joanko 08.03.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 justi, kochana! widzę, że głowa pełna pomysłów druga twarz aniołków i doniczek dużo milsza dla oka Czego używałaś do tego "liftingu"? Może kiedyś i ja wpadnę na jakiś pomysł A jak prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 08.03.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 (edytowane) doniczki wymagają jeszcze małych poprawek, a aniołek musi jeszcze przejść operację gipsowania wszystko malowałam zwykłymi farbami akrylowymi. Co do prac to pomalutku do przodu- dziś z racji pięknej pogody i odrobiny czasu poczyniłam dalsze prace na działce. Znalazłam na niej mnóstwo cegieł z czego się ogromnie cieszę bo będzie z czego wymurować płotek przed domem joanko a wy macie już wybrany projekt? kiedy zaczynacie budowę? Edytowane 8 Marca 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 08.03.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 (edytowane) justi, super, że cegły są zawsze to coś My od trzech lat nosiliśmy się z zamiarem budowy domu. Szukanie działki, w końcu po ponad roku znaleźliśmy i kupiliśmy jedną, wybraliśmy projekt, zaczęliśmy gromadzić dokumentację, tak by ni z tego ni z owego stać się właścicielami drugiej z zabudowaniami, w tym dom Niby szczęście, ale wszystko wywróciło się do góry nogami - całkowita zmiana planów, koncepcji i metod Kolejne miesiące przepychanek projektowych, pomiary, dyskusje, żeby nie powiedzieć kłótnie w końcu decyzja: nadbudowa Projektant, którego mam ochotę zakopać dwa metry pod ziemią - mój D. nie wiedzieć czemu nie (solidarność plemników???) Pozwolenie na budowę dostaliśmy późną jesienią i tak też zaczęliśmy gromadzić materiały. Mamy już niemal wszystko, jeśli chodzi o dach i ściany - cegły Póki co bez kredytu i zaczynamy JUŻ!!! D.-marzyciel planuje, że na święta BN się wprowadzimy, ja jak zwykle realistka/sceptyczka stawiam na dalszy termin Ot i tyle Edytowane 8 Marca 2012 przez joanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 09.03.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 to ja czekam na Twój osobisty dziennik ze zdjęciami ewentualnie chociaż jakieś plany domku a jaki projekt mieliście wcześniej upatrzony? my gdy planowaliśmy budowę to był wybrany aps183 lub Junak ps. To na pewno solidarność plemników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 09.03.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Cześć justi dobrze, że wczoraj wykorzystałaś pogodę na porządki na działeczce dzisiaj za oknem brrrrrrrrr Co do mojego dziennika, obawiam się, że trudno byłoby mi znaleźć czas zaczęłam wrzucać do galerii fotki tego, co nas interesuje, ale i tak pustka tam jeszcze wieje - chroniczny brak czasu i wszystko z doskoku Projekty - na pierwszej działce chcieliśmy zbudować Larę (WRC1111) - prac. Archipelag. Potem, jak pisałam, mieliśmy chwilę zawieszenia, nie wiedzieliśmy, którą lokalizację wybrać, ale stanęło na obecnej. Tu myśleliśmy o domku wg projektu Bil (WRC1857) - prac. Archipelag.. Ostatecznie po niemalże dwumiesięcznych przepychankach, niezliczonych burzach mózgów, stanęło indywidualnym, który w żadnej mierze nie spełnia moich oczekiwań, ale D. tak bardzo zależało na czasie i dobrych relacjach z projektantem (ten ma też nadzór bud. ), że zbagatelizował wszystko:-x i o zgrozo! zaakceptował projekt a mi w ten sposób zafundował bezsenne noce i stan przedzawałowy:cry: Pociesza mnie ciągle, że będzie pięknie, ale marne to pociechy A Wy macie domek wg jakiego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 09.03.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 A właśnie! Macie już pomysł na elewację zewnętrzną? Aaaaaa dach macie piękny! My jesteśmy zakochani w gontach i takie też sobie zafundowaliśmy na daszek, tyle że w szarościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 09.03.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 u nas też jest projekt indywidualny- w naszym podoba mi się to że z salonu mam wyjście do ogrodu a oprócz tego mogę połączyć taras obok salonu z wejściem do kuchni w której mam okno balkonowe Nad elewacją na razie nie myśleliśmy, najpierw chcemy wykończyć wewnątrz i się wprowadzić a dopiero później pomyślimy o niej(pewnie w przyszłym roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 09.03.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Zazdraszczam takiego układu Okno balkonowe w kuchni echhhhhh rozmarzyłam się W Larze było podobne rozwiązanie, echhhhhhhh Trudno, muszę się przeprogramować, a trochę mi ciężko No nic! trzeba myśleć pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 09.03.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 W ogrodzie masz chyba jeszcze pusto? Będziesz robić jakieś nasadzenia? Wiosna idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 12.03.2012 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) ogród... ech... tam jak na razie jest jeno wielkie pobojowisko przeplecione suchą trawą (o ile to trawą można nazwać... chyba lepiej napisać jakimiś chaszczami ) tarniną, cegłami, dołami ze śmieciami i dla odmiany z gruzem... plan na ten rok: posprzątać wyrównać i zasiać trawkę na całym.. a w przyszłym roku albo na jesień jakieś nasadzenia bo zanim uporządkujemy teren będą wakacje Nowości: okazało się że jednak mamy ogrzewanie podłogowe w łazience choć szczerze w to wątpiliśmy... jak do tego doszliśmy? otóż przyjechała pomoc w postaci Teściów. Po przekopaniu łazienki okazało się że wspomniała podłogówka jest... ależ oczywiście- przecież poprzedni właściciele by nas nie oszukali... tylko był jeden maleńki problem... taki tyci tyci... podłogówka była założona- na nią położony beton z kulkami styropianowymi oraz wylewka co wspólnie tworzyło warstwę ponad 20cm. Jeśli na to położylibyśmy płytki to byłoby około 30 cm... ach... podsumowując łazienka prawie skuta... Edytowane 12 Marca 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 12.03.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Cześć justi Jednym słowem niespodzianka za niespodzianką i pracowity weekend Już niedługo i z tym się uporacie, a podłogówka jest, więc cieszyć się trza A kafle łazienkowe już masz upatrzone? koncepcja jest? Jeśli chodzi o ogród - witaj w klubie mam tylko jeden wielki bałagan w tamtym roku się natyrałam, żeby cokolwiek uprzątać, a w tym roku budowlana roz#&*^@#ucha, i na co to było??? w tym roku odpuszczam chyba "zakładanie" ogrodu, chociaż może gdzieś coś usadzę, bo korci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 13.03.2012 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 (edytowane) jeszcze nie myślałam o płytkach... mam troszkę inspiracji zapożyczonych od innych forumowiczów (mam nadzieję że się nie pogniewają za zdjęcia) wanna u mieszczona w ten sposób tylko bateria z innej strony: ponieważ mam w łazience dużo skosów planuję tak wykorzystać przestrzeń pod nimi - przy okazji będzie miejscówka na ręczniki itp. planuję również zabudować pralkę: umywalka duża podwójna. Coś w tym stylu: i coś co kiedyś znalazłam na allegro i co mi się bardzo spodobało: i jeszcze jedna rzecz: zdecydowaliśmy się że jednak "F/f-achowiec nam zrobi gipsówkę... a przez jakie F/f okaże się jak skończy... przy okazji okazało się że przydałyby się już parapety na poddaszu... na pewno będą drewniany i malowane lakierobejcą w takim samym kolorze co belki. I tyle w tym temacie Edytowane 13 Marca 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 13.03.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ooooo justi! Zdecydowanie popieram zamysł drewnianych parapetów! Użytkuję od lat i jakoś trudno mi wyobrazić sobie inne w domu Tym bardziej, że krokwy macie odsłonięte (też super!) Pomysł na wykorzystanie przestrzeni pod skosami fajny A to coś znalezione na allegro jakie sprytne Uśmiałam się, bo wyobraziłam sobie jak mój D. dolną część zagospodarowuje swoimi gazetkami:rotfl: Pokażę mu, ciekawe, co powie Miłego dnia, justi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 13.03.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Skleroza nie boli Macie już F/f-achowca od gipsówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 13.03.2012 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 tu się nie ma co śmiać z męża... z powodu szybko powiększającej się kolekcji gazet muratora w Naszym obecnym mieszkaniu przybył jeden mebel- gazetnik... a teraz zgadnij gdzie jest postawiony... kogoś do gipsówki już mamy- dziś zaczyna ale niestety będzie robił popołudniami więc trochę mu zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 13.03.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 justi spadłam z krzesła WIEM! WIEM! buahahahhahhaa nie jestem już sama i trzymam kciuki za gipsówkę jak się sprawdzi, uśmiechnę się po namiar a jeśli - odpukać - polegnie, podpytam sąsiadkę, bo oni mieli bardzo fajnego/sprawnego młodego chłopaka, z którego byli/są zadowoleni (z jego stawki też ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 13.03.2012 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 my też mamy jakiegoś młodego chłopaka i stawkę ma nawet nawet... ale czy można go chwalić dowiemy się za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 19.03.2012 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 przez cały tydzień Pan od gipsówki ostro pracował. Jako że cały weekend nas nie było taki widok zastaliśmy wczoraj: pierwsza warstwa gipsówki położona dostaliśmy też pierwszą wycenę schodów... hmmm.... czy ktoś ma namiary na kogoś kto zrobi ładnie szybko i tanio? zależy nam zwłaszcza na tym ostatnim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.03.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Pomysły łazienkowe super Ale wam robota szybko idzie. Ze schodami nie pomogę, bo ja inny region no i u nas metalowy stelaż będzie a nie drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 19.03.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 szkoda... z robotą się staramy- wiesz... każdy chce jak najszybciej na swoje zwłaszcza że coraz cieplej i posiedziałoby się na słoneczku joanko jesteś? może tymi pomożesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts