julianna16 21.07.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Ja znowu spóźniona Obrazki bardzo ładne TV pasuje do mebli idealnie Wszystko mi się podoba, ale najbardziej to, że niedługo się zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 25.07.2013 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ewus tez sie bardzo ciesze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 27.07.2013 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Dziewczyny poradzcie jak ustawic stol w kuchni. Kupilismy go w Ikea, kolorystycznie pasuje iealnie, ale z ustawieniem juz mniej:rolleyes:Mnie sie bardziej podoba pod sciana(wersja I), ale nie pasuje mi lampa, ktora wowczas nie jest wysrodkowana nad stolem, brakuje tez 4 miejsca przy stole.II opcja ma wszystko czego nie ma I , ale dziwacznie wyglada. Drugie pytanie to co zrobic z ta sciana przy stole. Podoba mi sie tapeta(zdj ponizej), widzilalam ja u Madzi34 i strasznie mi sie spodobala, co myslicie? A moze cos innego? Wersja I: http://img834.imageshack.us/img834/8140/l47e.jpg http://img405.imageshack.us/img405/736/759r.jpg Wersja II: http://img837.imageshack.us/img837/9599/sowd.jpg http://img191.imageshack.us/img191/119/lvoq.jpg http://img202.imageshack.us/img202/363/xlnx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.08.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Alunia Ty wiesz co . Bardzo, bardzo dziękuję za odwiedziny Jesteście przesympatyczni i ogromnie się cieszę, że mogłam Was poznać. Mam nadzieję, że niebawem zobaczymy się znowu . Widzę, że miałaś problem z ustawieniem stołu. Jak dla mnie lepiej wygląda wersja I. Z lampą można sobie łatwo poradzić wiercąc hak w miejscu nad stołem i tam podwieszając lampę kablem. Lepiej byłoby przedłużyć kabel. Macie jakiegoś zaufanego elektryka? Chodzi o coś takiego (styl kompletnie inny, ale jest idea) http://bi.gazeta.pl/im/3/9654/z9654523Q.jpg Źródło Natomiast nie wiem na ile priorytetem jest miejsce dla 4 osób. Jadacie tam często wspólnie? Co do tapety... hmm... z inspiracji najbardziej podoba mi się komoda i kolorowe krzesła . Jeśli Tobie bardzo się podoba, to bierz . Będzie pasowała. Jeśli dobrze kojarzę jest kłopot z jej dostępnością, ale może z DE będzie Ci łatwiej . Ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 20.08.2013 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Ewuniu ja też dziękuję za miło spędzony czas w waszym towarzystwie. Jeszcze przed oczyma mam wasze twarze . :hug: liczę po cichutku, że niebawem się spotkamy, ale może wtedy już na naszych terenach . Bardzo bym chciała. 1 wersja tez do mnie bardziej przemawia, co wcześniej zaznaczyłam, no nic musze pokombinowac z tą lampa;-) Ewus może masz jakąś inną koncepcję na tę ścianę w kuchni??? Chętnie wysłucham Edit: może cegła??? Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.08.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Przyszłam od Julianny:bye: Ściana w kuchni Tapeta z iluzją przestrzeni Nie koniecznie taka ciemna, ale taka ładnie by korespondowała z meblami kuchennymi. Wieża Eifla świetnie by wyglądała lub jakakolwiek inna grafika kreskowa Rodzinna galeria w delikatnych ramkach Może też być to galeria aktualności rodzinnych. Drzewko z ledowymi lampkami Drzewko raczej u Ciebie brązowe, albo brązowo szare na jsnej ścianie. Np. fragment ulubionej książki, albo motywujące teksty w różnych językach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 21.08.2013 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Pesteczko, Skarbnico Pomyslow ale sie ciesze, ze mnie odwiedzilas:wave: Serdecznie witam na moim watku Strasznie podoba mi sie opcja druga, moze dlatego, ze kocham Paryz...pomysle nad nia Uwazasz, ze pomysl z cegla nie jest trafny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.08.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Cegła to samograj, zawsze jest świetna.Świetne cegiełki i fugi do nich ma Nelissen i wybór ogromny http://nelissen.pl/cegly albo tu http://handform.eu/wszystkie-cegly ale ceny są wyższe niż np. tu http://www.elkaminodom.pl/ Basia ma cegiełkę w kuchni właśnie z Elkaminodom. Ja przekora jestem i podburzacz, więc jeśli cegły to wybrałabym bardzo jasne, nawet białe, albo... bardzo ciemne: z Elkaminodom – Stara Cegła Szaro-Grafitowa lub Stara Cegła Szara;z Nelissena – 8 / Grijs Mangaan, 67 / Cap grijs nez, 73 / Ferro.1 Te szare kapitalnie pasowałyby, bo masz szarą podłogę. Gaficzą tapetę można wykorzystać w dowolnym miejscu. Jest neutralna. Natalia Stanko zrobiła w łazience czarno-biały nadruk (Canal Grade w Wenecji) na białych kafelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 22.08.2013 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Pesteczko cegla Grijs Mangaan jest rewelacyjna, juz ja widze u siebie. A co najwazniejsze podoba sie mojemu M. Grafika z wieza Eiffla znajdzie w domu inne miejsce:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.08.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Cieszę się, że trafiłam w gust i potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.08.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Widzę, że Pesteczka tu zajrzała i podpowiedziała . Aluś oczom nie wierzę, że M. przystał na cegłę . To chyba efekt wizyty u nas Ściana z cegły będzie o tyle fajna, że można na niej wieszać różne grafiki / zegary / postery / tablice i zmieniać wraz z kaprysem . Z tapetą byłoby trudniej. Ja szukałam w międzyczasie dla Ciebie innych drzew . Wklejam tylko jako efekt poszukiwań, bo pomysł z cegłą podoba mi się . http://img17.imageshack.us/img17/7456/1ciq.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 24.08.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) Pestko raz jeszcze dziękuję Ewus napewno cegła w waszym domu zrobiła wrażenie na M. Ogólnie cegła bardzo mu się podoba, ale nie widział jej w sypialni. Kolejny problem to kładzenie cegły na ścianie . Już zapowiedział, że nie będzie się w to angażować. Jeśli się zdecyduje, co już właściwie jest pewne, będę musiała się sama temu podjąć . Wiem, że Basia kleila wraz z mamą taką cegłę /płytkę. Od paru dni męczę się nad dekoracją okien tarasowych. W jadalni i salonie są okna na którym będą rolety rzymskie. Postanowiłam, że w sąsiadujących oknach tarasowych będą firanki z tej samej tkaniny. W części jadalnej firanki te będą zakrywaly 1/3 okna po obu stronach, a więc nie będą spełniały funkcji zaslaniajacej. W części salonu czyli w wykuszu będzie jedna część na szerokość wąskiego okna po obu stronach i druga zakrywajaca 1/3 cześć okna szerokiego po obu stronach. Czy ktoś mnie zrozumiał? Jeśli tak, to proszę o radę. Czy będzie to dobrze wyglądało? Muszę się spieszyć z decyzją, bo krawcowa czeka Okna tarasowe. Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.08.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Myślę, że powinnaś najpierw rozważyć na czym zawiesisz te firanki, bo to może popsuć cały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 25.08.2013 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) Pesteczko, chcialam je zawiesic na szynach, ktore beda schowane pod maskownica zrobiona z plyty karton-gips. Chce uniknac karniszy, ktore po prostu mi sie nie podobaja jesli chodzi o salon. Nie wiem czy uzyskam efekt o jakim mysle, ale nie mam wiecej pomyslow . Chcialam do okien drewnianne zaluzje, ale pomysl nie spodobal sie mezowi. Poza tym w oknie przesuwanym nie byloby takiej mozliwosci. cos takiego? Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.08.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Wszystko zależy jak rozwiąże się problem zawieszenia. Dotyczy to i zasłon, i żaluzji, i rolet. Rozumiem, że najbardziej podobałoby Ci się zawieszenie zasłon w ten sposób , ale już nie masz możliwości obniżyć sufitu, żeby schować szyny. Pozostaje więc maskowanie białą deską lub KG jak tu Takie coś jest u mojej mamy i nigdy tego nie lubiłam. Można jednak używając specjalnej taśmy tak podszyć górę zasłon, żeby wisiały jak te tutaj Jeżeli użyjesz prostej czarnej (albo białej lub innego koloru) rurki i na niej zawiesisz gęste ale delikatne firanki, to efekt będzie bardzo ładny. W LM mieli swgo czasu takie prościutkie oksydowane na czarno rurki z kółkami. można je zestawić w jeden ciąg na ścianie , albo umieścić tylko nad oknami . Trzeba je umieścić pod samym sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.08.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Jeszcze dwie zasłony z karniszami Może jednak Ci się spodobają. Wszystko polega na sposobie i rodzaju zawieszenia oraz wysokości nad oknami Kolej na inne „zawiesia” do okien Rolety różne też nadają się do okien przesuwnych, tylko inaczej trzeba je wieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.08.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 I jeszcze, żeby nie było, że przestałam mieszać ludziom w głowach, moje ulubione shuttersy Jestem przekonana, że kapitalnie wyglądałyby u Ciebie białe lub w odcieniach szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 27.08.2013 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Pesteczko ale mam namieszane w głowie Karnisze ogólnie nie są złe, ale jakoś ich nie widzę w wykuszu. Ewentualnie mogłyby być cienkie rurki w jednej całości i zawieszone całkiem pod sufitem . Najbardziej podobają mi się w czarnym kolorze, dają ładny efekt. Ale nie jestem pewna czy będzie taka opcja pasowała do moich wnętrz. Te dekoracje spodobały mi się najbardziej. Shuttersy tez są świetne, ale już mniej podobają się mojemu M. Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.08.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Pesteczko ale mam namieszane w głowie Karnisze ogólnie nie są złe, ale jakoś ich nie widzę w wykuszu. Ewentualnie mogłyby być cienkie rurki w jednej całości i zawieszone całkiem pod sufitem . Najbardziej podobają mi się w czarnym kolorze, dają ładny efekt. Ale nie jestem pewna czy będzie taka opcja pasowała do moich wnętrz. Te dekoracje spodobały mi się najbardziej. Shuttersy tez są świetne, ale już mniej podobają się mojemu M. A widzisz jednak coś Ci się podoba Cienka czarna rurka pod sufitem będzie świetna. Niby jest, a niby jej nie ma, bo neutralna. Poza tym można tak podszyć zasłony taśmą z usztywniaczem, że będą prawie dotykały sufitu i zminimalizują ilość widocznej rurki. shuttersy są genialne, ale jakby chcieć odsłonić okno - zajmują dużo miejsca i już tak ładnie nie wyglądają. Dusiek, toś chyba nie dokładnie popatrzyła na fotki z mojego postu. Tam są takie shuttersy, które łamią się na pół – folding shutters. Wtedy zajmują malutko miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.08.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Chcę takie kiedyś zrobić u siebie. Na pewno w dużej łazience i w sypialni, a być może także w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts