Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak elewacją poprawić bryłę budynku ??

Recommended Posts

Mi się wydaje, że jedynym problemem tego domku jest wysoka piwnica i właśnie należy oddzielić ją kolorystycznie by frontowa elewacja się obniżyła (poszerzyła). Widzę na ogrodzeniu klinkier czerwony - może na cokół dać taką samą płytkę klinkierową albo w inny sposób go wyróżnić (inna okładzina albo tynk mozaikowy) - nawiązując np. do koloru dachu.

Możesz użyć np. też tej aplikacji: http://www.fast.zgora.pl/kolory/

popieram,

dom sie wydaje za niski ze względu na wielkość okien

optyczne obniżenie domu przez oddzielenie kolorem podmurówki bardzo poprawiło proporcje.

lewe okno jest za wysoko nad ziemią -dlatego tak głupio wygląda

ogród z wysokimi krzewami-drzewami blisko ścian bardzo upiększy ten dom

troszkę mnie tu nie było-obowiązki:)

dziękuję za ciekawe propozycje ,bo podoba mi się i pomysł boniowania ciemniejszym tynkiem i kamień i to drewienko też-trzeba będzie cosik wybrać .

ale mam jeszcze takie przemyślenia :czy przy podzieleniu budynku na 3 części (tak jak było to wcześniej pokazane na przykładowych zdjęciach) np.drewnem bądż kamieniem podmurówkę też uwzględniać ?

i wracam do tego małego zadaszenia nad schodami czy gdyby tam zmienić na ^ -jako dwuspadowy nie wyglądałoby to lepiej ?

ktoś też podał pomysł przerobienia schodów ,żeby "patrzyły" z przodu