Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza Alijkowego domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 871
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewo wanny, ktore podalam sa z akrylu. Te z lanego marmuru sa bardzo drogie i z pewnoscia cena jest adekwatna do nich. Poszperalam troche w necie i ta, na ktora wzrocilam uwage byla w cenie ponad 3 tys. euro. Zdaje sobie sprawe, ze taka rzecz kupuje sie tylko raz i warto zainwestowac. w naszym przypadku zostanie raczej akryl.

Wracajac do lamp, to rzeczywiscie w gornej lazience bede robic makijarz, wiec te boczne lampy beda konieczne.

Ciekawe lampy ma Pfilips, ta dosc ciekawa, ale chyba troszke za mala:rolleyes:

http://img571.imageshack.us/img571/3680/21m4gk1vcblss500.jpg

Ta mi sie bardziej podoba, ale moze byc zamontowana tylko nad lustrem.

http://img32.imageshack.us/img32/5420/31gm4hatlklsl500aa300.jpg

Co do goscinnej lazienki to myslalam o "wbudowanej" w lustro listwy, ale szybko sie zorientowalam, ze lustro ma byc wklejane :rolleyes:

cos takiego:

http://img831.imageshack.us/img831/786/10414l.jpg

Jesli chodzi o geberit to dzis wieczorkiem sie dowie, maz spotyka sie z wykonawca.

szocik a jakie ty wybierasz oswietlenie? Bo chyba tez bedzie?:rolleyes:

Edytowane przez Alija

Dobrze, to jak będziesz miała info odnośnie tej niższej spłuczki to pomyślimy jeszcze raz na spokojnie o mniejszej łazience.

Ta moja wanna nie była droga jak na wolnostojące z lanego marmuru (była promocja i wraz z transportem zapłaciłam niecałe 2 tys. PLN)

Taki kształt jak mógłby Cię interesować to model CARAMEL

http://www.fajnalazienka.com/data/gfx/pictures/large/1/7/4171_3.jpg

http://www.fajnalazienka.com/data/gfx/pictures/large/1/7/4171_2.jpg

Cena ok 3,5 tys. PLN - Źródło, cena i wymiary

Mają też inne kształty - poszukaj pod "wanny marmite"

Podobają mi się te podwójne oprawy, ale faktycznie z boku tracą sens, tym bardziej, że nie możesz ich zamontować wysoko ze względu na skos.

Poszperaj może na Tutaj.

Julianka jakbys tak w sklepie nie spytała tego sprzedawcy to mógłby on miec dość ciekawa minę jakby taka cud złoto-włosa na kocyku w wannie zobaczy ł :D :D :D

No nie wiem - wyglądałam na pewno zabawnie z tym kocykiem :lol2: Jeszcze wezwałby pogotowie ;).

Witaj Alu:)

Widzę, że dobieracie wannę i inne akcesoria;)

Ja będę bardziej drobiazgowa i wrócę do samych wymiarów. Wrzuciłam Ci wymiary tej rodzinnej łazienki. I teraz mam pytania:

1. czy one się zgadzają rzeczywistością?

2.bczy zaznaczone na moim rzucie ścianki są w rzeczywistości? Bo zrozumiałam, że są i że za tymi ściankami będzie umieszczona hydraulika. Do jakiej wysokości od podłogi będzie ta zabudowa?

rzut.jpg

Jak milo Ciebie widziec Madziu :)

Sciana w pionie na projekcie, a wiec ta, na ktorej jest umywalka ma szerokosc od sciany murowanej 20 cm, zaczyna sie od wysokosci 1,75.

Natomiast wzdluz wanny nie ma scianki. Sciana, na ktorej sa drzwi(szersza czesc) ma wymiar 1,10.

Ewus faktycznie niedrogo zaplacilas:jawdrop:, w szoku jestem, musze jeszcze intensywniej porzebac w necie, moze na cos natrafie.

Sliczna ta wanna, taka filigranowa. Kurcze te oprawy sa naprawde ladne i coraz bardziej mnie kusza, prosze wyperswadujcie mi te lampy!!:bash:

To jest lampa set raw firmy aquaform. Mam ją w jednej ze swojej realizacji. Daje bardzo ładne światło:)

Ala, jeszcze jeden rzut rodzinnej łazienki z takim ułożeniem płytek Noce My Way 14.8x89.8 cm z 2 mm fugą

Szafka 120 cm, umywalka 80cm;

Wanna wolnostojąca 180x80 cm

http://foto1.m.onet.pl/_m/08a196c1a80c12a0015c0c9d9a0e3611,21,19,0.jpg

I ściana frontowa

http://foto0.m.onet.pl/_m/eb25a0f9b0abea4aa3e99be723689854,21,19,0.jpg

Edytowane przez Magda 34

ulala...bardzo ladne, takie ...nowoczesne. :yes:

Sa do nabycia o roznej dlugosci, ale w DE ich nie dostane.:mad:

Madziu34, a mebelki jutro beda czy jednak nie, bo w ostatnim poscie pozostawilas wiele do myslenia ;)

Ewo geberit bedzie znizony! :wiggle::wiggle::wiggle:

Edytowane przez Alija

ulala...bardzo ladne, takie ...nowoczesne. :yes:

Sa do nabycia o roznej dlugosci, ale w DE ich nie dostane.:mad:

Madziu34, a mebelki jutro beda czy jednak nie, bo w ostatnim poscie pozostawilas wiele do myslenia ;)

Ewo geberit bedzie znizony! :wiggle::wiggle::wiggle:

Ala, te lampy można pocztą zamówić;)

Dobra wiadomość z geberitem.:)

Meble niby w ..., nie zdradzę:popcorn: Ile można Was zwodzić? :rolleyes:

Madziu rozumiem ze ty je widziałaś, macałas, właczałaś itd (mówie oczywiście o lampkach).

Oprócz tego ze daja ładne swiatło to powiedz jeszcze czy ładnie wygladają - na zdjęciach wszystko można ślicznie pokazac. Ten "metal jest taki raczej solidny?

No i jeszcze jedno - swiatło jakie dają te lampki do malowania sie jest wystarczające?

Madziu rozumiem ze ty je widziałaś, macałas, właczałaś itd (mówie oczywiście o lampkach).

Oprócz tego ze daja ładne swiatło to powiedz jeszcze czy ładnie wygladają - na zdjęciach wszystko można ślicznie pokazac. Ten "metal jest taki raczej solidny?

No i jeszcze jedno - swiatło jakie dają te lampki do malowania sie jest wystarczające?

Madziu, nie widziałam tych lamp, ale miałam już o nią pytania i pisałam w tej sprawie do właścicielki. Odpowiedziała, że lampa jest bardzo ładnie wykonana (Ona ma ją w aluminium), bardzo ładnie świeci, twarz nie jest blada , do malowania super i w ogóle jest to rzecz, z której jest bardzo zadowolona.

Jeśli mnie pamięć nie myli to aneta s ma tez taka lampę tylko w kolorze białym i też pisała, że jest zadowolona. :)

Madziu34 ale ja slepa(po raz drugi dzisiaj zreszta) dopiero teraz zauwazylam rzut lazienki:bash:

Rozplanowanie plytek super-naprawde! wielkie dzieki.

Jesli chodzi o wanne, to musi byc przesunieta w sam rog, ze wzgledu na mala przestrzen miedzy wanna a prysznicem. Masle jednak, ze z przesunieciem nie bedzie problemu. No i teraz widze szafke jak ladnie wkomponowala sie w plytki. :wiggle::wiggle::wiggle:

Nie zauważyłaś, bo edytowałam posta. ;)

Jeszcze dorzucam ścianę z oknem.

Moim zdaniem, jeśli zdecydujesz się na wannę wolnostojącą, to nie upychałabym jej w róg, ale właśnie symetrycznie umieściłabym ją pomiędzy prysznicem, a ścianą ze skosem. :)

http://foto1.m.onet.pl/_m/5ca7981289ff8dab9d4c5b778acb61dd,21,19,0.jpg

Moim zdaniem, jeśli zdecydujesz się na wannę wolnostojącą, to nie upychałabym jej w róg, ale właśnie symetrycznie umieściłabym ją pomiędzy prysznicem, a ścianą ze skosem. :)

Masz racje Madziu, wolnostojaca ma byc wyeksponowana inaczej nie daje efektu.:yes:

Fajnie rozplanowalas te plytki na scianie.

I pomyslec, gdybym nie zajrzala na forum z moimi projektami, moje lazienki bylyby wyplytkowane pod sam sufit...

Edytowane przez Alija