Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie-co-dziennik budowlany

Recommended Posts

• Odpowiedzi 264
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Podzielę się z Wami moim spostrzezeniem w kwestii bycia mamą córeczki. Jestem już trochę starszą mamą, bo Olcię urodziłam >35 roku życia. Tak jakoś się złożyło, że w ciągu ostatnich kilku lat w moim otoczeniu, takich mam, które rodziły >35 jest siedem i uwaga! - na siedmioro dzieciaczków tylko jeden to chłopiec. Reszta - dziewczyniki !!!, Więc Nita83 - wszystko przed Tobą.

No i mamy dywan w pokoju Małej. Od początku był to mój faworyt. Jest bardzo dziewczęcy. Myślę, że nie znudzi się nawet za kilka lat (o ile przetrwa). Brat Oli ma taki sam w swoim pokoju, tylko wersję czarno-białą. Teraz szukam dla Małej stoliczka i krzesełek. Znacie jakieś fajne sklepy z meblami dla dzieci? Jakoś poza Ikea, nic sensownego i w rozsądnej cenie nie wpadło mi w oko.

DSC_0299-001.JPG

DSC_0380.JPG

I dla równowagi kilka zdjęć z pokoju Starszaka, mamy już krzesło do biurka - zgodnie z życzeniem właściciela pokoju na kółeczkach i półki nad biurkiem. Czekamy jeszcze na plakat Star Wars, który zawiśnie nad łożkiem. Jak już się pojawi to mogę powiedzieć, że pokój URZĄDZONY !!! (a! jeszcze mapę mamy powiesić na ściance kolankowej).

DSC_0321.JPG

DSC_0312.JPG

DSC_0309.JPG

DSC_0314.JPG

DSC_0318.JPG

DSC_0308.JPG

DSC_0307.JPG

Jest plakat.

DSC_0535.JPG

Edytowane przez Jana9

PIEKNY DYWAN!!!!Czy moge poprosic o namiary na sklep?:yes:

To Millinge z Ikea, akurat chyba mają jakąś promocję. Nie wiem Gumisiowa czy Cię pocieszę, ale moja Mała niestety zaczęła budzić się w nocy między pierwszą a drugą i ma wtedy ochotę na zabawę. Najchętniej siedziałaby na nowym dywanie obłożona zabawkami i trzeba jej towarzyszyć :). Odłożona do łożeczka wrzeszczy i lamentuje, więc żeby nie budzić brata, zabieramy ją do naszej sypialni. I tak wyglądają miłe złego początki :mad: Eksmitować ją pewnie będzie ciężko.

Jana,

przepięknie u Ciebie - fantastyczne, dopracowane w każdym calu wnętrza!

Całość robi fenomenalne wrażenie - nie mogę się napatrzeć!

Aranżacje jak spod ręki najlepszego architekta!!!!

No, jak się już nachwaliłam:), to pozwolisz, że zadam pytanie?

Chodzi o zabudowę z karton gipsu na ściance umywalka + wc - rewelacyjnie zgrałaś wysokość/ głębokość ścianki - czy musiałaś jakoś przerabiać podłączenie wody? Bo jak rozumiem, najpierw miałaś przyłącza, a potem zabudowano całość karton gipsem?

DSC_1113.JPG

DSC_1116-001.JPG

Sharlotko, pisz, pisz mi tak dalej....:yes:

Co do pytania, to w momencie projektowania domu wiedziałam, jak ma wyglądać łazienka na dole. I już wtedy myślalam o podtynkowej baterii umywalkowej. Najpierw były rozprowadzone przyłącza, nie jestem pewna czy na tym etapie miałam jakiś rysunek wykonawczy. Zabudowa była później, wysokość ścianki to dwie pełne płytki - 120cm., grubość 19,5 cm, Pan glazurnik dostał rysunki jak ma wyglądać ułożenie płytek, a i tak ułozył je po swojemu. Całe szczęście, że "jakoś" wyszło ;)

Edytowane przez Jana9

Ach, JANA, mogę Ci nadal tak pisać, bo dom robi piorunujące wrażenie!!!!!!!

Dziękuję za wyjaśnienia i wymiary :hug:- zapiszę sobie- ja oczywiście mam instalację wodną poprowadzoną już pod konkretną baterię podtynkową, tylko, że nie powiedziałam wykonawcy, że bateria będzie wychodzić z zabudowy k-g, ale nie sądzę, żeby to był problem.

To Millinge z Ikea, akurat chyba mają jakąś promocję. Nie wiem Gumisiowa czy Cię pocieszę, ale moja Mała niestety zaczęła budzić się w nocy między pierwszą a drugą i ma wtedy ochotę na zabawę. Najchętniej siedziałaby na nowym dywanie obłożona zabawkami i trzeba jej towarzyszyć :). Odłożona do łożeczka wrzeszczy i lamentuje, więc żeby nie budzić brata, zabieramy ją do naszej sypialni. I tak wyglądają miłe złego początki :mad: Eksmitować ją pewnie będzie ciężko.

No to GOOD LUCK:l

Mojemu troche spanko sie poprawilo,jestem w stanie przespac 3-4 godz.pod rzad ,ALE OCZYWISCIE W NASZYM LOZKU!!!

DZIEKUJE ZA NAMIRY NA DYWAN,OBLUKALAM:D,najbardziej podoba mi sie rozowy ,ale dla chlopca raczej odpada:lol2:,czarny swietny ,ale do niczego mi nie pasuje.ale dzieki namiarze znalazlam fajny w bialo-czerwone pasy:yes:-kupie po swietach.

Mam nadzieje ,ze bedzie pasowal-maly ma debowa podloge,biale sciany jak u Ciebie i niebiesko -szare lozko tapicerowane-no i chyba bedzie na nim spal jak skonczy 15 lat:lol2::lol2::lol2:

Pozdrawiam i podgladam:yes:

Mnóstwo ciepła i radości,

Niechże w Waszym domku zagości,

Na wigilijnym stole jedzenia wszelakiego,

I picia wybornego.

Niech pieniądz Wam szeleści,

A miłość niech was w życiu pieści.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=156354&stc=1

Wesołych Świąt życzy Rere

wraz z rodziną

Jana, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!! Oby 2013 był jeszcze lepszy niż poprzedni :)

Wasz domek jest przecudny, pisałam to zresztą wielokrotnie, mam jeszcze tylko pytanko - co to za półki nad biurkiem synka? Szukam czegoś do moich maluchów i wpadły mi bardzo w oko, ale podobne w necie były strasznie drogie, napiszesz co to?

Pozdrawiam serdecznie!!