Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Targi Budowlane w Sosnowcu

margod

Recommended Posts

Witam.

A w "egiptowie" to bez kija na targ lepiej nie wchodzić ...

Fajny zwyczaj jest też w krajach islamskich - jak zaczynasz rozmowę ze sprzedawcą to musi się ona skończyć zakupem, inaczej do linczu dochodzi ... :)

A w Tesco lub Auchan'ie Panie Kasjerki ze strachem w oczach patrzą na nabuzowanych miłością bliźniego "wózkopchaczy", którym nie daj boże jakiś kod paskowy nie wskoczy na kasie ...

No ludzie ... litości ... poczytajcie sobie na Onecie komentarze frustratów, tyczące się wygranej Radwańskiej w Dubaju ... normalnie żal żeby dziewczyna zwyciężała gdziekolwiek ...

My Polacy mamy jedną zajefajną cechę narodową - zawsze nam źle. A jak jest dobrze to i tak nie do końca ... i musimy opowiedzieć o tych naszych problemach innej osobie żeby sobie ulżyć.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Aż tak było źle ???

Nie, nie było źle. Pojawiły się wreszcie przydomowe oczyszczalnie ścieków i producenci pięknych drewnianych drzwi wejściowych. Wystawa bogatsza niż ostatnio, takie odnoszę wrażenie. Zdecydowana większość wystawców w miły i kompetentny sposób przedstawiała informacje o swoim produkcie.

Ale żeby nie było tak słodko, jeden ze sprzedawców pianki do ocieplenia postawił sobie dwa akwaria. Lewe przegrodził swoją pianką ok 8 -10 cm a drugie wełną mineralną. Następnie puścił ciepłe powietrze od spodu a od góry wsunął czujniki temperatury. Na lewym termometrze było 29 st. a na prawym 33 st. Czyli Pan udowadniał, że jego pianka lepiej zatrzymuje ciepło. Zwróciłem mu uwagę, że lewy czujnik wisi nad pianką a prawy jest częściowo zanurzony w wełnie. Na moją prośbę umieścił go nad wełną. I oczywiście zgodnie z moim przewidywaniem temperatura nad wełną poszybowała e dół, trochę poniżej temp. nad pianką

"Och, nie wiedziałem, naprawdę proszę pana nie wiedziałem, że to ma znaczenie".

Niestety strategia niektórych polskich "biznesmenów" jest obliczona na klienta idiotę. Chcecie jeszcze jedną taką opowieść?

Chciałem Wam jeszcze opowiedzieć o Panu, który wypruwał uszczelki z profilu okiennego konkurencyjnej firmy (zresztą bardzo dobrego) i pokazywał klientom jakie to dziadostwo ale już mi przeszła ochota na ponure tematy. Trzeba jednak chwilę odczekać. :)

Powiedzcie lepiej co Was zachwyciło bo może coś mi umknęło.

Mnie osobiście urzekły drzwi wejściowe w bielonym dębie z Żor chyba i kominki z gliny Pana z Myślenic. Cudeńka. Już mnie mają :)

Chciałem Wam jeszcze opowiedzieć o Panu, który wypruwał uszczelki z profilu okiennego konkurencyjnej firmy (zresztą bardzo dobrego) i pokazywał klientom jakie to dziadostwo ale już mi przeszła ochota na ponure tematy. Trzeba jednak chwilę odczekać. :)

Powiedzcie lepiej co Was zachwyciło bo może coś mi umknęło.

Mnie osobiście urzekły drzwi wejściowe w bielonym dębie z Żor chyba i kominki z gliny Pana z Myślenic. Cudeńka. Już mnie mają :)

Pokaż te kominki z gliny .