Alija 23.09.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Alu może jutro ja dam rade cos sklecić - ostatnio jakoś mi czasu na wszystko brak. Kochana bede czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 co myslicie o takiej umywalce? Czy nie jest za plytka? http://imageshack.us/a/img856/6599/flat3.jpg http://imageshack.us/a/img651/4999/flat5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.09.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 alija sliczna ta umywalka - bardzo droga jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.09.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Chcialam zobaczyc jak bedzie wygladalo bez plytek. W necie widzialam taka mozliwosc i stad ta wizka Ciekawie to wyglada, jednak moj M juz wybil mi ten pomysl z glowy. U nas tynki zrobione, jutro maja klasc ogrzewanie a we wtorek wylewki. Takze do jutra musze sie zdecydowac czy wymieniamy geberit. Bylam w Ikei by zobaczy w "realu" jak wygladaja szafki scienne, tak jak myslalam sa b. ladne, tylko zastanawiam sie gdzie dostane w tym samym kolorze material do wneki(deske, pylte). Kurcze nie wiem co ostatecznie wyjdzie z tej lazienki. Najprościej zamówić u stolarza . Można też "własnym sumptem" kupić surowe drewno i pomalować dobranym pod kolor lakierem, tylko jakimś solidnym, bo to jednak łazienka. Są na FM wc tylko malowane, ale nie wiem jak się sprawują. Musiałabyś popytać, choć chyba nie ma sensu jeśli Mąż takiego rozwiązania nie chce. Tak sobie myślę... Możesz jeszcze wrócić do koncepcji klasycznego geberitu, a do linii okna wyrównać nad wc mozaiką. Przepraszam, bo wyrzuciłam ten postument pod umywalkę z płytek. Nie do końca mnie przekonuje . Ty oczywiście możesz go sobie tam postawić . Co myślisz o tym? http://desmond.imageshack.us/Himg546/scaled.php?server=546&filename=alafarba.jpg&res=landing Umywalka ma być do której łazienki? Jeśli ma być tylko do mycia rąk to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) Madziu ta umywalke ktora pokazalam ma 70 cm. i moim zdanie nie jest droga- 169 euro. Natomiast 90 cm kosztuje 199. Zrobiona jest z odlewu mineralnego(marmurowego). Tutaj mozesz poogladac. Ewus wiesz, ze tez dzis wpadlam na pomysl z mozaika? A inspiracje zaczerpnelam z tego zdjecia. Pomysl mi sie bardzo podoba, jednak chcialabym zostac przy zabudowanie pod umywalke...choc widze, ze kolorystyka szafki umywalkowiej swietnie wspolgra z szafkami wiszacymi. Hm.... Umywalka do goscinnej. Edit: zapomnialam dodac, ze sciana gdzie sa szafki wynosi 1,06 cm, a wiec zmieszcza sie tylko 2 szafki czyli zostanie wneka o szer.26 cm. Albo trzeba bedzie ja zabudowac albo zakupic podwojna szafke(60 cm) i dodatkowo pojedyncza(40 cm) wtedy odstep wyniesie 6 cm. W tym przypadku komin mozna powiekszyc o 6 cm. Co sadzicie? Edytowane 23 Września 2012 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Ewo a czym ty zabudujesz komin, bo jesli dobrze pamietam tez bedziesz go maskowac pod kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.09.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) A gdzie w tej łazience jest skos? Na jakiej wysokości się zaczyna?A umywalka bardzo ładna, dla mnie niestety zbyt głęboka (musze miec max 40cm) Edytowane 23 Września 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Madziu w lazience rodzinnej skos zaczyna sie na wysokosci 175 cm. Na scianie z lustrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) I jeszcze jedno - okno!Jakie ma wymiary - na jakiej jest wysokości i jak daleko jest od ściany po lewej stronie (bo chyba oryginalne położenie jest zmienione, tak?) Rodzinna to ta o której mowa na tej stronie?Czyli skos jest na scianie z lustrem i oknem - tak? A pod jakim katek jest ten skos? 45st? (albo jak głeboko wchodzi on w łazienke?)) Edytowane 23 Września 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.09.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Alija - nie mam za bardzo czasu cofac sie wstecz - powiedz jeszcze raz jakie płytki wybrałaś? Jaka to kolekcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.09.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) Madziu, skos jest w tej białej z drewnem, którą już robiłaś - to jest rodzinna. Ta powyżej (szara z czerwonymi dodatkami) to dla Ali "gościnna" i nie ma skosu. Ali chodziło o to by zobaczyć szafki nad wc. Ja proponowałam by były tylko do wysokości skosu (będą się łączyć z boku ze skosem), ale nie potrafię tego u siebie pokazać. Alicjo, usunęłam tę zabudowę pod umywalką i dałam tam szafki, bo dodając pasek mozaiki robi się jej za dużo. Edytowane 23 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Madziu ja myslalam, ze pytasz o rodzinna. To ta,gdzie robilas juz wizki(z plytkami drewnopodobnymi).Goscinna to ta szara z mozika. tam nie ma skosow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Kolekcja do goscinnej/dolnej taranto paradyz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.09.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Ha ha ha - to którą mam robic dzis??? :D Jak ta szarą to napisz co z oknem i dlaczego tak kombinujesz z tym niższym geberitem? )(A może z tym geberitem to tez nie w tej łazience????) Chyba się pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Madziu, skos jest w tej białej z drewnem, którą już robiłaś - to jest rodzinna. Ta powyżej (szara z czerwonymi dodatkami) to dla Ali "gościnna" i nie ma skosu. Ali chodziło o to by zobaczyć szafki nad wc. Ja proponowałam by były tylko do wysokości skosu (będą się łączyć z boku ze skosem), ale nie potrafię tego u siebie pokazać. Alicjo, usunęłam tę zabudowę pod umywalką i dałam tam szafki, bo dodając pasek mozaiki robi się jej za dużo. Ja tez uwazam, ze szafki pauja lepiej...ale moze bylaby jakas alternatywa z ta zabudowa pod umywalke? Jakis inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) Ha ha ha - to którą mam robic dzis??? :D Jak ta szarą to napisz co z oknem i dlaczego tak kombinujesz z tym niższym geberitem? )(A może z tym geberitem to tez nie w tej łazience????) Chyba się pogubiłam Ja jestem naprawde wdzieczna Wam za kazda pomoc w uzyskaniu efektu. Ewa " meczy" sie z moja goscinna, bo co chwile cos zmieniam...... Jesli chodzi o geberit to chcialysmy uzyskac efekt symetrii(okn, lustro i zabudowe geberitu) dlatego musial byc na wysokosc 90 cm. Teraz jednak Ewa znalazla inne rozwiazanie. Ja bym Ciebie prosila o wkomponowanie szafek do rodzinnej, nad zabudowa geberitu. Poniewaz Ewa nie ma mozliwosci zrobienia tego w swoim programie. http://imageshack.us/a/img17/5204/alija3.jpg Uploaded with ImageShack.us Chodzi o te szafki http://imageshack.us/a/img685/7254/godmorgonszafkasciennaz.jpg Przepraszam za zamieszanie, ale chyba za duzo od Was wymagam, same przeciez macie niewiele czasu i pewnie wlasne rozterki, z ktorymi "walczycie". Edytowane 23 Września 2012 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.09.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Alu znowu pojawia się problem (piszę o tej białej łazience), bo jeśli masz tam 175 wysokości, a geberit będzie miał ok. 120 cm, to zostaje na szafkę tylko 55. Ta szafka, którą pokazałaś ma aż 96 cm wysokości, więc "wejdzie na skos". Nie da się więc tego pogodzić. Szafka musiałaby być na zamówienie, albo poszukaj mniejszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.09.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 strasznie płytkie te szafki O cos takiego chodziło? W tej wersji chyba cięzko bedzie korzystac z geberitu - on ponoc ma przycisk na gorze.(to jest wersja z niskim geberitem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Ewo, Madziu dziekuje Wam bardzo! Wlasnie widze, ze bedzie klopot, wiec chyba zrezygnuje z szafek i zawiesze sobie...obraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.09.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 No ja tez bym zawiesiła obraz, zwlaszcza ze nie zyskujesz duzo powierzchni na przechowywanie (głebokośc tych szafek to tylko 14 cm, koszt 3 szt= 600zł) Jesli juz to zrobiłabym normalny geberit i zabudowę na wymiar pod sam sufit - bedzie więcej miejsca Cos podobnego do tego... może bez uchwytów, a na kliki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts