Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza chatka...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Justi :hug:

Wszystko pięknie!!! :yes:

Te uchwyty do szafek super :)

Ciekawa jestem, jak płyta się sprawuje - głównie chodzi mi o czyszczenie (ścieralność powłoki itd.) :)

A i niespodzianka teraz... pędzę Ci ja wczoraj po dziecko, i masz! samochód padł :mad:, co się stało nie wiem, ale to nie ważne, w szoku hamuję, staję... szukam telefonu, żeby po ratunek dzwonić, małżonek pyta "gdzie jesteś?", rozglądam się ... "yyyyyy, no pod takim ładnym domem z brązowym gontem stoję", mówię i :jawdrop:, bo toż to domek justi :lol: Musiał mi się wehikuł rozsypać, żeby Cię znaleźć, a dzielą nas niecałe 2km, bo my za lasem :D

Justi! domek śliczny w rzeczywistości duuuuuuużo ładniejszym niż na zdjęciach :yes: Zakochać się można (ja uwielbiam dachy z gontu, a Twój piękny :D )

Cudeńko, a z każdym rokiem będzie jeszcze piękniej! :)

Ściskam :hug:

aga_dar u Nas początkowo też miało być coś rozkładanego, ale wszystko rozkładane było strasznie niewygodne i stwierdziliśmy że przecież częściej będzie się siedzieć niż spać :) dlatego do komputerowego jest duże rozkładane :)

joanko to nie przypadek- to przeznaczenie :) następnym razem zapraszam na kawę :) na płycie gotowałam raz - wczorajszy obiadek :)

DSC_0478.JPG

na razie w porządku- jak zawsze wykipiały mi ziemniaki i bez problemu starłam. Mógłby być niższy ruszt i palniki są zbyt blisko jego brzegu, choć podejrzewam że to kwestia przyzwyczajenia bo garnki stoją na nim bardzo stabilnie :)

DSC_0475.JPG

a teraz górna zabudowa (w trakcie gotowania obiadu :cool: ) na górze miały być całe drzwiczki ale będą jednak z szybkami więc musimy je wymienić :)

DSC_0483.JPG

mam już zmywarkę i piekarnik- ten drugi stoi na swoim miejscu, zmywarkę przymierzaliśmy z duszą na ramieniu- żeby weszła musieliśmy odrobinę (2 cm) skrócić szafkę narożną, na szczęście pasuje idealnie :rotfl:

DSC_0493.JPG

zaolejowałam też blat w kuchni :) więc teraz kilka zdjęć z porządkiem w tle :)

DSC_0489.JPG

DSC_0490.JPG

DSC_0491.JPG

DSC_0493.JPG

DSC_0494.JPG

Edytowane przez justi_p

Witam dalszego posiadacza ikeowskiej białej kuchni :)

Niech sobie ludzie mówią co chcą o jakości tych mebli ale za są to naprawdę dobre meble no i te systemy zamykania szuflad i drzwiczek - nic nie trzaska, samo sie zamyka. Pewnie to już taki standard w kuchniach meblowych, ale dla mnie to była nowość.

Pięknie to tam wszystko macie.

Witam, ja tu pierwszy raz :)

Nie dałam rady wszystkiego przeczytać, ale przeleciałam po stronach i jestem w szoku jak pięknie odmieniacie swój domek :) i w jakim tempie...

A kuchnia, okap, blat, mebelki, uchwyty śliczne po prostu :)

Zaczynam Cię podglądać regularnie :)

Pozdrawiam :)

Zoja i mugatko serdecznie witam w Moim domku :) i zapraszam częściej :)

Zoja - twoją kuchnię podglądałam w innym wątku i podobnie jak inni użytkownicy pytam kiedy własny wątek ?

Do Ciebie Mugatko również zaglądałam wcześniej i podziwiam wszystko co wyszło spod twojej igły :)

Z racji wizyty u rodziców jestem w kwiatowym humorze :) zatem przedstawiam, wprost z ogrodu mamy:

\

DSC_0738.JPG

DSC_0740.JPG

DSC_0744.JPG

DSC_0753.JPG

DSC_0765.JPG

Justi :hug:

Kochana, dziękuję za zaproszenie :) na kawkę i zwiedzanie na pewno zajrzę :)

Już się nawet nosiłam z zamiarem zostawienia Ci prezentu za płotem, ale przestraszyłam się sąsiadów:D Gdybyś znalazła przypadkiem, jakiś drobiazg prezentowy, to już wiesz - można otworzyć, nie bomba :D Na razie nie jeżdżę za las - samochód nadal u mechanika, ale jak tylko... ;) :D

A kuchnia pięknieje Ci coraz bardziej, i już wizualizuję sobie ciąg dalszy :D

Masz już pomysł na okna?

Przyznam Ci się, że trochę bałam się o te beżowe kafelki :???:, jak wypadną w połączeniu z podłogą, bo tam zupełnie inna bajka, a udało Ci się wybrnąć idealnie i z przyjemnością się teraz ogląda:rolleyes:

Piekarnik i płyta super - w naszym stylu :) Gratuluję kuchennej PREMIERY :D Powiedz mi, czy czyściłaś płytę na świeżo i czy do czyszczenia użyłaś jakiegoś środka? Pytam, bo różnie to bywa i nie raz nie dwa dostaję od męża przyschnięte gifciki:-x i trzeba sięgać po radykalne metody i środki :sad:

Postaram się zaglądać częściej :) Nadal trzymam kciuki i dopinguję :)

:hug:

biała_damo witam i zapraszam do podglądania :)

joanko bo się zaczerwienię :) z płytkami faktycznie miałam problem ale jakoś się udało

płyta do tej pory była czyszczona zwykłą gąbeczką i jak nie było problemu, tylko strasznie znać na niej kurz :)

na okno kuchenne wiem że nie chce zasuwanej rolety więc w grę wchodzi zazdrostka + jakaś firanka, ale jeszcze nie znalazłam odpowiedniej :)

Ostatni jechałam przez miejscowości "za lasem" (odkryłam nową drogę od Bobrownik) i tak się zastanawiałam który domek to ty... :)

Karniszowo...

powoli się wykańczamy i przyszedł czas na kupowanie karniszy... :) zwłaszcza że już 2 dni z rzędu nocujemy w naszej chatce na prowizorycznym łóżku (materac z łóżka rozkładanego na podłodze + zapasowa pościel ) i wcale to a wcale nie mamy ochoty wracać do naszego wygodnego łóżka w mieszkaniu... nie mówiąc już o porządku jaki w nim panuje po tym jak wpadam do niego i zbieram rzeczy... Jeszcze dużo do zrobienia ale skoro już mam gdzie ugotować i posadzić tyłeczek to wolę być w domku :) na górze beleczki wyczyszczone, w tym tygodniu zagruntujemy ściany i do końca przyszłego mamy zamiar wszystko pomalować. Znalazłam również firmę do położenia paneli :)

ale po kolei:

* karnisze do salonu

http://www.swiatkarniszy.pl/komplety/800/25_19_crystal_azurro_ab.jpg

* do kuchni

http://www.swiatkarniszy.pl/komplety/800/19_luxury_liberty_ab.jpg

* do pokoi na górze

http://www.swiatkarniszy.pl/komplety/800/19_luxury_kulkamala_ab.jpg

http://www.swiatkarniszy.pl/komplety/800/19_luxury_kulkamala_sn.jpg

panele na górze- dąb palony z Kronopolu

http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/49/43/50/2349435032_1

Edytowane przez justi_p

Justi ależ Ty potrafisz mnie "jednym" słowem w dobry humor wprawić :hug:

Zaproszę Cię na pewno, jak tylko będzie przyzwoicie i będę mogła Cię ugościć należycie :) , bo póki co ta nasza budowlana historia napawa mnie trwogą na tyle, że spać po nocach nie mogłam:-x, więc korzystając z przeciągającej się w czasie awarii samochodu, wzięłam sobie wolne i za pozwoleniem wszystkich nie jeżdżę tam wcale :stereo: Ale możesz już czuć się zaproszona :)

Z kurzem na płycie teraz mnie zaskoczyłaś... może jest jakiś środek, który temu zapobiega? Trza sprawdzić ;)

A zazdrostki idealnie wkomponują się w Twoją przestrzeń :yes:

Ja już powoli rozglądam się za czymś "idealnym", chociaż kuchni jeszcze nie mam :D - trudno znaleźć mi coś co by mi odpowiadało, więc rozpoczęłam polowanie z dużym wyprzedzeniem :D

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że widziałam jakieś niezłe u Szachogłuchowiczów na rogu :) Przebiegałam obok i rzuciłam tylko na nie okiem, więc pewności co do nich nie mam, ale przy najbliższej okazji wejdę obejrzeć dokładnie ;)

joanko kurz na płycie się osadza ale pewnie dlatego że jeszcze góra nie wykończona i tam się bardzo kurzy. Dzięki za namiary na zazdrostki- właśnie coś w tym stylu szukam

u nas praca wre na całego- w sobotę malowałam pokoje u góry a wczoraj położyli nam panele na całej górze :) dziś śpimy w naszej sypialni :)

zdjęcia zrobione podczas malowania, niestety nie zgrałam jeszcze tych z podłogą :)

sypialni (mus jagodowy + migdał z dekoralu)

DSC_0799.JPG

DSC_0802.JPG

przyszły dziecinny

DSC_0803.JPG

DSC_0804.JPG

DSC_0805.JPG

Justi, u Ciebie praca wre i do przodu, do przodu :) a ja pędzę tu z newsami :D , bo zajrzałam do "Łucji" (Szacho...), żeby obejrzeć dokładnie te zazdrostki, które w biegu widziałam... zazdrostek (jeszcze nie ma), ale obejrzałam dokładnie zasłonki (bawełna z koronką nitkową) - ŚLICZNOŚCI :yes:, a zazdrostki takie mają być na początku lipca (będę się dowiadywać) :)

PS: Zawsze podzielę się dobrym namiarem ;)

:hug:

Troszkę nowości :)

We wtorek udaliśmy się do skarbówki - dostaliśmy wezwanie w sprawie sprzedaży... (moje pierwsze pytanie- mężuś, a co ty sprzedałeś, czemu o tym nie wiem i gdzie są pieniążki???) :confused::confused::confused:

"Uprzejma Pani" -coś pomiędzy :evil: a :stirthepot: poinformowała nas (wytłumaczyła to zbyt dożo powiedziane) że nie chodzi o sprzedaż tylko o kupno przez nas domu. Według skarbówki kupiliśmy zbyt tanio dom w stosunku do jego wartości rynkowej :jawdrop: :bash::bash::bash::bash:

teraz musimy wypełnić kilka stron formularzy i napisać piękny esej o tym w jak złym stanie była nasza chatka, ile pracy i pieniędzy musieliśmy włożyć aby była w takim stanie jak teraz... dobrze że robiłam zdjęcia i teraz możemy to udowodnić...:mad::mad::mad:

z miłych wiadomości...

przed 8 się zjawili, pełni werwy do pracy... i około 15 mieliśmy panele położone na całym poddaszu :) suuper chłopakom poszło, zwłaszcza że posadzkę mamy jaką mamy....

DSC_0339.JPG

DSC_0341.JPG

DSC_0345.JPG

DSC_0348.JPG

DSC_0349.JPG

DSC_0351.JPG

wczoraj też pomalowałam beleczki w sypialni

DSC_0354.JPG

DSC_0355.JPG

mężuś wczoraj do późna składał Nasze łóżeczko :) dziś zastałam taki widok

DSC_0357.JPG

Edytowane przez justi_p

Dziś się pochwalę narożnikiem :) złożyliśmy go 7 czerwca (tzn mąż składał a ja mu dzielnie towarzyszyłam sercem)

okazało się że jest "troszkę" większy niż nam się wydawało:)

DSC_0361.JPG

dostaliśmy również w prezencie fotel bujany, umycie szyb oraz wstawienie drzwi w kotłowni (jupii... już nie będzie noszenia opału przez środek domu :)

zdjęcia zamieszczę jak tylko zrobię... może dziś będę miała internet w domku :)