cronin 25.03.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) Ale rozumiem że granulat na przestrzeń między wiązarami a sufitem a nie między wiązary, bo tam ma być wentylowane. A co nad granulat, wolałabym żeby mi nie fruwał luzem, folia paroprzep.? I jaka grubość warstwy gran.? Z tego co wiem to granulaty mają gorszą izolacyjnośc od zwięzłych materiałów, więc potrzebna jest grubsza warstwa, pytanie o ile musiałabym obniżyć sufit podwieszany, są chyba jakieś ograniczenia w tym zakresie. Edytowane 25 Marca 2012 przez cronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.03.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Też sobie pomyślałem o celulozie... Tu by się chyba dobrze sprawdziła. Adam M. a jak się taka celuloza sprawdzi jeśli to poddasze będzie zwentylowane ?czy nie zacznie fruwać pod dachem i w końcu poukłada jak powietrze przepływa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.03.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Popytałbym wuja Google...Niech da jaką GRAFIKĘ.Mam wrażenie, że widziałem nakładanie zbitych warstw, kompletnie nieprzewiewnych, jakimś agregatem.(Chyba dlatego jest to materiał z usługą) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 25.03.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Zrobił bym tak .Konstrukcję od dołu obiłbym materiałem poliamidowym takim jakim obija się spody krzeseł,czy foteli(ok1,8pln/m2),potem ruszt i gk(odstęp od konstrukcji taki duży jaki chcesz uzyskać efekt energetyczny).W suficie z gk otwornicą wyciął bym otwory ok.100mm i tą drogą zaaplikował ekofiber.Otwory co 2,5-3m,mierząc wzdłuż konstrukcji legarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 25.03.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witam , tez myslem o piance ,ale wziolem pod uwage,iz pianka stanowi swoiste zaproszenie dla gryzoni,wiec zastosowalem perlit.Dokladnie to strych mam zrobiony tak : dachowka ,folia, mieszanina perlitu z wapnem i cementem zasypywana na sucho i potem troche pryskana woda ,potem druga warstwa foli ,stelaz pod plyty k-g ,plyty k-g. Taki sposob ma tez swoje zalety zwiazona np; z niepalnoscia, dokladnym wejsciem mieszanki perlitu w najdrobniejsze otwory ,fakt robota pylaca i wymagajaca czasu ,bo perlit osiada dosc dlugo ,ale za to bedzie szczelnie.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.03.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Wysłałam zapytanie do firmy trudniącej się ociepleniami celulozą, zobaczymy czy się da i za ile Nie wiem ile waży perlit ale ja potrzebuję czegoś lekkiego skoro ma mi to wisieć poziomo nad głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.03.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Masa nasypowa (perlitu) to od 60 do 90 kg/m3To jest praktycznie "samo powietrze". Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.03.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Pierwsza firma od celulozy nie raczyła podać żadnych technicznych szczegółów jak to może być zrobione, podali tylko cenę 45 zł za m2 warstwy o grubości 40 cm.Druga firma przekonywała mnie że celuloza jest za ciężka żeby ułożyć ją ka płytach kg i że tylko granulat wełny, cena 56 zł za m2 warstwy 40 cm.Sprawdziłam że ciężar celulozy zaczyna się od 25 kg/m3 a granulatu wełny od 20 kg/m3, więc ktoś mi tu chyba ściemnia.Wysłałam pytanie do trzeciej firmy, zobaczymy jutro.A jaki ciężar mogą utrzymać płyty sufitowe kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borusek 03.03.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 O jak dobrze, że kroryś z forumowiczow nakierował mnie na ten wątek. Mam nadzieje, że moje utyskiwanie i użalanie się\http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212710-P%C3%B3%C5%82-domu-namiot&p=5852361#post5852361 choć trochę się zmniejszy bo znajdę tu pomoc na rozwiązanie kilku problemów. Na dziś to weilkie rozgoryczenie mną targa jak to możliwe, że buduje się takie domy. Ja za swoj mimo, że oszczednosci życia to nie wydalem jakiś kosmicznych piniędzy, ale znajomi sąsiedzi wpakowali w takie namioty po blisko milion zlotych i dalej mają namioty Co ja dziś jak dom już stoi i w nim mieszkam mogę z nim zrobić ? Kolega namawia mnie na wdmuchanie izolacji z takch ścinków papierowych celulozy rozdrobnionej po wykonaniu odwiertów w tych wstrętnych GK czy to ma sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 02.02.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 strych mam zrobiony tak : dachowka ,folia, mieszanina perlitu z wapnem i cementem zasypywana na sucho i potem troche pryskana woda ,potem druga warstwa foli ,stelaz pod plyty k-g ,plyty k-g. Może ,byś napisał coś więcej o sposobie wykonania takiej izolacji.? Już trochę czasu upłynęło masz jakieś wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 03.12.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 znowu trochę czasu upłynęło, może coś nowego?? może wnioski po realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmnm 18.12.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Witam serdecznie.Miała być trumna dwuspadowa, ale czynnik kobiecy nie dał się i musi być czterospadowy - trumna byłaby chyba dużym problemem. :/Jak więc zrobić z tym biedadomkiem z silki? Deskowanie i na to pianka OK, czy bez deskowania, a może dać między krokwie OK a na to ZK? Waty zbytnio bym nie chciał, chociaż w sumie płyt G-K też nie chciałem, bo jakoś za nimi nie przepadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts