wasia 23.02.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam. Mój dom został ukończony jakieś pół roku temu i od tamtej pory mam stale problemy z poszyciem dachowym. Poszycie jest z gontów i po każdej wichurze gonty są zwiewane. Raz zwiało mi połowę dachu, przyjechali dekarze i naprawili szkody. Dziś wieje ok 80km/h i znów dzwonił sąsiad że gonty lecą mi z dachu. Cz jest jakieś prawo nakazujące ponowne porządne wykonanie roboty czy zostaje mi sąd? Nie wiem jakich argumentów użyć w rozmowie z fachowcami a nie mam zamiaru wzywać ich po każdej wichurze. Wiatry 100km/h zdarzają się często (bliskość morza) i nie mam zamiaru przy każdej wichurze bać się że mój dach odleci. Dodam też że w okolicy wiatr nie rusza żadnych dachów tylko mój (więc jest to ewidentnie spowodowane partactwem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasia 23.02.2012 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Gonty są bitumiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 26.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Umowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts