pszczolka m 23.05.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 justi materiał zawsze możecie zmienić, jak się zniszczy, a kształt ma super. co do szafek ze szklem to one mi się lepiej podobają niż z tradycyjnymi drzwiami, tylko, ze są niestety mało praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 23.05.2012 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 oj wiem o tym i dość długo się głowiłam co z tym zrobić. W moich najprawdopodobniej pojawią się folie dekoracyjne coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 23.05.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Naroznik boski. Tez sie w nim zakochalismy ale musielismy sie odkochac bo... Jest nierozkladany a my musimy miec jakies spanie dla gosci. Czekam na Ektorpa rozkladanego. Nic innego mi sie nie podoba po akcji z naroznikiem:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 23.05.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Cześć Justi Wszystko pięknie!!! Te uchwyty do szafek super Ciekawa jestem, jak płyta się sprawuje - głównie chodzi mi o czyszczenie (ścieralność powłoki itd.) A i niespodzianka teraz... pędzę Ci ja wczoraj po dziecko, i masz! samochód padł , co się stało nie wiem, ale to nie ważne, w szoku hamuję, staję... szukam telefonu, żeby po ratunek dzwonić, małżonek pyta "gdzie jesteś?", rozglądam się ... "yyyyyy, no pod takim ładnym domem z brązowym gontem stoję", mówię i , bo toż to domek justi Musiał mi się wehikuł rozsypać, żeby Cię znaleźć, a dzielą nas niecałe 2km, bo my za lasem Justi! domek śliczny w rzeczywistości duuuuuuużo ładniejszym niż na zdjęciach Zakochać się można (ja uwielbiam dachy z gontu, a Twój piękny ) Cudeńko, a z każdym rokiem będzie jeszcze piękniej! Ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 23.05.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Justi wczoraj w Ikea siedziałam na Twoim narożniku. Jest olbrzymi!!! Ektorp przy nim to pikuś. Fajny i wygodny. Też był drązowy jak Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 25.05.2012 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) aga_dar u Nas początkowo też miało być coś rozkładanego, ale wszystko rozkładane było strasznie niewygodne i stwierdziliśmy że przecież częściej będzie się siedzieć niż spać dlatego do komputerowego jest duże rozkładane joanko to nie przypadek- to przeznaczenie następnym razem zapraszam na kawę na płycie gotowałam raz - wczorajszy obiadek na razie w porządku- jak zawsze wykipiały mi ziemniaki i bez problemu starłam. Mógłby być niższy ruszt i palniki są zbyt blisko jego brzegu, choć podejrzewam że to kwestia przyzwyczajenia bo garnki stoją na nim bardzo stabilnie a teraz górna zabudowa (w trakcie gotowania obiadu ) na górze miały być całe drzwiczki ale będą jednak z szybkami więc musimy je wymienić mam już zmywarkę i piekarnik- ten drugi stoi na swoim miejscu, zmywarkę przymierzaliśmy z duszą na ramieniu- żeby weszła musieliśmy odrobinę (2 cm) skrócić szafkę narożną, na szczęście pasuje idealnie zaolejowałam też blat w kuchni więc teraz kilka zdjęć z porządkiem w tle Edytowane 25 Maja 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 25.05.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam dalszego posiadacza ikeowskiej białej kuchni Niech sobie ludzie mówią co chcą o jakości tych mebli ale za są to naprawdę dobre meble no i te systemy zamykania szuflad i drzwiczek - nic nie trzaska, samo sie zamyka. Pewnie to już taki standard w kuchniach meblowych, ale dla mnie to była nowość. Pięknie to tam wszystko macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 25.05.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Justi - ale pięknie! Bardzo podoba mi się pomysł z szafkami do sufiu. Bardzo ładnie wyglądają razem szprosy w szafkach i oknie Czesc Zoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 25.05.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam, ja tu pierwszy raz Nie dałam rady wszystkiego przeczytać, ale przeleciałam po stronach i jestem w szoku jak pięknie odmieniacie swój domek i w jakim tempie... A kuchnia, okap, blat, mebelki, uchwyty śliczne po prostu Zaczynam Cię podglądać regularnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 27.05.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Zoja i mugatko serdecznie witam w Moim domku i zapraszam częściej Zoja - twoją kuchnię podglądałam w innym wątku i podobnie jak inni użytkownicy pytam kiedy własny wątek ? Do Ciebie Mugatko również zaglądałam wcześniej i podziwiam wszystko co wyszło spod twojej igły Z racji wizyty u rodziców jestem w kwiatowym humorze zatem przedstawiam, wprost z ogrodu mamy: \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_dama 27.05.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Historia błyskawicznego zakupu domku przypomina mi bardzo naszą Z przyjemnością patrzę na błyskawiczne postępy w wykończeniu. Kuchnia świetna, będę podglądać - zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 29.05.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Justi Kochana, dziękuję za zaproszenie na kawkę i zwiedzanie na pewno zajrzę Już się nawet nosiłam z zamiarem zostawienia Ci prezentu za płotem, ale przestraszyłam się sąsiadów:D Gdybyś znalazła przypadkiem, jakiś drobiazg prezentowy, to już wiesz - można otworzyć, nie bomba Na razie nie jeżdżę za las - samochód nadal u mechanika, ale jak tylko... A kuchnia pięknieje Ci coraz bardziej, i już wizualizuję sobie ciąg dalszy Masz już pomysł na okna? Przyznam Ci się, że trochę bałam się o te beżowe kafelki , jak wypadną w połączeniu z podłogą, bo tam zupełnie inna bajka, a udało Ci się wybrnąć idealnie i z przyjemnością się teraz ogląda:rolleyes: Piekarnik i płyta super - w naszym stylu Gratuluję kuchennej PREMIERY Powiedz mi, czy czyściłaś płytę na świeżo i czy do czyszczenia użyłaś jakiegoś środka? Pytam, bo różnie to bywa i nie raz nie dwa dostaję od męża przyschnięte gifciki:-x i trzeba sięgać po radykalne metody i środki Postaram się zaglądać częściej Nadal trzymam kciuki i dopinguję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 29.05.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 biała_damo witam i zapraszam do podglądania joanko bo się zaczerwienię z płytkami faktycznie miałam problem ale jakoś się udało płyta do tej pory była czyszczona zwykłą gąbeczką i jak nie było problemu, tylko strasznie znać na niej kurz na okno kuchenne wiem że nie chce zasuwanej rolety więc w grę wchodzi zazdrostka + jakaś firanka, ale jeszcze nie znalazłam odpowiedniej Ostatni jechałam przez miejscowości "za lasem" (odkryłam nową drogę od Bobrownik) i tak się zastanawiałam który domek to ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 30.05.2012 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Karniszowo... powoli się wykańczamy i przyszedł czas na kupowanie karniszy... zwłaszcza że już 2 dni z rzędu nocujemy w naszej chatce na prowizorycznym łóżku (materac z łóżka rozkładanego na podłodze + zapasowa pościel ) i wcale to a wcale nie mamy ochoty wracać do naszego wygodnego łóżka w mieszkaniu... nie mówiąc już o porządku jaki w nim panuje po tym jak wpadam do niego i zbieram rzeczy... Jeszcze dużo do zrobienia ale skoro już mam gdzie ugotować i posadzić tyłeczek to wolę być w domku na górze beleczki wyczyszczone, w tym tygodniu zagruntujemy ściany i do końca przyszłego mamy zamiar wszystko pomalować. Znalazłam również firmę do położenia paneli ale po kolei: * karnisze do salonu http://www.swiatkarniszy.pl/komplety/800/25_19_crystal_azurro_ab.jpg * do kuchni http://www.swiatkarniszy.pl/komplety/800/19_luxury_liberty_ab.jpg * do pokoi na górze http://www.swiatkarniszy.pl/komplety/800/19_luxury_kulkamala_ab.jpg http://www.swiatkarniszy.pl/komplety/800/19_luxury_kulkamala_sn.jpg panele na górze- dąb palony z Kronopolu http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/49/43/50/2349435032_1 Edytowane 30 Maja 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 31.05.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Justi ależ Ty potrafisz mnie "jednym" słowem w dobry humor wprawić Zaproszę Cię na pewno, jak tylko będzie przyzwoicie i będę mogła Cię ugościć należycie , bo póki co ta nasza budowlana historia napawa mnie trwogą na tyle, że spać po nocach nie mogłam:-x, więc korzystając z przeciągającej się w czasie awarii samochodu, wzięłam sobie wolne i za pozwoleniem wszystkich nie jeżdżę tam wcale Ale możesz już czuć się zaproszona Z kurzem na płycie teraz mnie zaskoczyłaś... może jest jakiś środek, który temu zapobiega? Trza sprawdzić A zazdrostki idealnie wkomponują się w Twoją przestrzeń Ja już powoli rozglądam się za czymś "idealnym", chociaż kuchni jeszcze nie mam - trudno znaleźć mi coś co by mi odpowiadało, więc rozpoczęłam polowanie z dużym wyprzedzeniem Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że widziałam jakieś niezłe u Szachogłuchowiczów na rogu Przebiegałam obok i rzuciłam tylko na nie okiem, więc pewności co do nich nie mam, ale przy najbliższej okazji wejdę obejrzeć dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 31.05.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Aaaaaaaaaa i zajrzyj może do bowlerki - Cepeliada na allegro. Czasami można znaleźć perełki Nie wiem, czy Ci się spodobają, ja nie byłam do końca przekonana - serce nie zadrżało, nogi się nie ugięły , ale były w jej ofercie np. takie http://www.cepeliada.pl/secesja/l1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 06.06.2012 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 joanko kurz na płycie się osadza ale pewnie dlatego że jeszcze góra nie wykończona i tam się bardzo kurzy. Dzięki za namiary na zazdrostki- właśnie coś w tym stylu szukam u nas praca wre na całego- w sobotę malowałam pokoje u góry a wczoraj położyli nam panele na całej górze dziś śpimy w naszej sypialni zdjęcia zrobione podczas malowania, niestety nie zgrałam jeszcze tych z podłogą sypialni (mus jagodowy + migdał z dekoralu) przyszły dziecinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 06.06.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Justi, u Ciebie praca wre i do przodu, do przodu a ja pędzę tu z newsami , bo zajrzałam do "Łucji" (Szacho...), żeby obejrzeć dokładnie te zazdrostki, które w biegu widziałam... zazdrostek (jeszcze nie ma), ale obejrzałam dokładnie zasłonki (bawełna z koronką nitkową) - ŚLICZNOŚCI , a zazdrostki takie mają być na początku lipca (będę się dowiadywać) PS: Zawsze podzielę się dobrym namiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 07.06.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Troszkę nowości We wtorek udaliśmy się do skarbówki - dostaliśmy wezwanie w sprawie sprzedaży... (moje pierwsze pytanie- mężuś, a co ty sprzedałeś, czemu o tym nie wiem i gdzie są pieniążki???) :confused: "Uprzejma Pani" -coś pomiędzy a poinformowała nas (wytłumaczyła to zbyt dożo powiedziane) że nie chodzi o sprzedaż tylko o kupno przez nas domu. Według skarbówki kupiliśmy zbyt tanio dom w stosunku do jego wartości rynkowej :bash::bash: teraz musimy wypełnić kilka stron formularzy i napisać piękny esej o tym w jak złym stanie była nasza chatka, ile pracy i pieniędzy musieliśmy włożyć aby była w takim stanie jak teraz... dobrze że robiłam zdjęcia i teraz możemy to udowodnić...:mad: z miłych wiadomości... przed 8 się zjawili, pełni werwy do pracy... i około 15 mieliśmy panele położone na całym poddaszu suuper chłopakom poszło, zwłaszcza że posadzkę mamy jaką mamy.... wczoraj też pomalowałam beleczki w sypialni mężuś wczoraj do późna składał Nasze łóżeczko dziś zastałam taki widok Edytowane 7 Czerwca 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 11.06.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Dziś się pochwalę narożnikiem złożyliśmy go 7 czerwca (tzn mąż składał a ja mu dzielnie towarzyszyłam sercem) okazało się że jest "troszkę" większy niż nam się wydawało:) dostaliśmy również w prezencie fotel bujany, umycie szyb oraz wstawienie drzwi w kotłowni (jupii... już nie będzie noszenia opału przez środek domu zdjęcia zamieszczę jak tylko zrobię... może dziś będę miała internet w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts