justi_p 16.04.2012 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 joanko drewno wyczyszczone prawie wszystko, a że zabezpieczone musi być to wiem- kupiłam już impregnat tylko bezbarwny i zanim pociągnę je drewnochronem najpierw je kilka razy zaimpregnujemy Akcja "schody" ruszyła (zdjęcia niestety z telefonu): Panowie zjawili się przed 9 i na tą chwilę mamy położone trepy+ podstopnie do połowy schodów oraz podest Mamy też docięte parapety i przymierzone- jutro będą docinane podłoga również jakoś przejaśniała: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.04.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ale idzie wszystko błyskawicznie. A co dajecie na podłogę: lakier, wosk, olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 16.04.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 myślałam troszkę nad olejem ale z tego co przeczytałam to łatwiejszy w utrzymaniu jest lakier i będzie lakierowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 17.04.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Justi ekspresowo!!! Kolejny krok do przodu i tylko patrzeć, a meble będą stać :yes: Boże Narodzenie na bank na swoim Tylko zabezpieczcie schody i podłogi, bo jeszcze praca wre, ale to pewnie wiecie Parapetów jestem diablo ciekawa, bo uwielbiam drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 18.04.2012 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 joanko Boże Narodzenie? ja już w maju mam zamiar zacząć przeprowadzkę parapetów jeszcze nie widziałam bo są na górze a co pojadę to nie mam jak tam wejść... A teraz akcja "Schody cz. II" podłoga wycyklinowana i poszpachlowana czeka na lakier: przyszły również tralki które już są pomalowane na czarno i dziś będą montowane i schody- zdjęcia z wczoraj: Do końca tygodnia (czwartek wieczorem lub piątek rano) akcja ma być zakończona później ewentualne poprawki ... których mam nadzieje nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 18.04.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Justi trzymam kciuki za termin MAJ!!! Uda się na pewno!!! Jak tylko uda Ci się wejść już na górę, zdaj proszę parapetową fotorelację Tralki super! Ciekawa jestem efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 19.04.2012 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Schody cz. III: mamy już prawie zamontowane barierki, została jeszcze kosmetyka: z Panami fachowcami Parapety (troszkę brudne ale co tam...) i podłoga w pokoju nasz piesio z miną "wpuście mnie... proszę..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 19.04.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 No, no, no, Justi... Uwinęli się Panowie! Idziecie pełną parą SUPER! I schody, i parapety w drewnie Dajecie pochwyt na ścianie? Kolejny udany etap za Wami :) Polujesz już na mebelki do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 20.04.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Justynko jak wiesz ja trochę inny stajl , ale muszę docenić to co zrobiliście. Zwłaszcza podłoga wyszła imponująco. Fantastycznie się zgrała z kamiennym kominkiem. http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_204.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 23.04.2012 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) etap schodów prawie zakończony (tzn. muszą być małe poprawki- pan powiadomiony i ma przyjechać) na tą chwilę wszystko prezentują się tak: podłoga: schody: i parapety parapety są już obrobione i zagipsowane kuchnia już zaplanowana - będzie z ikei w przyszłym tygodniu kupujemy No i przed nami wybór kolorów i malowanko Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 23.04.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Pięknie wam wyszedł kolor parapetów. I bardzo fajnie parkiet dopasował się kolorystycznie do tych schodków. A jakie fronty kuchenne? Planowany stat czy jednak coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 23.04.2012 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 planowane Lidingo kremowe z dębowym blatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 23.04.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 no no ilez już pracy macie za sobą ciekawa jestem efektu końcowego kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 23.04.2012 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 przyznam szczerze że ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 23.04.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Justi kochana! SUPERB! :yes: Czekam na Twoją kuchnię i wiesz - pamiętasz testy płyty gazowej Już za chwileczkę, już za momencik będziecie mieszkać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 30.04.2012 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Wiosennie... z racji pięknej pogody zamiast walczyć z gruntem, farbami itp... wylegliśmy na działkę mężuś przy pracy: i moje kwiatkowo ku pamięci na początku narzędzia pracy (z braku laku...) moje ukochane paeonie: i inne: zasadzone jeszcze krokosmie: GEORGE DAVIDSON, LUCIFER, METEOR i mój zestawik Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 30.04.2012 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 wczoraj byliśmy po meble do kuchni i garderobę: garderoby nie ma (zmieniła się koncepcja i muszę jeszcze raz wszystko pomierzyć), kuchnia prawie w komplecie tzn. szafki są , blatu brak- ma być dębowy i jak się okazało właśnie ten wycofują... niestety w łodzi już nie było więc dziś jedziemy do Wawy... kupiliśmy również stół i krzesełka- zwykłe sosnowe, jak się okazało krzesełka również wycofują i biegaliśmy po całym sklepie w ich poszukiwaniu i zbieraniu z ekspozycji... dostaliśmy na nie fajny rabat i nie są w złym stanie- i tak planujemy je zabejcować na ciemniejszy kolor więc nam ryski nie przeszkadzają Stolik: spodobał mi się również kredens ale w żaden sposób nie pasuje mi do pozostałych mebli: dziś jeszcze muszę dokonać rozeznania cen farb- kolory wybrane, firma tikkurila lub Beckers (koniecznie zmywalne ze względu na nasze czworonożne stworzenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 06.05.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Hej Justi Jak dobrze, że wszystko idzie do przodu Ściany już pewnie pomalowane Zaraz staną meble i tylko patrzeć jak będziecie wnosić walizki Garderobą się nie przejmuj - możesz zrobić ją na spokojnie już mieszkając Gorzej z blatem znalazłaś w Wawie dąb? Super, że ruszyłaś roślinki Jakieś bluszcze planujesz na ogrodzenia? Już czekam na kolejne zdjątka domu w nowej odsłonie Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 07.05.2012 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) po pracowitym weekendzie majowym pora na troszkę aktualnych zdjęć na początku próba koloru ku pamieci: jasny- F463 (cw 4,25, Rx-2,25, Yx 8,75) ciemny- K 464 (cw 31, Tx 13,5, Wx 116, Yx 17,25) następnie oklejanie i podkład i troszkę kolorów w kuchni - masz rację joanko, dół już pomalowany:) wszędzie ta sama kolorystyka salon pokaże jak go ogarnę oprócz tego pojawiły się pierwsze meble- mężuś składa pierwsze krzesełko (to coś oparte o ścianę to blaty) a to złożyłam ja- własnymi rękami i pierwsza szafeczka do kuchni a tu w pełnej krasie wyraźniejsze kolorki kuchni i twórczy bałagan prawie wszystkie krzesełka i pierwszy posiłek na nowym stole na razie mamy tyle kuchni dziś zamawiam okap, zlew i płytę gazową jak się uda to do końca tygodnia w kuchni powstanie pierwszy posiłek Edytowane 7 Maja 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 07.05.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Justi poprawiłaś mi humor tymi newsami Bardzo się cieszę Nie mogę się doczekać "kompletnej" kuchni Trzymam kciuki za Was, bo przeprowadzka pewnie tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts