Datecs 24.02.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Witam Posiadam na dachu dachówkę Creaton Harmonie (nie neu)Potrzebuję wrzucić jeden kominek wentylacyjny. Mógłby ktoś napoisać jak mniej więcej to zrobić żeby nie uszkodzić kominka? Jak wymienić taką dachówkę? Nie mam pojęcia jak to zrobić ale nie wydaje mi się że jest to szczególnie trudne i wymagające fachowca. Proszę o pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 24.02.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Nie mam pojęcia jak to zrobić ale nie wydaje mi się że jest to szczególnie trudne i wymagające fachowca. Lepiej jednak weź fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Trywialnie proste: wyjmij dachówkę a w to miejsce wstaw kominek wentylacyjny. Uważaj abyś nie trafi w krokiew i co najważniejsze abyś nie spadł z tego dachu.A tak poważnie co stoi na przeszkodzie abyś zlecił tę pracę firmie, która wykonywała Ci dach? U mnie gdybyś sam wstawił kominek straciłbyś natychmiast gwarancję. Życzę rozsądnych wyborów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Datecs 27.02.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) Słuchajcie a nie mogę od struny strychu przeciąć folię tam gdzie chce, wymacam czy nei ma krokwi ,podnieść dachówki te co są wyżej i wsadzić kominek?Sprawdzałem dachówki koło takiego okienka koło komina i spokojnie się je podnosi do góry - myślałem że są jakoś klejone czy coś... I nie mam wysoko, spokojnie ze strychu bez męczenia się to zrobię. Później zabezpieczę folię - jak - widziałem na youtube na filmach. Poza tym nóż mi się w kieszeni otworzył jak widziałem jak założony był inny kominek przez fachowców - rozdarta niezabezpieczona folia. Dlaczego nie wziąść fachowca? Krucho u mnie z kasą. Poza tym na litość boską facet jestem, dachówki nie wymienię na własnym dachu? do robienia dzieci też fachowców mam brać? p.s na dach bym nie wyszedł bez zabezpieczania, z pewno też nie trochę bym pożył jeszcze, a nie mam doświadczenia w łażeniu po dachach p.s 2 o firmie która mi dach robiła nie chcę myśleć nawet z różnych względów. Wymazuje ten epizod z pamięci Edytowane 27 Lutego 2012 przez Datecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.02.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ano tak to już jest w życiu, że z gówna bata nie ukręcisz. Skoro widziałeś film to wszystko wiesz i po co pytasz? Próbuj. Powodzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Datecs 27.02.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 film poszukalem dopiero po Waszych postach dzięki za wszystko .napisze czy dałem radę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts