Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza chatka...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kuniaa witam :)

narożnik kupiony w Ikei, jest troszkę większy niż planowaliśmy, ale jest supper wygodny :)

panele z Kronopolu- Dąb palony (dzięki temu dowiedziałam się że w każdej firmie ma on inny odcień :) )

w salonie jeszcze dużo brakuje ale nie jest źle :)

Od wtorku mam internet w domku, tylko czasu strasznie mało... pakuję, przewożę, upycham w domu... i tak w kółko

żeby nie było że leniuchujemy i nic nie wykańczamy... nasza sypialnia- w przyszłości z inną narzutą i jakimiś firankami/zasłonkami :)

ten brzydki koc z boku to nie element wystroju tylko tymczasowa leżanka Naszego piesia :)

DSC_0359.JPG

Wczoraj mężuś zaczął skręcać garderobę - ze względu na ograniczenia finansowe jest zestaw z ikei- niestety nie wszystko było i na razie tylko wieszaczki...

DSC_0344.JPG

Zaimpregnowałam i pomalowałam też wszystkie belki w pokojach- tu komputerowy

DSC_0345.JPG

a na końcu pochwalę się naszym fotelem o którym wspominałam wcześniej :)

DSC_0339.JPG

• 2 weeks później...

O, ja też planuję skladaną garderobę z ikei. Jest to relatywnie tanie rozwiązanie a w garderobie nie trzeba przecież mieć full wypas półek. :yes:

Bujak bardzo batdzo pekny :) Klasyka z nową oprawą. Ja też chce mieć fotel bujany w salonie, ale taki cały drewniany klasyczny, zapewne bialy. Wiele osob na FM takie ma i ja tez chce :)

Narożnik też pikny :) a o takim fotelu kiedys baardzo marzyłam, ale u nas w przyszlym salonie pewnie sie nie zmiesci :(

• 3 weeks później...

po długiej przerwie czas w końcu odświeżyć dziennik :)

co nowego? sporo...

na działce pojawiło się coś dużego, niebieskiego i z 99% składa się z wody :) w sam raz na upały

DSC_0761.JPG

w kuchni pojawiły się już wszystkie szafki i karnisze :) dzięki temu mogłam zawiesić firanki i zazdrostki :)

DSC_0819.JPG

DSC_0833.JPG

DSC_0834.JPG

a po nich pojawiły się przydasie :)

DSC_0822.JPG

DSC_0839.JPG

DSC_0841.JPG

DSC_0766.JPG

w ostatnim czasie rozpoczęliśmy również pracę przy tarasie :) z dużą pomocą obmurowaliśmy kontur a teraz trzeba nawieź gruzu :)

najpierw wykop i Nasz pomocnik :)

DSC_0778.JPG

DSC_0775.JPG

DSC_0780.JPG

DSC_0785.JPG

później wylewka i murowanie

DSC_0789.JPG

DSC_0793.JPG

DSC_0796.JPG

DSC_0811.JPG

i na koniec pomocnik na uwięzi-za często moczył łapki w nie swoje sprawy (czytaj: cement)

DSC_0798.JPG

DSC_0761.JPG

Edytowane przez justi_p

w kuchni ostatnimi czasy pojawiło się coś na co czekałam z niecierpliwością- folia matująca ,coby oczyska nie widziały tego artystycznego porządku w szafkach wiszących

DSC_0001.JPG

DSC_0002.JPG

19 lipca mężuś pożyczył taką małą zabaweczkę dla dużych chłopców którzy chcą się bawić w piasku

DSC_0087.JPG

i od razu zaczął zabawę :)

DSC_0077.JPG

DSC_0080.JPG

a teraz nasz plac wygląda tak:

DSC_0097.JPG

pomału posuwają się też praca przy tarasie :) częściowo jest już wysypany ziemią :)

dziś rozpoczęliśmy również montaż blaszanego budynku gospodarczego :wiggle:- na garaż blaszany niestety potrzebny byłby projekt i kierownik budowy :bash:

ps. chciałam na łamach tego dziennika przypomnieć pewnej Pani że obiecała przyjechać z miejscowości na K.... i moczyć razem ze mną tyłek w basenie :yes:

Edytowane przez justi_p

Mugatko folia zakupiona na allegro http://allegro.pl/wystroj-okien-folie-okienne-112556 przykleiłam ją bez problemu- działa na zasadzie przyciągania elektrostatycznego więc bez problemu można ją odkleić i przykleić ponownie :)

z utrzymaniem czystości w basenie na razie nie ma problem- żeby woda nie zieleniała mamy pływak z chlorem oraz filtr do czyszczenia wody... teraz niestety stoi przykryty ze względu na pogodę :(

Kamilcia Witam i zaraz stworze priva :)

• 2 weeks później...

"Akcja drzwi" - czy jak kto woli "Fachowcy w akcji"

zjawili się rano: 2 i szef... do póki był szef ostro pracowali, gdy szef znikł - znikł również jeden z fachowców

do godziny 16 udało im się zamontować uwaga uwaga: całe 5 futryn :wave: po czym zniknęli mówiąc to by było na tyle

po kontroli szefa- panowie jutro wrócą i dokończą...

no więc czekam...

a jak na razie:

DSC_0160.JPG

i takie drzwi będą

DSC_0159.JPG

w między czasie nawieźliśmy i utwardziliśmy nasz taras- małż stwierdził że jest ogromny i po co nam taki... a ja już widzę co gdzie będzie :) i nadal twierdzę że od przybytku głowa nie boli :)

DSC_0161.JPG

DSC_0162.JPG

a na koniec pochwalę się moim kącikiem kwiatowym

DSC_0170.JPG

a na koniec moje zawilce... wiem wiem... teraz nie ich pora ale jakoś im się opóźniło w tym roku :rolleyes: jeszcze irysy mają pąki ale zaczęły usychać i chyba nic z kwiatków jednak nie będzie

DSC_0164.JPG

DSC_0166.JPG

DSC_0168.JPG

i jeszcze jedno zdjęcie - powód dla którego nie złoszczę się gdy nie mogę spać i wstaję o 4 rano... widok łąk za domem pokrytych mgłą i delikatne promienie dopiero wschodzącego słońca... kto oglądał lub czytał "Dumę i uprzedzenie" ten wie o co mi chodzi...

DSC_0156.JPG

MaMy DRZwi :) w końcu... zdjęcia z telefonu :rolleyes:

teraz mężuś posiądzie nową wiedzę z cyklu " Jak dokończyć i się nie wykończyć- czyli obrabianie drzwi"

1.jpg

2.jpg

4.jpg

a do domku trafiły nowe przydasie - wieszaczki :) miały zawisnąć w wiatrołapie ale małż zgłosił ostry sprzeciw wodząc ich kształt :jawdrop: i teraz szukam im nowej miejscówki- najprawdopodobniej zawisną w kuchni

DSC_0184.JPG

mam też nowe radyjko do niej :) do kupienia został więc jeszcze zegar i półki wiszące :)

DSC_0177.JPG

Witam się ponownie. Kuchnię i resztę domku już podziwiałam. Z Waszych nowości to po pierwsze - taras zapowiada się pięknie i bardzo przestrzennie. Będzie drewno, polbruk, czy coś innego, może terakota? Drzwi fajne :) Powodzenia dla męza w końcowej obróbce życzę. Wieszaczki do kuchni bardzo będą pasowac, a radio jest stylowe. Pięknie już macie :) gratulacje i pozdrowienia

elizakop :hug:

jeszcze niestety nie uzgodniliśmy co ma być na tarasie :bash: podobają nam się betonowe imitacje desek tylko nie wiemy jakie będzie w użytkowaniu

http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/21/14/51/2521145144

http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/21/14/51/2521145144_4

podobają mi się jeszcze takie płyty betonowe

http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/42/99/82/2542998271_4

http://www.libet.pl/upload/galleries/torino-1306756640.jpg

Kamilcia

masz rację- ościeżnice są nieco węższe- chcieliśmy regulowane ale ze względu na umieszczenie drzwi musieliśmy z nich zrezygnować i wziąć stałe, i zdecydowaliśmy je umieścić na środku muru a nie pod bokiem :rolleyes:

Edytowane przez justi_p