Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza chatka...

Recommended Posts

pracy ciąg dalszy... chłopcy od gipsówki pracują tylko w weekendy- stan na dziś: zagipsowana góra- zostało szlifowanie, zaczęty dół- kuchnia i salon...

w międzyczasie poczyniliśmy małe zmiany: na dole wentylacja została podniesiona i poprowadzona do kuchni żeby można było okap z wyciągiem założyć- rura zostanie zakryta pod zabudową z k-gm, troszkę zmieniliśmy miejsce gniazdek- tak żeby były ładnie schowane pod szafeczką :)

DSC_0208.JPG

DSC_0212.JPG

DSC_0213.JPG

DSC_0213.JPG

DSC_0214.JPG

i zmiana miejsca żyrandola na klatce schodowej- zamiast kinkietu będzie wiszący:

DSC_0224.JPG

DSC_0225.JPG

i taki żyrandol :)

2150514252.jpg

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w "ogrodzie" powoli robi się porządek :) tzn. cegieł i gruzu pod płotem przybywa a z działki jakoś tak wolno ubywa... (na pierwszym planie prezent od tatusia :wave: )

DSC_0207.JPG

przybyły również roślinki: prezent od mamusi- nie jestem pewna ale chyba ligustr jajolistny 'Aureum' z nowym nabytkiem- grabkami

DSC_0210.JPG

DSC_0212.JPG

oraz mała sadzoneczka Rhododendrona Christopher Wren

DSC_0215.JPG

kiedyś będzie taki:

Rhododendron%2520%2527Wren%2527%25201.jpg

gipsowania część dalsza... podobno po świętach mają skończyć :) mamy taką nadzieje bo 16 kwietnia przyjeżdża Pan od schodów, podłóg, parapetów... już się boję jak to wszystko wyjdzie... :) z nowości: mamy podwieszany sufit w korytarzu skrywający pewną tajemnicę :)

DSC_0339.JPG

salon w bieli- wiem już na pewno ze biały docelowo nie będzie....

DSC_0338.JPG

i pytanie dla zorientowanych- jak wiecie mam belki na poddaszu i na moje nieszczęście zostały pokryte zielonym impregnatem... podczas ich czyszczenie niestety zielone nie do końca schodzi. Belki mają zostać przyciemnione lakierobejcą w kolorze ciemnego orzecha i moje pytanie: czy zielony impregnat będzie spod tego widoczny? czy lepiej powalczyć i jeszcze doszlifować?

DSC_0341.JPG

DSC_0342.JPG

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,

pełnych wiary, nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju,

serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół

oraz wesołego Alleluja życzy Tosia, Jasiek, Marta i Bartek ze Stańczykowa :)

http://img407.imageshack.us/img407/8447/wielkanoc2012jakudekoro.jpg

Z okazji zbliżających się Świąt życzę wszystkim odwiedzającym: zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,

pełnych wiary, nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.

http://images50.fotosik.pl/1495/1cb206798da222c4med.jpg

Justi! Justi! Kochana! Przepraszam, że tak Cię zaniedbałam i przestałam bywać :( , ale sama wiesz... wiosna, dziecko, budowa, święta, praca i cała reszta :p

Zaraz pędzę wczytać się dobrze w Twoje posty ;) Co do impregnatu, dowiem się wszystkiego co tylko w mojej mocy i od razu piszę :yes:

Ale powiem Ci, rzuciłam okiem na zdjęcia i od razu widać postępy i zmiany in plus :yes:

Zaraz wracam

Edytowane przez joanko

Jestem znowu :D

Justi, doczytałam wszystko i popodziwiałam :D Niebo lepiej już domek wygląda :yes: Tamta kolorystyka przytłaczająca była nieco, ale teraz TO CO INNEGO :rolleyes:

Szkoda, że nie było mnie na FM, kiedy szukaliście stolarza - mam kilku zaprzyjaźnionych, sprawdzonych z naszych okolic, których mogę z czystym sumieniem polecić, ale najważniejsze, że już macie kogoś. :)

A teraz, jeśli chodzi o jętki i impregnat...

IMPREGNACJA PRZECIW ROBALOM I GRZYBOM powinna/musi być :yes:

Jedyne co mogę na szybko radzić, to wyczyścić dobrze jętki - zielony drewnochron może "wychodzić" spod bejcy,

wyczyszczone KONIECZNIE ZAIMPREGNOWAĆ (najlepiej 2x) BEZBARWNYM impregnatem (np. Bochemit QB). Potem wybrany KOLOR :)

Popytam jeszcze fachurów, bo my mamy też zielone i pewnie czeka nas to samo ;)

joanko witam z powrotem na forum :hug: schody mają być montowane od poniedziałku :) ostatnio gdzieś czytałam że jak się pomaluje ciemną bejcą to zielony impregnat nie powinien wychodzić (oczywiście gdy belki są w miarę oczyszczone). A więc po kolei: czyścimy z zielonego impregnatu, malujemy kilkukrotnie bezbarwnym, malujemy bejcą/ lakierobejcą... a jak wyjdzie się okaże... a dokładniej okaże się najpierw w garderobie :)

Cześć Justi :hug:

Dziś poniedziałek, więc trzymam mocno kciuki za pomyślność akcji "SCHODY" :yes:

Co do jętek - może i spod ciemnego orzecha zielony drewnochron by nie wyłaził - co do tego niestety pewności nie mam :( można by się pokusić o próbę, ale Wy już zaczęliście czyścić drewno :( a ono zabezpieczone być musi... Wszystkie belki już czyściliście?