Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza Alijkowego domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 871
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wracajac do stelaza wc, pytalismy sie robotnikow czy da rade zmienic ten element, stwierdzili, ze zobacza co da sie zrobic.

Jak napisalam wczesniej okno zaczyna sie na wysokosci 90 cm, wiec stelaz musi byc ponizej tej wysokosci. Znalazlam w necie element montazowy o wys. 82 cm, mysle, ze taka wys. bedzie odpowiednia.

http://img802.imageshack.us/img802/1636/geberit11124000101.jpg

Co myslicie?

Kurcze a ja wlasnie dumam nad goscinna lazienka....

Szkoda,ze to okno jest tak nisko, bo wlasciwie i lustro i szafki sa od niego uzaleznione. Nie wiem czy lustro nie bedzie wtedy za nisko...o matko chyba sie wykoncze zanim te lazienki powstana. Mysle, ze wazne jest na jaka umywalke sie zdecyduje. W tej lazience planowalam okragla lub owalna umywalke, ale z tego co widze, to prostokatna korzystniej bedzie wygladac. :rolleyes:

Alicjo,

rozrysowałam Ci kafle na podłodze. Jeśli tak je ułożysz, to ładnie powinny Ci się zgrać kafle na ścianie:yes:

http://foto1.m.onet.pl/_m/bc05f3a8424b77826eb0cbdbd84a3c45,21,19,0.jpg

I jeszcze rzut z meblami:

http://foto1.m.onet.pl/_m/b1cd93f892f4d9e67976df266d5e4dd9,21,19,0.jpg

Górna krawędź umywalki powinna być na wys. 85-90 cm. Jeśli chcesz zrobić lustro na tym samym poziomie co okno i geberit to przyklej lustro od blatu . Bedzie się na pewno bardziej chlapało el poziomy zostaną zachowane.

Jaką masz wysokość okna w tej łazience?

Powierzchnia ma 7,88m2. Przy zakupie kafli dodaj sobie 10% na zapas.

Edytowane przez Magda 34

Madziu slicznie dziekuje, swietnie to wyszlo!!!!:yes:

Roz. Okna: szer. 1,38 x wys. 1,26

wys. od wylewki 90 cm.

Górna krawędź umywalki powinna być na wys. 85-90 cm. Jeśli chcesz zrobić lustro na tym samym poziomie co okno i geberit to przyklej lustro od blatu . Bedzie się na pewno bardziej chlapało el poziomy zostaną zachowane.

Czyli blat musialaby byc na wysokosci 90 cm. Czy nie bedzie za wysoko?

Jeśli planujesz umywalkę wpuszczaną w blat to tak, blat byłby na wys. 90 cm i uważam, że przy wzroście 165cm jest to idealna wysokość. Natomiast jeśli umywalka ma być stawiana na blat to blat musi być niżej, a górna krawędź umywalki ma być na wys. 90 cm. :yes:

Obstawiałabym umywalkę prostokątną. :yes: A brodzik? Nie martw się. Bardzo ładne brodziki ma Kaldewai. Zobacz sobie tą serię Avangarde. :)

http://www.kaldewei.pl/produkty/brodziki/avantgarde/detail/produkt/conoflat-3/

Nie ma co się złościć :).

Takie brodziki wyglądają bardzo ładnie.

Tu są jeszcze z DURAVITU

Burzy to niestety koncepcję z ciągłością płytek drewnopodobnych.

A Twojemu Mężowi podoba się w ogóle koncepcja biało-drewnianej łazienki?

Ja nie mam nic przeciwko tym brodzikom, bo w tej chwili sa naprwde ladnie robione, ale moja koncepcja lazienki bedzie zaklocona.:(

M od samego poczatku zdecydowany byl na taka kolorystyke, ale dal mi wolna reke w podjciu decyzji. Zdziwiony byl jak zdecydowalam sie na bialo-czarne kafle, bo wlasciwie bylismy jednomyslni co do kolorystyki ;)