Pola87 28.02.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 ramki piękne:)czy mogę wiedzieć co to za meble w kuchni oraz półki w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antracytowa 08.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) Wnętrza śliczne, bardzo dobrze czułabym się w takim klimacie Mam pytanko... jako, że sama myślę o szeregowcu: ile metrów ma powierzchnia użytkowa a ile "pasek Waszej ziemi"? tzn. ile metrów sprzątania a ile koszenia ? I jeszcze chciałam zapytać jaki to kolor na ścianach w sypialni? EDIT: doczytałam "Szara farba to flugger 5511". To teraz tylko pytanie: czy ona jest w całym domku? EDIT2: o, nie teraz doczytałam, że to jednak Flugger 5391 Edytowane 8 Marca 2013 przez antracytowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silwero 11.03.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Proszę powiedz mi gdzie kupiłaś tą tapete Kelly Hoppen, będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 11.03.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Zaglądam chociaż na chwilę do swojego dziennika. W zaprzyjaźnionych forumowych dziennikach bywam, ale z braku czasu tylko czytam i oglądam obrazki. Max-Maniacy, jeśli będziecie w naszej "stolycy", to polecam wizytę w salonie Livingroom, mają duży wybór kanap, świetne tkaniny i kolory. Kiedyś dwa razy w roku organizowali wyprzedaż. Można było coś upolować w dobrej cenie. Pola 87, meble kuchenne i szafki tv zamawiałam w studio meblowym. Antracytowa nasza działka ma 300 mkw., a ok 110 przypada na dom - reszta to "ogród" z czego znaczną część zajmują ścieżki, podjazd i taras. Faktyczej powierzchni do koszenia jest więc niewiele. Silwero, tapetę kupiłam w Olsztynie. Jest tu taki niewielki sklep, o ile dobrze pamiętam to na Ratuszowej. Mają chyba wszystkie tapety świata. Ja chcę wiosny!!! Za oknem śnieg,- no to w domu chociaż trochę wiosny. I znowu wydrukowałam sobie obrazki - a raczej literki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silwero 25.04.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Przeczytałam twojego bloga od deski do deski tak jestem oczarowana twoimi wnętrzami ale nie moge sie doszukać jaką lampę wybrałas do pokoju syna, bardzo mi się podoba i miała bym prośbę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 24.05.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Witaj! Nie wiem jak to się stało, że wcześniej nie trafiłam na Twój dziennik!Fantastyczne macie wnętrza. Wszystko dopracowane w szczególe, widać, że przemyślane. Wielkie gratulacje!!!Przepiękne tapety... wszystkie. Łóżko w sypialni + tapeta powala na kolana - jak z katalogu, cudowne kolory! Podłoga w przedpokoju przemega super! Ale musiałabym tak wymieniać wszystkie pomieszczenia po kolei, więc napisze tylko zwięźle: WNĘTRZA NIEPRZECIĘTNE! GRATULUJĘ GUSTU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 29.05.2013 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Witaj Silvero, z lampą za bardzo Ci nie pomogę, nie pamiętam jej producenta. Spodobała mi się w sklepie z oświetleniem i kupiłam w ogóle nie zwracając uwagi na producenta i model, a paragonu dawno już nie mam. Dzięki Skorlaje. Dawno mnie nie było na FM. Czas na małe podsumowanie pierwszej wiosny w domku. Święta Wielkanocne jakie były każdy pamięta. Za oknem śnieg i zima. Dzieci zdezorientowane, nie wiedziały czy czekać na Zajączka czy Mikołaja. Ale dla mnie były to prawie najlepsze święta w moim życiu. Wyprawiliśmy „Roczek” Oleńki, było bardzo domowo, rodzinnie i bardzo wesoło. A „prawie” najlepsze, dlatego bo to niestety już trzecia Wielkanoc bez mojego Taty. Maj z kolei upływa pod znakiem komunii. Łącznie – trzy!!! Przeżyliśmy komunię starszaka. Znowu dom był pełen gości. I za to m.in. cenię dom. Ja jestem jedynaczką. Może właśnie dlatego lubię domowe spotkania rodzinne. A dom daje szansę wygodnego „pobycia” i „ugoszczenia” całej rodzinki. Powoli ruszamy z tematem zewnętrza. Mamy już projekt ogrodu, a raczej „ogródeczka”. Zbieram oferty od ewentualnych wykonawców, a być może sami coś podziałamy. Wszystko zależy od naszych finansowych możliwości, chociaż w swoje ogrodnicze możliwości za bardzo nie wierzę. Wybrałam już ogrodzenie, też czekam na wycenę. We wnętrzach mamy małego zonka, a nawet może nie małego, bo niestety - po sezonie grzewczym porozsychało kilka desek na schodach i czekam na poprawki. Obym się doczekała i oby poszło sprawinie i szybko (nie wiem czemu ale mam wyraźne przeczucia, że tak nie będzie). No i fotozałącznik. Przybyło poduszek i powiesiliśmy zegar. Tak obok stołu, żeby goście, mimo całej mojej sympatii do Nich, widzieli która godzina i żeby się nie zasiedzieli (żartowałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.05.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Jana, jak zwykle zdjęcia z Twojego domu zachwycają. Miło się czyta takie pozytywy z mieszkania we własnym domu. A z zegarem mnie rozbawiłaś Pochwalisz się planem ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewela7 10.06.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Witaj, Mam pytanie tapeta w sypialni boska... Kelly Hoppen jest w dwóch odcieniach, jest beżowy, bądź szary? Którą masz? Zamawiam on-line bez możliwości zobaczenia i jakoś próbuje sobie to wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 10.06.2013 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Witaj Ewela , Och! ta Kelly Hoppen i jej cudowne wnętrza. Tapeta jest beżowa, ale naprawdę jej kolor to taupe, zresztą Kelly to „królowa taupe”, w jej projektach właśnie ten kolor króluje. Cześć Rere , fajnie, że zajrzałaś. Ogródek mamy raczej niewielki, szaleństw żadnych nie będzie. Długo zastanawiałam się czy nie iść na łatwiznę i nie obsiać trawą i obsadzić drzewkami, ale w końcu powstała koncepcja ogrodu zielono-kwitnącego z uwzględnieniem róż pnących (dla mnie), bzu i pigwy (dla męża) i malin (dla dzieci). Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie bo moje zdolności ogrodnicze są bardzo wątpliwe. Moje dotychczasowe uprawy balkonowe kończyły się fiaskiem, a roślinki domowe też nie bardzo ze mną chcą współpracować (no może z wyjątkiem storczyków). Tu mój ostatni nabytek, jestem ciekawa czy będzie tak miły i zakwitnie ponownie. Znaleźliśmy wreszcie wykonawcę płotu. Przyszedł też długo wyczekiwany pan schodowy. A ja na samo słowo "schody" dostaję gęsiej skórki. W piątek Mała rozcięła sobie czoło uderzając o kant schodka. Potrzebna była interwencja lekarza Dzieci+schody=NIESZCZĘŚCIE Edytowane 10 Czerwca 2013 przez Jana9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 10.06.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 niezmiennie podziwiam i wszystko mi się podoba. piękna kuchnia, stół, krzesła, zasłonki, kanapa, dodatki....no wszystko. tak bym chciała mieć u siebie. i nawet kolory moje wymarzone, łącznie z tymi co na poduszkach. mogłabym się tak zachwycać bez końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 11.06.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Dzięki, Max-Maniaczko , u Ciebie za chwilę też tak będzie, a nawet piękniej. Doczekałam się wreszcie toaletki w sypialni. Może trochę za mała, ale jakoś nic prostego i fajnego nie mogłam znaleźć w rozsądnej cenie. Trochę ciemny ten mój kącik do robienia makijażu, a z wiekiem coraz trudniej nakładać „szpachlę” i bez dobrego oświetlenia ani rusz. Marzy mi się takie prawdziwe, profesjonalne lustro z oświetleniem, - takie garderobiane, ale chyba na marzeniach poprzestanę, no i mam jeszcze pewne plany wobec ściany z tapetą, ale to na później. Byłam wczoraj na zmianie opatrunku z Małą. Zasypia w pozycji: czoło na poduszce, pupa w górę, więc pozdzierała sobie plasterki. Pani pielęgniarka nie założyła jej nowych bo rana dobrze się goi, ale zaleciła laser, żeby nie było śladu po zrośnięciu. Nie wiem tylko czy moja Mała da się naświetlić, ale szkoda było by tak to zostawić – rana na samym środku czoła, lepiej żeby nie została żadna blizna. Ma ktoś doświadczenia z zabliźnianiem się takich ran u dzieci? Zostają ślady? Ze starszym dziewięciolatkiem nie miałam takich doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 11.06.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Jana,współczuję Córeczce wypadku:( - oby wszystko minęło bez śladu i blizn - popytaj lekarzy, są specjalne preparaty na blizny. U Ciebie jak zwykle wyjątkowo, elegancko i pięknie - cudowna toaletka - czy mogłabyś pokazać ją z przodu?Ma szuflady, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola87 11.06.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 witam serdecznie, Czy mogla bym się dowiedzieć jakim materiałem i w jakim kolorze jest obite łóżko oraz co to za tapeta w sypialni? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.06.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Jana mój młody dwa lata temu wyrżnął brodą w krawężnik. pękło, jakby żyletką rozciął. ma bliznę, ale u chłopaka to nawet powód do dumy. a zresztą nie bardzo widać, bo tak bardziej od dołu jest. jak duże rozcięcie i w takim widocznym miejscu, to może warto spróbować tego lasera. a toaletka oczywiście piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 12.06.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Sharlotko, toaletka jest raczej niewielka, szuflad brak. Myślałam o czarnym biurku Besta z Ikea, ale to z kolei wydawało mi się za duże. Ostatecznie zamówiłam to maleństwo, i nie jest źle jeśli chodzi o miejsce do robienia makijażu, w końcu tych mazideł nie mam tak dużo. I wreszcie nie pałętam się z nimi po całym domu, bo najbardziej nie lubię malować się w łazience przed lustrem na stojaka, od razu jestem zmęczona . Pola tapeta to - wymieniana tu już nie raz i nie dwa - Kelly Hoppen 30-634. A łóżko w sypialni Hilding model Desert, tkanina nature 01. Max-Maniaczko, byłam dzisiaj z Małą u lekarza, na razie do piątku nosi opatrunek, potem Linomag przez dwa tygodnie, a potem zobaczymy. Jestem przewrażliwiona na punkcie takich urazów. W dzieciństwie rozharatałam sobie nogę zardzewiałym gwoździem, ślad mam do dzisiaj, a Mała na samym środku czoła, a wiadomo – dziewczyna, lepiej żeby ślad był minimalny, a najlepiej, żeby go w ogóle nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 12.06.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 JANA-slicznie jak zawsze!!!!!!!!BARDZO PROSZE O NAMIAR NA LAMPE KTORA JEST NAD STOLEM JADALNIANYM;)dziekuje bardzo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 12.06.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Jana,toaletka jest niezwykle elegancka, szykowna, taka w sam raz dla eleganckiej kobiety, do upiększania się na ważne wyjścia:)Robiona na zamówienie, czy gotowa?Przypomina mi konsolkę PRESTA z Inspiro Design -to przypadkiem nie ta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 12.06.2013 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Cześć Gumisiowa, nie wiem czy dobrze Ci podam nazwę lampy bo piszę z pamięci – Ramko, rondo plisa – 60 cm Sharlotko, to chyba ta konsolka, nawet wymiary się zgadzają, ja swoją kupowałam przez Allegro, była połowę tańsza niż ta z Inspiro Design, a i tak wydawała mi się droga. No niestety, na razie u mnie same ważne wyjścia – do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 12.06.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Dziekuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts