Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza chatka...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzieje się dzieje ale nie ma czasu pisać :)

przymiarka blatu

DSC_0470.JPG

i mebelki

DSC_0473.JPG

w weekend przyjdzie chłopak położyć Nam płytki :) dlatego musiała być przymiarka i rysunki ołówkiem na ścianie

DSC_0476.JPG

DSC_0477.JPG

DSC_0480.JPG

i obiecane zdjęcia salonu - kominka

DSC_0486.JPG

przyszedł również zamówiony okap, belka będzie zabarwiona pod kolor blatu

DSC_0468.JPG

zamówione jeszcze:

*uchwyty do szafek

*płyta gazowa

*zlew

a na koniec moje pelargonie - w ostatnim czasie wnoszone do dom ze względu na temperaturę wieczorem

DSC_0477.JPG

DSC_0479.JPG

DSC_0481.JPG

obiecane foto :) belka od okapu zyskała w końcu kolor

DSC_0475.JPG

i teraz prezentuje się tak

DSC_0478.JPG

w sobotę kupiłam sobie jeszcze stołeczek - drabinkę w Ikei żebym w przyszłości nie musiała się wspinać po krzesłach do górnych szafek. Wyglądał tak

DSC_0477.JPG

a teraz jest taki (docelowo będzie kremowy pod kolor mebli)

DSC_0489.JPG

kuchnia po weekendzie: z płytkami i okapem

DSC_0493.JPG

DSC_0496.JPG

do okapu będzie jeszcze dorobiona deseczka na ścianę między nim a płytkami

Justi - po prostu ślicznie!!! Bardzo mi się podoba :) Wszystko gra kolorystycznie. Jakbyś mogła to podeślij mi ten namiar na sklep z płytkami. Co do serii weneckiej to jeszcze jej na żywo nie widziałam, ale już w internecie na zdjęciach wydaje mi się trochę za bardzo postarzona :( pooglądam w sklepie na żywo i wtedy się zdecyduję. Jak nie te, to będę musiała znowu się rozglądac. Szukam czegoś z niebieskim. Jak gdzieś fajne widziałas to zapodaj linka. Gratuluję pięknej kuchni i w ogóle pięknego domku. Odwiedzam od dawna i kibicuję :)

pszczółko będę jeszcze górne szafki i to do samego sufitu :) zastanawiam się tylko czy ze szklanymi czy z pełnymi drzwiczkami :) a na parapecie musowo będą zioła :)

elizakop namiar wyślę na pewno, tylko znajdę gdzie kupowałam :) właśnie skłoniłaś mnie do tego żeby jeden post poświęcić zakupom- co, gdzie i jaka obsługa :) zawsze komuś może się przydać :)

wczoraj znów byliśmy w Ikei (tak na marginesie chyba będę za niedługo znała ją jak własny domek :)) na zakupach :)

W niedzielę dowiedziałam się w Łodzi że na narożnik trzeba czekać 8 tygodni :jawdrop: ale na szczęście miły Pan sprawdził że takowy jak potrzebujemy jest na Targówku najprawdopodobniej dostępny od ręki... cały dzień pisałam, dzwoniłam aby się dowiedzieć czy faktycznie jest- ile rozmów tyle wersji :) na szczęście był i już leży sobie spokojnie w salonie razem z fotelem:

tidafors-sofa-narozna-lewe-oparcie__0119604_PE276076_S4.JPG

tidafors-fotel__0119600_PE276072_S4.JPG

w rzeczywistości wygląda na razie tak :)

DSC_0469.JPG

no może przesadziłam... bo oprócz wspomnianych rzeczy postanowiliśmy kupić jeszcze inne meble (skoro już braliśmy transport...)

i tak oto jesteśmy posiadaczami sypialni

oppdal-rama-ozka-z-pojemnikiem__0130688_PE285010_S4.JPG

oppdal-pyta-szczytowa-poki__0130689_PE285011_S4.JPG

nyvoll-komoda--szuflady__0120813_PE277612_S4.JPG

oraz łóżka do pokoju komputerowego

beddinge-resmo-sofa-trzyosobowa-rozkadana__0122499_PE278831_S4.JPG

beddinge-lovas-sofa-trzyosobowa-rozkadana__0110681_PE261102_S4.JPG

będzie tam również troszkę tapety

tapeta-cienna-217001-kidsclub-2012.jpg

tapeta-cienna-216806-kidsclub-2012.jpg

a teraz troszkę wieści z hmm... "ogrodu"? zakwitł mi pierwszy kwiatek :)

DSC_0467.JPG

a w ogrodzie roztacza się piękny słodki zapach akacji :)

DSC_0465.JPG

Edytowane przez justi_p

Lista: Co, jak, gdzie...

Kominek

Pan Robert Wóźniak: szybko, sprawnie i przede wszystkim miło. Umie doradzić, jednym słowem: Dusza człowiek którego będę polecała zawsze i wszędzie :) tel 602282415 http:/robo-tex.pl/

płytki kuchenne

sklepy internetowe:

http://www.strefaplytek.pl - płytki wysłane dopiero po telefonicznym przypomnieniu, trudny kontakt- brak informacji o wysyłce i co ważniejsze o tym co wysyłają a co się z tym wiąże brak możliwości sprawdzenia kompletności zamówienia. Pomimo informacji że płytki posiadają u siebie, jedna paczka wysłana od nich, druga z innej hurtowni. Płytki bardzo źle zabezpieczone: w pierwszej paczce potłuczone dekory, w drugiej 4 opakowania płytek-WSZYSTKIE POTŁUCZONE. Po "mocniejszej" wymianie zdań natychmiastowy zwrot pieniędzy.... NIE POLECAM

http://www.plytkiceramiczne.waw.pl - sklep godny polecenia, towar bardzo dobrze zapakowany i natychmiastowa wysyłka :)

Gładź i płytki w kuchni

Gładź bardzo dobrze położona, podobnie płytki- tel. 781174792

Schody

Zakład Stolarski- Tomasz Solecki, tel 603597687. Szybko, sprawnie i przede wszystkim taniej niż inni w okolicach. Pomimo małej "Fuszerki" po telefonie Pan przyjechał i poprawił. Polecam

Edytowane przez justi_p

Sofa narożnik bardzo mi się podoba. Jakoś musiałam przeoczyc w ikea, bo nie widziałam i się zdziwiłam, że taka ładna, a ja ślepa jak zwykle zresztą. Dzisiaj jedziemy do I, to sobie ją zobaczę. Justi dzięki za namiar na sklep z płytkami :) już sobie przeglądałam. Co do górnych szafek - to jakbyś dała częsc z szybkami na pewno kuchnia by wyglądała przestronniej. Przynajmniej mi się tak wydaje. Jakbyś wybrała szybki to ze szprosami czy bez? pozdrowienia :)

część szafek będzie miało drzwiczki z szybkami coś "ala szprosy") :) tylko zastanawiam się nad takimi dodatkowymi... jak mężuś powiesi to wstawię zdjęcia żeby było wiadomo o co chodzi :)

w ikei oprócz narożnika są jeszcze sofy w tym stylu i może one są u Was wystawione.

U mnie z narożnikiem było uwielbienie od pierwszego spojrzenia, a może raczej siądnięcia... :) człowiek po prostu się w Nim zapada- jest super wygodny, tylko mąż mi zrzędził że nie taki materiał... 2 miesiące i 100 innych narożników później a więc w zeszłym tygodniu padły słowa- "nawet ten materiał nie jest taki zły, może go jednak kupimy... " :wave:

u mnie z przekonywanie do jasnej nie było tak źle :) powiedziałam że decydujący głos w wyborze kuchni ma ten kto więcej w niej będzie przebywał, i jeśli chce to nie ma problemu-on może wybrać ale wtedy gotuje :) a później pojechaliśmy do Ikei i pokazałam jaka mi się podobają (Adel kremowe, lidingo kremowy, stat krmowy) i żeby nie być zołzą pozwoliłam mu wybrać która :) stwierdził że "ta lidingo nawet fajnie wygląda" :)