hollowman 26.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam jestem na etapie wykańczania domu, a co za tym wybierania sposobu jego ogrzewania. Do wczoraj bylem zdecydowany na piec gazowy i kominek z PW, ale podczas wizyty w sklepie z kominkami, sprzedawca jeśli tak można go określić stwierdził, że jego zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie tzw. śmieciuch w kotłowni obok pieca gazowego. I tu moje pytanie czy ktoś z was ma takie rozwiązanie i jak to się sprawdza, czy koszt instalacji jest zbliżony do układu z kominkiem z PW. Generalnie ma sporą kotłownie więc śmieciuch spokojnie by się tam zmieścił. Przy takim rozwiązaniu w salonie byłby kominek, ale tylko do celów rekreacyjnych. Generalnie muszę ogrzewać czymś budynek zanim podłączą mi gaz i szukam dobrego rozwiązania. Czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 26.02.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 (edytowane) O gazie można było pomyśleć wcześniej. Teraz to niepotrzebne wywalanie kasy. U mnie na przyłącze czeka się 9 miesięcy. Masz dodatkowy kanał spalinowy na śmieciucha? Edytowane 26 Lutego 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollowman 26.02.2012 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 gaz będzie na wiosnę, a ja generalnie szukam jakiejś alternatywny żeby obniżyć koszty, co do kanału to jak znam życie go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts