Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza Alijkowego domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 871
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chcialam zobaczyc jak bedzie wygladalo bez plytek. W necie widzialam taka mozliwosc i stad ta wizka ;) Ciekawie to wyglada, jednak moj M juz wybil mi ten pomysl z glowy.

U nas tynki zrobione, jutro maja klasc ogrzewanie a we wtorek wylewki. Takze do jutra musze sie zdecydowac czy wymieniamy geberit.

Bylam w Ikei by zobaczy w "realu" jak wygladaja szafki scienne, tak jak myslalam sa b. ladne, tylko zastanawiam sie gdzie dostane w tym samym kolorze material do wneki(deske, pylte). Kurcze nie wiem co ostatecznie wyjdzie z tej lazienki.

Najprościej zamówić u stolarza :). Można też "własnym sumptem" kupić surowe drewno i pomalować dobranym pod kolor lakierem, tylko jakimś solidnym, bo to jednak łazienka.

Są na FM wc tylko malowane, ale nie wiem jak się sprawują. Musiałabyś popytać, choć chyba nie ma sensu jeśli Mąż takiego rozwiązania nie chce.

Tak sobie myślę... Możesz jeszcze wrócić do koncepcji klasycznego geberitu, a do linii okna wyrównać nad wc mozaiką.

Przepraszam, bo wyrzuciłam ten postument pod umywalkę z płytek. Nie do końca mnie przekonuje ;). Ty oczywiście możesz go sobie tam postawić :).

Co myślisz o tym?

http://desmond.imageshack.us/Himg546/scaled.php?server=546&filename=alafarba.jpg&res=landing

Umywalka ma być do której łazienki? Jeśli ma być tylko do mycia rąk to ok.

Madziu ta umywalke ktora pokazalam ma 70 cm. i moim zdanie nie jest droga- 169 euro. Natomiast 90 cm kosztuje 199. Zrobiona jest z odlewu mineralnego(marmurowego). Tutaj mozesz poogladac.

Ewus wiesz, ze tez dzis wpadlam na pomysl z mozaika? ;) A inspiracje zaczerpnelam z tego zdjecia. Pomysl mi sie bardzo podoba, jednak chcialabym zostac przy zabudowanie pod umywalke...choc widze, ze kolorystyka szafki umywalkowiej swietnie wspolgra z szafkami wiszacymi. Hm....

Umywalka do goscinnej.

Edit: zapomnialam dodac, ze sciana gdzie sa szafki wynosi 1,06 cm, a wiec zmieszcza sie tylko 2 szafki czyli zostanie wneka o szer.26 cm. Albo trzeba bedzie ja zabudowac albo zakupic podwojna szafke(60 cm) i dodatkowo pojedyncza(40 cm) wtedy odstep wyniesie 6 cm. W tym przypadku komin mozna powiekszyc o 6 cm. Co sadzicie?

Edytowane przez Alija

I jeszcze jedno - okno!

Jakie ma wymiary - na jakiej jest wysokości i jak daleko jest od ściany po lewej stronie (bo chyba oryginalne położenie jest zmienione, tak?)

Rodzinna to ta o której mowa na tej stronie?

Czyli skos jest na scianie z lustrem i oknem - tak? A pod jakim katek jest ten skos? 45st? (albo jak głeboko wchodzi on w łazienke?))

Edytowane przez szocik

Madziu, skos jest w tej białej z drewnem, którą już robiłaś - to jest rodzinna. Ta powyżej (szara z czerwonymi dodatkami) to dla Ali "gościnna" i nie ma skosu.

Ali chodziło o to by zobaczyć szafki nad wc. Ja proponowałam by były tylko do wysokości skosu (będą się łączyć z boku ze skosem), ale nie potrafię tego u siebie pokazać.

Alicjo, usunęłam tę zabudowę pod umywalką i dałam tam szafki, bo dodając pasek mozaiki robi się jej za dużo.

Edytowane przez julianna16

Madziu, skos jest w tej białej z drewnem, którą już robiłaś - to jest rodzinna. Ta powyżej (szara z czerwonymi dodatkami) to dla Ali "gościnna" i nie ma skosu.

Ali chodziło o to by zobaczyć szafki nad wc. Ja proponowałam by były tylko do wysokości skosu (będą się łączyć z boku ze skosem), ale nie potrafię tego u siebie pokazać.

Alicjo, usunęłam tę zabudowę pod umywalką i dałam tam szafki, bo dodając pasek mozaiki robi się jej za dużo.

Ja tez uwazam, ze szafki pauja lepiej...ale moze bylaby jakas alternatywa z ta zabudowa pod umywalke? Jakis inny kolor?

Ha ha ha - to którą mam robic dzis??? :D :D :D

Jak ta szarą to napisz co z oknem i dlaczego tak kombinujesz z tym niższym geberitem? )(A może z tym geberitem to tez nie w tej łazience????)

Chyba się pogubiłam

Ja jestem naprawde wdzieczna Wam za kazda pomoc w uzyskaniu efektu. :hug:

Ewa " meczy" sie z moja goscinna, bo co chwile cos zmieniam...:bash:...

Jesli chodzi o geberit to chcialysmy uzyskac efekt symetrii(okn, lustro i zabudowe geberitu) dlatego musial byc na wysokosc 90 cm.

Teraz jednak Ewa znalazla inne rozwiazanie.

Ja bym Ciebie prosila o wkomponowanie szafek do rodzinnej, nad zabudowa geberitu. Poniewaz Ewa nie ma mozliwosci zrobienia tego w swoim programie.

http://imageshack.us/a/img17/5204/alija3.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Chodzi o te szafki

http://imageshack.us/a/img685/7254/godmorgonszafkasciennaz.jpg

Przepraszam za zamieszanie, ale chyba za duzo od Was wymagam, same przeciez macie niewiele czasu i pewnie wlasne rozterki, z ktorymi "walczycie".

Edytowane przez Alija

Alu znowu pojawia się problem (piszę o tej białej łazience), bo jeśli masz tam 175 wysokości, a geberit będzie miał ok. 120 cm, to zostaje na szafkę tylko 55. Ta szafka, którą pokazałaś ma aż 96 cm wysokości, więc "wejdzie na skos". Nie da się więc tego pogodzić. Szafka musiałaby być na zamówienie, albo poszukaj mniejszej.

No ja tez bym zawiesiła obraz, zwlaszcza ze nie zyskujesz duzo powierzchni na przechowywanie (głebokośc tych szafek to tylko 14 cm, koszt 3 szt= 600zł)

Jesli juz to zrobiłabym normalny geberit i zabudowę na wymiar pod sam sufit - bedzie więcej miejsca

Cos podobnego do tego... może bez uchwytów, a na kliki...

alija3.JPG