Danekspol 27.02.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam, czy ktoś orientuje się czy wymagane jest pozwolenie na budowę komina wewnętrznego w budynku gospodarczym, gdzie ma znajdować się kotłownia?Spotkałem się z opinią ,że komin wewnętrzny jako urządzenie o wysokości do 3 metrów na budynku nie wymaga pozwolenia . Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z urzędami lub wiedzę w tej kwestii???Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 28.02.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Formalnie jest wymagane. Przepis o którym wspominasz dotyczy montażu urządzeń na powierzchni dachu (maszty, klmatyzatory itd.) i zgłoszenie na "montaż komina na dachu" IMHO nie ma prawa przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danekspol 28.02.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Dzięki kolego za odpowiedź.W necie pełno informacji wymaganym pozwoleniu tylko na komin zewnętrzny . Ale poczytałem ustawę i myślę, że masz rację. lepiej nie ryzykować samowoli budowlanej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts