justi_p 26.03.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 pracy ciąg dalszy... chłopcy od gipsówki pracują tylko w weekendy- stan na dziś: zagipsowana góra- zostało szlifowanie, zaczęty dół- kuchnia i salon... w międzyczasie poczyniliśmy małe zmiany: na dole wentylacja została podniesiona i poprowadzona do kuchni żeby można było okap z wyciągiem założyć- rura zostanie zakryta pod zabudową z k-gm, troszkę zmieniliśmy miejsce gniazdek- tak żeby były ładnie schowane pod szafeczką i zmiana miejsca żyrandola na klatce schodowej- zamiast kinkietu będzie wiszący: i taki żyrandol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 26.03.2012 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 z nowości również zamówiliśmy schody - po mnóstwie maili, telefonów itp. znaleźliśmy Pana który wykona schody- będą dębowe z listewkami po bokach, tralkami drewnianymi z elementem kutym... coś w tym stylu termin: po świętach panowie mogą wejść i zacząć działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 27.03.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 w "ogrodzie" powoli robi się porządek tzn. cegieł i gruzu pod płotem przybywa a z działki jakoś tak wolno ubywa... (na pierwszym planie prezent od tatusia ) przybyły również roślinki: prezent od mamusi- nie jestem pewna ale chyba ligustr jajolistny 'Aureum' z nowym nabytkiem- grabkami oraz mała sadzoneczka Rhododendrona Christopher Wren kiedyś będzie taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 27.03.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 justi a tam w oddali to jakieś jeziorko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 27.03.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 niestety nie... co najwyżej jest tam staw (czytaj: wylęgarnia komarów) sąsiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 31.03.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Kilka zdjęć z historii domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 01.04.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 justi wpadam z rewizytą piękny domek pobudowaliście, życzę udanej wykończeniówki odnośnie stołu i krzeseł to jest to zakup z naszego lokalnego sklepu meblowego, zestaw stół + 6 krzeseł (sosna) coś około 1500zł; producent z Czerska lub okolic pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 02.04.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Walka z łazienką - ciąg dalszy... Znajdź różnicę: a tu sprawca całego zamieszania, podczas pracy oprócz tego mamy wygładzone 3 pokoje u góry- czy równo- musimy sprawdzić... Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 02.04.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ale demolka Martaibartek my to tak prawie sąsiadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 04.04.2012 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Kuchnia w nowej białej gipsowej odsłonie... jakaś przestronniejsza się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 06.04.2012 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 gipsowania część dalsza... podobno po świętach mają skończyć mamy taką nadzieje bo 16 kwietnia przyjeżdża Pan od schodów, podłóg, parapetów... już się boję jak to wszystko wyjdzie... z nowości: mamy podwieszany sufit w korytarzu skrywający pewną tajemnicę salon w bieli- wiem już na pewno ze biały docelowo nie będzie.... i pytanie dla zorientowanych- jak wiecie mam belki na poddaszu i na moje nieszczęście zostały pokryte zielonym impregnatem... podczas ich czyszczenie niestety zielone nie do końca schodzi. Belki mają zostać przyciemnione lakierobejcą w kolorze ciemnego orzecha i moje pytanie: czy zielony impregnat będzie spod tego widoczny? czy lepiej powalczyć i jeszcze doszlifować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 06.04.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Jaka tajemnica? dawaj Co do zielonego to nie mam pojęcia. Ale może zróbcie próbę na małym kawałeczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 06.04.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja życzy Tosia, Jasiek, Marta i Bartek ze Stańczykowa http://img407.imageshack.us/img407/8447/wielkanoc2012jakudekoro.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 07.04.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Z okazji zbliżających się Świąt życzę wszystkim odwiedzającym: zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,pełnych wiary, nadziei i miłości.Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.http://images50.fotosik.pl/1495/1cb206798da222c4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 12.04.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Justi! Justi! Kochana! Przepraszam, że tak Cię zaniedbałam i przestałam bywać , ale sama wiesz... wiosna, dziecko, budowa, święta, praca i cała reszta Zaraz pędzę wczytać się dobrze w Twoje posty Co do impregnatu, dowiem się wszystkiego co tylko w mojej mocy i od razu piszę Ale powiem Ci, rzuciłam okiem na zdjęcia i od razu widać postępy i zmiany in plus Zaraz wracam Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez joanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 12.04.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Jestem znowu Justi, doczytałam wszystko i popodziwiałam Niebo lepiej już domek wygląda Tamta kolorystyka przytłaczająca była nieco, ale teraz TO CO INNEGO Szkoda, że nie było mnie na FM, kiedy szukaliście stolarza - mam kilku zaprzyjaźnionych, sprawdzonych z naszych okolic, których mogę z czystym sumieniem polecić, ale najważniejsze, że już macie kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 12.04.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 A teraz, jeśli chodzi o jętki i impregnat... IMPREGNACJA PRZECIW ROBALOM I GRZYBOM powinna/musi być Jedyne co mogę na szybko radzić, to wyczyścić dobrze jętki - zielony drewnochron może "wychodzić" spod bejcy, wyczyszczone KONIECZNIE ZAIMPREGNOWAĆ (najlepiej 2x) BEZBARWNYM impregnatem (np. Bochemit QB). Potem wybrany KOLOR Popytam jeszcze fachurów, bo my mamy też zielone i pewnie czeka nas to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 13.04.2012 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 joanko witam z powrotem na forum schody mają być montowane od poniedziałku ostatnio gdzieś czytałam że jak się pomaluje ciemną bejcą to zielony impregnat nie powinien wychodzić (oczywiście gdy belki są w miarę oczyszczone). A więc po kolei: czyścimy z zielonego impregnatu, malujemy kilkukrotnie bezbarwnym, malujemy bejcą/ lakierobejcą... a jak wyjdzie się okaże... a dokładniej okaże się najpierw w garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 14.04.2012 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 W czwartek korzystając z nagłego przypływu sił (czytaj: wizyta Teściów ) zakończyliśmy- miejmy nadzieję- etap podłogówki w łazience... i mężuś sprawdzający poziom a tyle piasku nam zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 16.04.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Cześć Justi Dziś poniedziałek, więc trzymam mocno kciuki za pomyślność akcji "SCHODY" Co do jętek - może i spod ciemnego orzecha zielony drewnochron by nie wyłaził - co do tego niestety pewności nie mam można by się pokusić o próbę, ale Wy już zaczęliście czyścić drewno a ono zabezpieczone być musi... Wszystkie belki już czyściliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts