seven 22.02.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Czy kocioł gazowy turbo z bocznym wyrzutem spalin przez ścianę przy bardzo niskich temperaturach wtedy gdy nie będzie używany nie będzie zamarzał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 22.02.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qgiel 22.02.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nie będzie . A na poważnie, to zależy, jak podejdziesz do sprawy ? U mnie kocioł Termet Mini Term Turbo nie zamarzł nigdy, mimo że zdarzyło mu się wisieć w kuchni w temperaturze -26 st. kilka lat temu, jak mama po szpitalu była u mnie całą zimę. Potem jeszcze kilka razy po parę tygodni stał w zimie w pustym domu i nic się nie stało. Dzieje się tak, bo po montażu instalacji CO zalałem ją roztworem płynu Ergolit Eco z łódzkiej Organiki. To było w 2005 roku i kosztowało mnie 145 zł za 25 litrów koncentratu, co dało ok 60 litrów płynu. Ten roztwór mam do dzisiaj w miedzianej instalacji i nic się nie dzieje. Ja tylko muszę pamiętać w sytuacji wyłączenia go na dłużej o spuszczeniu wody z układu CWU, bo to jest kociołek dwufunkcyjny. No i może się zdarzyć, że po dłuższym postoju nie chce ruszyć pompka obiegowa, ale po zdjęciu obudowy, płaskim kluczem należy poluzować nieco śrubę na pompce i z powrotem dociągnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts