Magda 34 14.09.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ala, wiesz co? Teraz na to zwróciłam uwagę, ale myślę, żeby ułożyć te płytki na podłodze w cegiełkę lub pokładowo i prostopadle do okna (tak, jak układała Co właśnie szocik) Uporam się tu z moją robotą to Ci to narysuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.09.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ewo geberit bedzie znizony! :wiggle: To napisz spokojnie jeszcze raz jak jest z tymi wymiarami okna . Bardzo podoba mi się rozplanowanie płytek przez Magdę Odnośnie tych opraw, które Ci się podobają, to może spróbuj domowym sposobem - weź lampkę i postaw ją na takiej wysokości by jej klosz znalazł się na wysokości jak zaczyna się skos + wymiar oprawy (musisz sprawdzić w specyfikacji). Szacuję, że może to być około 165 cm. Jeśli Ci pasuje i dobrze oświetla to bierz . Ale na wszelki wypadek jeszcze poszukaj . Lampy można dobrać na samym końcu jak już będziesz widziała efekt płytek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 14.09.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Alija moje nie byłyby wypłytkowane po sam sufit, ale za to miałabym na dole prysznic polokragły i kibelek na wprost drzwi Madziu pewnie jest duzo wiecej takich osob jak my, ktorzy zmieniaja decyzje na zupelnie inne, niz byly pierwotnie zalozone:) A ja wlasnie wczoraj zaczelam czytac Twoj watek. Nie doszlam daleko, ale jest bardzo interesujacy Madziu34 piszac o swojej robocie masz na mysli mebelki w kuchni? http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/o052.gif zartuje, nie bede juz dociekala, obiecuje Pewnie taki uklad plytek tez bedzie ciekawy:yes: Kochana dziekuje Ci bardzo! Ewus to te wymiary. odcinek miedzy wylewka a oknem 90 cm. wysokosc okna. 126cm szer. okna 62,5cm Dziekuje za wskazowke dotyczaca kinkietow. Ale faktycznie oswietlenie mozna wyszukac pozniej. W niedziele spotykamy sie z kafelkarzem poleconym przez znajoma. W tej chwili wyklada u niej plytki w lazienkach, wiec bede mogla podpatrzec jak wykonuje swoja prace. Wczesniej bylam zainteresowana inna firma(sklep z pol.plytkami), ktora miala robic nam lazienki i podlogi na parterze. Wczoraj dostalismy kosztorys, w ktorym ujete byly plytki do lazienek, plytki podlogowei calego parteru ,robocizna, dowoz tow. i kabiny prysznicowe(bez umywalek i wc). Zaspiewali 16 tys. euro. Chyba duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.09.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Moj watek to lepiej czytać od końca Poczatek był... interesujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 15.09.2012 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 (edytowane) szocik pare koncowych postow tez przeczytalam, wiem, ze jestes na etapie wyboru schodow. Ten temat tez poruszalam w innym watku schodowym, bo sama mialam problem Mnie sie podobaja najbardziej dywanowe, ale niestety nie widze ich u siebie a poza tym cena jest zabojcza. W Twoim przypadku widze na stalowej konstrukcji obustronnej, lub przechodzacej przez srodek. Ja mam betonowe schody od piwnicy do 1-go pietra, ale musze jeszcze domowic schody drewnianne na poddasze. Ewus chyba skrzynke masz zapelniona Edytowane 15 Września 2012 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.09.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 (edytowane) Aluś, już wyczyściłam. Masz mój adres na onecie, więc pisz śmiało na priva. Tutaj jest ograniczenie i czasem nie nadążam z wyczyszczeniem . Wczoraj siadłam w nocy do tej wizki, ale... poczytasz u mnie . Chciałaś coś napisać jeszcze odnośnie tej mniejszej łazienki? Edytowane 15 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 15.09.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Ewus przeczytalam, ja w takiej sytuacji na Twoim miejscu chyba bym...no wlasnie wole nawet nie pisac.... Cale szczescie, ze to tylko szczur Chodzi o jakies zmiany? koncepcja Twpjego projektu bardzo mi sie podoba i chcialabym przy niej zostac Ciekawa jestem jej realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.09.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Oki - czekałam na info, bo nie miałam pewności czy coś jeszcze chcesz zmienić. Jakoś wykleję to okno w paint, chyba, że dziewczyny pomogą w swoich programach, bo ja tak idealnie okna nie wpasuję (będę się posiłkowała wymiarami płytek). Jest jeden kłopot z tą zmianą spłuczki... bo teraz musisz mieć nad nią przestrzeń, żeby móc ją uruchomić. Zatem te szafki ponad geberitem nie mogą być zlicowane. Można to rozwiązać na dwa sposoby - albo szafki cofnąć w głąb, ale nie wiem czy to wystarczy, albo zrobić między geberitem a szafkami wnękę w tym rodzaju (wnękę utrzymać w tonacji szafek, bo znowu ucieknie nam efekt wyrównania do okna). http://insp.hplx.pl/aranzacje/wnetrza/lazienka_nowoczesny_bialy_5640459.jpgŹródło Pytałaś też wcześniej o szafkę nad geberitem w tej białej łazience. Myślę, że tam można ją zrobić na wysokość do skosu (jakieś 55 cm wysokości). Ładnie zgra się z pasem bez kafli na ścianie z lustrem. Powyżej zabudować płytą Karton-gips. Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 15.09.2012 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Jest jeden kłopot z tą zmianą spłuczki... bo teraz musisz mieć nad nią przestrzeń, żeby móc ją uruchomić. Zatem te szafki ponad geberitem nie mogą być zlicowane. Można to rozwiązać na dwa sposoby - albo szafki cofnąć w głąb, ale nie wiem czy to wystarczy, albo zrobić między geberitem a szafkami wnękę w tym rodzaju (wnękę utrzymać w tonacji szafek, bo znowu ucieknie nam efekt wyrównania do okna). Nie bardzo rozumiem, dlaczego musi byc ta wneka miedzy szafkami a geberitem. Nie mozna ich zabudowac jak w tym przypadku? http://imageshack.us/a/img259/140/05112008142346l1.jpg Pytałaś też wcześniej o szafkę nad geberitem w tej białej łazience. Myślę, że tam można ją zrobić na wysokość do skosu (jakieś 55 cm wysokości). Ładnie zgra się z pasem bez kafli na ścianie z lustrem. Powyżej zabudować płytą Karton-gips. Co Ty na to? Brzmi obiecujaco musialabym chaba poszukac(jak mi sie uda)takich szafek albo na zamowienie-chyba raczej to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.09.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Nie bardzo rozumiem, dlaczego musi byc ta wneka miedzy szafkami a geberitem. Nie mozna ich zabudowac jak w tym przypadku? http://imageshack.us/a/img259/140/05112008142346l1.jpg Niestety nie . W takich niskich geberitach spłuczkę uruchamia się od góry (na tej półce). Inaczej zasłaniałaby ją otwarta deska sedesowa. Ten stelaż ma tylko 82 cm wysokości. Tutaj widać że miejsce na przycisk jest od góry, a nie z przodu. http://nokautimg3.pl/p-ff-e2-ffe2056d4fecbb4dca4e6683ac8a624a500x500/stelaz-geberit-duofix-h82-ze-spluczka-up200.jpg Przy okazji napisz mi jak jest odległość okna od ściany (tej, gdzie jest prysznic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 16.09.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 (edytowane) Ewo qurcze ja juz sama nie wiem, ogladajac ten geberit wczesniej, przeczytalam ze jest mozliwosc zainstalowania spluczki i z przodu i z gory, tak jak np. tutaj Odleglosc okna od sciany wynosi 113 cm. Mam pytanko: jaki parapet w lazienkach proponujecie? M na sile chce mnie przekonac na parapet wyplytkowany, a mnie sie nie bardzo ten pomysl podoba. Edytowane 16 Września 2012 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.09.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 (edytowane) Hmm... faktycznie tak napisali. Ja nie dam sobie ręki uciąć, że tylko od góry , więc się nie upieram . Upewnij się zatem i przemyśl sprawę, bo nawet jeśli uda się go tak zamontować to może być niewygodny w użytkowaniu. Znowu polecam próbę "na sucho". Stań przy obecnym wc, zaznacz miejsce gdzie miałaby być spłuczka (skoro cały stelaż ma tylko 82 to na pewno nie wyżej) i sprawdź czy jest ok. Właśnie przyszło mi do głowy, że to dobry sposób na mężczyzn, którzy nie zamykają klapy sedesu . W tym przypadku będą musieli by dostać się do przycisku Co do parapetu, to w gościnnej płytki nie wyglądałyby źle, ale w tej biało-drewnianej zrobiłabym z drewna . Wykleiłam w paint to okno. Zaznaczam, że to znowu tylko wizka poglądowa i trzeba samemu przemierzyć. W paint nie ma miarki - kierowałam się wymiarami płytek wokół by mniej więcej uchwycić wymiary okna. Wrzuć tu dokładne wymiary i rzut tej łazienki, to może Madzia znajdzie chwilkę by to okno w swoim programie dokładnie umieścić i pokazać. Ja niestety usunęłam już wiadomości z Twoimi wymiarami. Bazę na szczęście miałam w pamięci programu. Wizualizację robiłam jeszcze wczoraj biorąc pod uwagę tę górną spłuczkę, więc jest wnęka. Jeśli bez wnęki, to szafki będą musiały być wysokie jak okno jeśli chcesz osiągnąć ten efekt. Zatem ikea odpada. Umywalkę można przesunąć do brzegu okna (tylko nie wiem czy nie będzie wtedy ta zabudowa z umywalką taka wielgachna?). Nie mam niestety takiej wersji i nie dam rady dzisiaj zrobić . http://desmond.imageshack.us/Himg600/scaled.php?server=600&filename=alat.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg43/scaled.php?server=43&filename=ala1p.jpg&res=landing Dodam jeszcze jako załączniki bo są wyraźniejsze Edytowane 16 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 16.09.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Ewus dziekuje za wizki. Bardzo ladnie i symetrycznie sie prezentuja. I chyba najkorzystniej w ten sposob wygladaja. Spluczka nie bedzie wygladala ladnie, kiedy bedzie zmaontowana z boku. Wszystko "kreci" sie wokol tego nieszczesnego okna, ktore i tak w sumie zmienilam. Mialo byc o polowe szersze. Wysokosc chcialam pozostawic, by z zew. zachowac symetrycznosc wyszstkich okien . Bardzo podoba mi sie bez plytek wokol lustra i nad oknem. Obawiam sie, ze nie znajde takiego "materialu" do wneki, ktory bedzie zblizony do szafek z ikei. Kochana a co jest z kominem? Jak by wygladal pomalowany na szaro? Gdyby Madzia znalazla czas i checi byloby super!!!Tutaj rzut lazienki. http://imageshack.us/a/img809/1567/p1040851k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 16.09.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Alu chetnie pomoge, ale musze troche ponadrabiac zaległości z pracy. Najszybciej dam rade cos sklecić koło środy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 17.09.2012 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Alu chetnie pomoge, ale musze troche ponadrabiac zaległości z pracy. Najszybciej dam rade cos sklecić koło środy. Zaden problem kochana, bede czekac. Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 19.09.2012 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Pytałaś też wcześniej o szafkę nad geberitem w tej białej łazience. Myślę, że tam można ją zrobić na wysokość do skosu (jakieś 55 cm wysokości). Ładnie zgra się z pasem bez kafli na ścianie z lustrem. Powyżej zabudować płytą Karton-gips. Co Ty na to? Daloby sie to jakos zobrazowac? Oczywiscie jak znajdziesz czas, bo wiem, ze w tej chwili masz nadmiar pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 19.09.2012 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) Troszke zmodyfikowalam goscinna lazienke, zeby mniejwiecej pokazac o co mi chodzilo. troche amatorsko, ale lepiej nie potrafie http://imageshack.us/a/img259/1985/alats.jpg Tutaj druga wersja bez plytek w miejscu zabudowy. http://imageshack.us/a/img507/5166/alijalaz.jpg Edytowane 19 Września 2012 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.09.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Daloby sie to jakos zobrazowac? Oczywiscie jak znajdziesz czas, bo wiem, ze w tej chwili masz nadmiar pracy. Alu, mój program niestety nie ma możliwości pokazywania skosu . Fajnie poradziłaś sobie z tymi przeróbkami. Myślisz o pomalowaniu ściany z wc jedynie farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.09.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Alu może jutro ja dam rade cos sklecić - ostatnio jakoś mi czasu na wszystko brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Alu, mój program niestety nie ma możliwości pokazywania skosu . Fajnie poradziłaś sobie z tymi przeróbkami. Myślisz o pomalowaniu ściany z wc jedynie farbą? Chcialam zobaczyc jak bedzie wygladalo bez plytek. W necie widzialam taka mozliwosc i stad ta wizka Ciekawie to wyglada, jednak moj M juz wybil mi ten pomysl z glowy. U nas tynki zrobione, jutro maja klasc ogrzewanie a we wtorek wylewki. Takze do jutra musze sie zdecydowac czy wymieniamy geberit. Bylam w Ikei by zobaczy w "realu" jak wygladaja szafki scienne, tak jak myslalam sa b. ladne, tylko zastanawiam sie gdzie dostane w tym samym kolorze material do wneki(deske, pylte). Kurcze nie wiem co ostatecznie wyjdzie z tej lazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts