stasieks 24.02.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Witajcie, proszę o interpretację jednego z punktów z planu zagospodarowania: "dla wszelkiej zabudowy ustala się kąt nachylenia połaci dachowej od 30 do 50 dla całej bryły budynku - o równym kącie nachylenia połaci dachowych" Moje pytanie dotyczy "dla całej bryły budynku". Czy oznacza to, że cały budynek ma mieć dach o podanych parametrach, czy dach na budynku musi mieć podane parametry. Czy wg tych wytycznych jest możliwe wybudowanie takiego budynku jak w załączniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 15.03.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Najlepiej poprosić gminę o interpretację. Jak rozumiem chodzi o to, aby nie było dachów 'kopniętych" tj. asymetrycznych. Nie wiem, jak z kątem nachylenia ew. daszku nad gankiem - to już nie dotyczy bryły budynku, tylko strefy wejścia, więc może pewnie być inny kąt niż na całym dachu./A w ogóle czy plan określa , że mogą być dachy tylko dwuspadowe czy może wielospadowe - jak to reguluje?Załączony obrazek niewiele mi mówi niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts