusiu;). Potrzebowalam tej sciany, bo musze zobaczyc jak bedzie wygladala armatura na "bialej scianie". O wiele lepiej prezentowalaby sie na scianie "z dechami", ale nie mam wyjscia.:/ Jesli chodzi o pomysl Madzi34 jest niezly, ale wlasnie z ta niewykorzystana przestrzenia bylby problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.09.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 (edytowane) Aluś wczoraj byłam u AniS79 i widziałam u niej ładne, szare, jasne i co najważniejsze łatwe w utrzymaniu czystości gresy. Dzisiaj widziałam je w Castoramie i mają też nieco jaśniejsze na ścianę. Będziesz chyba niebawem w PL, to możesz je zobaczyć, a nawet kupić w Castoramie . To stargres francesco - zdjęcia dość wiernie oddają ścienną, ale podłogowa w rzeczywistości jest jaśniejsza i nieco cieplejsza. Na ścianę kosztują około 32 zł http://terakotka.pl/image/cache/data/A-kucharski/ST/FRANCESCA%2025x40-500x500.jpg Źródło A na podłogę około 29 zł http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/5178/stargres-francesco-33-3x33-3-plytka-gresowa-scienno-podlogowa-francesco-.jpg Źródło Jedyny problem jest w rozmiarach, bo nie da się ich zgrać fugami . Mają też nieco inny odcień - jak widać podłogowa jest ciemniejsza. Też miałam podobną wątpliwość do tego blatu aż pod okno. Nic nie mogłabyś na nim stawiać, bo nie otwarłabyś okna. Ta ostatnia propozycja (mniejszej łazienki) nawet do mnie przemawia (tylko pamiętaj o tych strasznych cenach mozaiki ) A jeśli chodzi o baterię prysznicową na białej ścianie, to uważam, że będzie wyglądała ok Edytowane 30 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.10.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Tak sobie patrzę na wizualizacje pomysłów i najbardziej mi się podobają te 2 wersje: a) Z długim blatem aż pod okno i ręcznikami po bokach umywalki (tylko nie wiem czy bym nie dała jednak tylko na lewą stronę pod okno b) z blatem kończącym się jak zaczyna się okno i ręcznikiem na relingu na ścianie pod oknem Jeżeli rzeczywiście musiałabyś mieć mniejsze lustro to Twoja wersja ok, ale ustawiłabym ją jako 3 w hierarchii Z parapetem to myślałam, że zrobić go razem z blatem, tzn, żeby blat tworzył też parapet. Widziałam już takie rozwiązania, ale nie wiem czy to jednak nie bardzo drogie (bo stolarz musi wycinać blat z dużo szerszej dechy) W takim wypadku zostaje chyba wersja b) I nadal pamiętaj o wyśrodkowaniu lampy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.10.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 żeby nie było wątpliwości, moja wersja b) to ta:http://imageshack.us/a/img140/3017/nowagos.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 01.10.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) Witajcie dziewczyny Juliannko plytki jak i cena napewno godne swojej uwagi, jak zawitam w PL wstapie napewno do Castoramy. Dziekuje za namiary;) Musze poszukac mozaike w rozsadnej cenie, bo sporo tego wyjdzie, mam nadzieje, ze M nie zmieni zdania co do niej. Domi ta nieszczesna lampa... Wszystkie werseje zostaly pokazane mezulowi i praktycznie do kazdej mial jakies "ale"..... Piszac o mniejszym roz. lustra mialam wlasnie M na mysli. Nie jest on zwolennikiem duzych luster, nawet mozaiki i wiedzialam, ze nie bedzie latwo. Jedyna opcje, ktora przyjal to ta z mniejszym lustrem. Czy Wasi mezowie sa zawsze zgodni z Waszymi pomyslami? Czy tylko u mnie wystepuja sprzecznosci:bash: Edytowane 1 Października 2012 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 01.10.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witajcie dziewczyny DomiCzy Wasi mezowie sa zawsze zgodni z Waszymi pomyslami? Czy tylko u mnie wystepuja sprzecznosci:bash: Oj moj tez tak ma. Nie, bo nie i juz.. Mojemu tez wszystko zle i nic nie odpowiada. A jak sie upieram, to jeszcze sie potrafi bezczelnie spytac, co takie cisnienie mam. Ale o kazdy byle jakis czujniczek w swoim alarmie, to pyszczl jak nie wiem... A na rzeczach WAZNYCH sie nie wyznaje. Uprzyj sie na to duze lustro, bo male wyglada niezbyt. Nie obraz sie - troche jak pol d.. zza krzaka - znaczy pol lustra zza mozaiki. Za to wersja z dlugim blatem jest perfekto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.10.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 A jak Twoja lazieneczka? cos postanowione? nie zauważyłam wcześniej tego pytania:P U mnie cały czas znajduję się na początku. Wiem, że chcę jakieś biele, szarości (jak wszędzie:P) i może akcent kolorystyczny, ale raczej nie w płytkach... nie wiem. Mam kilka pomysłów, dziś może nad tym wieczorem usiądę i coś postaram się wyczarować (z moimi zdolnościami to słowo "wyczarować" oznacza, że potrzebuję cudu chyba by to udało mi się zwizualizować) Wracając do Twojej łazienki to też sądzę, że powinnaś się uprzeć przy dużym lustrze! Nie na wszystko można się z nimi zgadzać! Zwłaszcza, że (jak się już przekonałam po moim m) oni sobie nie do końca potrafią to wyobrazić! I zapierają się po prostu dla zasady! Na szczęście u mnie stanęło na tym, że z m stworzyłam listę jego życzeń, które mam uwzględnić, a kwestię wizualną on zostawił mi:wave: przynajmniej na razie tak sądzi Może spytaj czego on nie lubi w dużych lustrach, co mu tak naprawdę przeszkadza? Bo może te nielubienie tkwi w czymś innym:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 01.10.2012 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Oj moj tez tak ma. Nie, bo nie i juz.. Mojemu tez wszystko zle i nic nie odpowiada. A jak sie upieram, to jeszcze sie potrafi bezczelnie spytac, co takie cisnienie mam. Ale o kazdy byle jakis czujniczek w swoim alarmie, to pyszczl jak nie wiem... A na rzeczach WAZNYCH sie nie wyznaje. Uprzyj sie na to duze lustro, bo male wyglada niezbyt. Nie obraz sie - troche jak pol d.. zza krzaka - znaczy pol lustra zza mozaiki. Za to wersja z dlugim blatem jest perfekto Jupiii nie jestem sama:cool: ale do rzeczy....skoro wyglada to jak pol d...zza krzaka, to musze M przekonac, a pewnie nie bedzie latwo. Przyjme te opcje jako ostateczna. Domi moj M jest chyba z innej bajki, tzn. jego gust. Za kazdym razem jednak udalo mi sie zmienic jego decyzje, ale pewnie kiedys uprze sie przy swoim i nie dam rady go przekonac. Chyba za duzo stawiam na swoje kopyto a co ty tak do mnie jezyk wystawiasz?he?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 02.10.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 a nie to był język bardziej w stronę naszych panów. Bo np. kiedyś miałam problem, bo mój nie chciał żadnej mozaiki w kuchni. No i ja mówie, że może jednak bo to ładne, a on zdziwiony, że przecie okropne i nie bo nie. No to się spytałam co dokładnie mu się nie podoba w mozaikach i... okazuje się, że mozaika według mojego pana to jest taki obraz z niej zrobiony jak były np. w starożytnym Rzymie:P No to pokazałam jak teraz mozaiki wyglądają i teraz chyba trudno będzie przekonać, że mozaiki nie będzie w kuchni, jak mi się jednak odwidzi:rotfl: Oni po prostu chyba nie przywiązują wagi do takich rzeczy! i nie mówię, że Twój nie wie co to lustro, ale może nie jest kompletnie sobie w stanie tego wyobrazić, albo wydaje mu się, że będziesz kazała mu je myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 02.10.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Mojemu bardziej chodzi o praktycznosc:rolleyes:Mozaika wedlug niego ma za duzo...uwaga...fug, gdzie fugi sa bardzo niepraktyczne w utrzymaniu czystosci. Tak jakby on zajmowal sie czyszczeniem. Co do lustra, stwierdzil, ze tak duze lustro nam jest niepotrzebne tym bardziej, ze to jest mala lazienka...a ja na to, ze skoro mala to tym bardziej musi byc duze lustro bo optycznie powieksza...w efekcie oczywiscie co?...nie zrozumial o co mi chodzi:bash: faceci sa z innej planety...slowo daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 02.10.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Mojemu bardziej chodzi o praktycznosc:rolleyes:Mozaika wedlug niego ma za duzo...uwaga...fug, gdzie fugi sa bardzo niepraktyczne w utrzymaniu czystosci. Tak jakby on zajmowal sie czyszczeniem. Co do lustra, stwierdzil, ze tak duze lustro nam jest niepotrzebne tym bardziej, ze to jest mala lazienka...a ja na to, ze skoro mala to tym bardziej musi byc duze lustro bo optycznie powieksza...w efekcie oczywiscie co?...nie zrozumial o co mi chodzi:bash: faceci sa z innej planety...slowo daje. Ha, ha, ha! Dobre. Ale zobacz - sam sobie przeczy, bo im wieksze lustro tym mniej fug bedziecie miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 02.10.2012 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 (edytowane) Ha, ha, ha! Dobre. Ale zobacz - sam sobie przeczy, bo im wieksze lustro tym mniej fug bedziecie miec a no widzisz, niezly argument, ciekawe co na to odpowie:cool: Pochwale sie, oto obecny etap naszej budowy.... http://imageshack.us/a/img442/1281/20120930111358.jpg http://imageshack.us/a/img600/5884/20120930111401.jpg http://imageshack.us/a/img821/2956/20120930111332.jpg no niestety wylewki maja tydzien spoznienia:( Edytowane 2 Października 2012 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.10.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Alicjo gratuluję podłogówki . I nowego avatarka z Twoim pięknym spojrzeniem . Wracając do Twojej mniejszej łazienki. Sama już nie wiem jak to ugryźć. Na wizkach jest tylko jedna ściana i trzeba pamiętać, że masz tam wąsko. Wyślę Ci na maila plik z Twoją wizką w 3D. Poobracaj ją sobie. Ma dość proste menu. Po prawej jest panel, na którym znajdziesz ikonkę aparatu - tak zrobisz zrzut, który możesz przerabiać w Twoim programie (dorobić okno, przeciągnąć lustro, itd). Niestety nie mogę wstawić drzwi, bo wtedy jest konflikt z podłogą, którą nałożyłam w dwóch warstwach by fugi się zgrywały ze ścianą . Żeby otworzyć plik musisz wejść przez program Light Paradyż. Jak będziesz miała problem to pisz na priva . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 03.10.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Ewus dziekuje bardzo Nie moge jakos otworzyc tego pliku w tym programie, pojawia sie komunikat, ze otwiera ale po czasie nie reaguje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts