kuniaa 15.06.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witaj Piekny narożnik!! Można wiedziec gdzie kupiony i jaka nazwa?? Pozdrawiam Kuniaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_dama 15.06.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Bardzo fajne te panele na górze, narożnik też mi się podoba daj znać skąd i co to za firma ? No proszę jak szybko wam idzie , na dole przy kominku bardzo przytulnie się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 15.06.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Kuniaa witam narożnik kupiony w Ikei, jest troszkę większy niż planowaliśmy, ale jest supper wygodny panele z Kronopolu- Dąb palony (dzięki temu dowiedziałam się że w każdej firmie ma on inny odcień ) w salonie jeszcze dużo brakuje ale nie jest źle Od wtorku mam internet w domku, tylko czasu strasznie mało... pakuję, przewożę, upycham w domu... i tak w kółko żeby nie było że leniuchujemy i nic nie wykańczamy... nasza sypialnia- w przyszłości z inną narzutą i jakimiś firankami/zasłonkami ten brzydki koc z boku to nie element wystroju tylko tymczasowa leżanka Naszego piesia Wczoraj mężuś zaczął skręcać garderobę - ze względu na ograniczenia finansowe jest zestaw z ikei- niestety nie wszystko było i na razie tylko wieszaczki... Zaimpregnowałam i pomalowałam też wszystkie belki w pokojach- tu komputerowy a na końcu pochwalę się naszym fotelem o którym wspominałam wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 27.06.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 O, ja też planuję skladaną garderobę z ikei. Jest to relatywnie tanie rozwiązanie a w garderobie nie trzeba przecież mieć full wypas półek. Bujak bardzo batdzo pekny Klasyka z nową oprawą. Ja też chce mieć fotel bujany w salonie, ale taki cały drewniany klasyczny, zapewne bialy. Wiele osob na FM takie ma i ja tez chce Narożnik też pikny a o takim fotelu kiedys baardzo marzyłam, ale u nas w przyszlym salonie pewnie sie nie zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 28.06.2012 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) długo mnie nie było ale przeprowadzka pełną parą wszystkie dobra przewiezione i zgromadzone tymczasowo w salonie wczoraj mężuś skończył w końcu garderobę więc się chwalę Edytowane 28 Czerwca 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 17.07.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) po długiej przerwie czas w końcu odświeżyć dziennik co nowego? sporo... na działce pojawiło się coś dużego, niebieskiego i z 99% składa się z wody w sam raz na upały w kuchni pojawiły się już wszystkie szafki i karnisze dzięki temu mogłam zawiesić firanki i zazdrostki a po nich pojawiły się przydasie w ostatnim czasie rozpoczęliśmy również pracę przy tarasie z dużą pomocą obmurowaliśmy kontur a teraz trzeba nawieź gruzu najpierw wykop i Nasz pomocnik później wylewka i murowanie i na koniec pomocnik na uwięzi-za często moczył łapki w nie swoje sprawy (czytaj: cement) Edytowane 17 Lipca 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 21.07.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 (edytowane) w kuchni ostatnimi czasy pojawiło się coś na co czekałam z niecierpliwością- folia matująca ,coby oczyska nie widziały tego artystycznego porządku w szafkach wiszących 19 lipca mężuś pożyczył taką małą zabaweczkę dla dużych chłopców którzy chcą się bawić w piasku i od razu zaczął zabawę a teraz nasz plac wygląda tak: pomału posuwają się też praca przy tarasie częściowo jest już wysypany ziemią dziś rozpoczęliśmy również montaż blaszanego budynku gospodarczego - na garaż blaszany niestety potrzebny byłby projekt i kierownik budowy ps. chciałam na łamach tego dziennika przypomnieć pewnej Pani że obiecała przyjechać z miejscowości na K.... i moczyć razem ze mną tyłek w basenie Edytowane 21 Lipca 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 21.07.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Justi śliczna kuchnia, powiedz skąd ta folia matująca ? Jak ją przyklejałaś ? I jeszcze jedno pytanie czy utrzymanie tej wody w czystości w tak ogromnym basenie to trudna sprawa ? Kusi mnie ale boję się że nie podołam i że to duuużo "zachodu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 21.07.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Witam krajanke piękne postępy, super sobie poradziliście.. Czy mogę prosić o informacje na temat schodów - jakie drewno i cena - bo czytałam, ze niedrodzy panowie może być na pw, jesli wolisz Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 21.07.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Mugatko folia zakupiona na allegro http://allegro.pl/wystroj-okien-folie-okienne-112556 przykleiłam ją bez problemu- działa na zasadzie przyciągania elektrostatycznego więc bez problemu można ją odkleić i przykleić ponownie z utrzymaniem czystości w basenie na razie nie ma problem- żeby woda nie zieleniała mamy pływak z chlorem oraz filtr do czyszczenia wody... teraz niestety stoi przykryty ze względu na pogodę Kamilcia Witam i zaraz stworze priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 01.08.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 "Akcja drzwi" - czy jak kto woli "Fachowcy w akcji" zjawili się rano: 2 i szef... do póki był szef ostro pracowali, gdy szef znikł - znikł również jeden z fachowców do godziny 16 udało im się zamontować uwaga uwaga: całe 5 futryn po czym zniknęli mówiąc to by było na tyle po kontroli szefa- panowie jutro wrócą i dokończą... no więc czekam... a jak na razie: i takie drzwi będą w między czasie nawieźliśmy i utwardziliśmy nasz taras- małż stwierdził że jest ogromny i po co nam taki... a ja już widzę co gdzie będzie i nadal twierdzę że od przybytku głowa nie boli a na koniec pochwalę się moim kącikiem kwiatowym a na koniec moje zawilce... wiem wiem... teraz nie ich pora ale jakoś im się opóźniło w tym roku jeszcze irysy mają pąki ale zaczęły usychać i chyba nic z kwiatków jednak nie będzie i jeszcze jedno zdjęcie - powód dla którego nie złoszczę się gdy nie mogę spać i wstaję o 4 rano... widok łąk za domem pokrytych mgłą i delikatne promienie dopiero wschodzącego słońca... kto oglądał lub czytał "Dumę i uprzedzenie" ten wie o co mi chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 05.08.2012 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 MaMy DRZwi w końcu... zdjęcia z telefonu teraz mężuś posiądzie nową wiedzę z cyklu " Jak dokończyć i się nie wykończyć- czyli obrabianie drzwi" a do domku trafiły nowe przydasie - wieszaczki miały zawisnąć w wiatrołapie ale małż zgłosił ostry sprzeciw wodząc ich kształt i teraz szukam im nowej miejscówki- najprawdopodobniej zawisną w kuchni mam też nowe radyjko do niej do kupienia został więc jeszcze zegar i półki wiszące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 05.08.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam się ponownie. Kuchnię i resztę domku już podziwiałam. Z Waszych nowości to po pierwsze - taras zapowiada się pięknie i bardzo przestrzennie. Będzie drewno, polbruk, czy coś innego, może terakota? Drzwi fajne Powodzenia dla męza w końcowej obróbce życzę. Wieszaczki do kuchni bardzo będą pasowac, a radio jest stylowe. Pięknie już macie gratulacje i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 06.08.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 wieszaczki urocze ! radyjko - super - sama bym takie przygarnęła |Mam pytanie odnośnie drzwi - czy ościeznice były nieco węższe niż szerokość muru w otworze drzwiowym? czy tylko tak to na zdjęciu wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 06.08.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) elizakop jeszcze niestety nie uzgodniliśmy co ma być na tarasie podobają nam się betonowe imitacje desek tylko nie wiemy jakie będzie w użytkowaniu http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/21/14/51/2521145144 http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/21/14/51/2521145144_4 podobają mi się jeszcze takie płyty betonowe http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/42/99/82/2542998271_4 http://www.libet.pl/upload/galleries/torino-1306756640.jpg Kamilcia masz rację- ościeżnice są nieco węższe- chcieliśmy regulowane ale ze względu na umieszczenie drzwi musieliśmy z nich zrezygnować i wziąć stałe, i zdecydowaliśmy je umieścić na środku muru a nie pod bokiem Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez justi_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 06.08.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Ile dokładnie ościeznice są węższe? u nas każdy otwór ma inną szerokość muru - tzn w każdym pokoju - nie powiem co człowieka bierze... Czemu ościeznice regulowane nie dalo sie zamontowac? ja myslalam, ze je sie da montowac wszędzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 07.08.2012 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 około 4-5 cm z każdej strony czyli około 8-10cm. Ościeżnice regulowane może i dałoby się zamontować ale musielibyśmy obcinać ościeżnicę - drzwi są przy samym rogu0 mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi mamy tak z 2 drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 07.08.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Fajne te płyty drewnopodobne, ale jak na nie patrze to też się zastanawiam czy az nie do przesady starają się być starymi deskami, co praktyczne nie musi być no i zahacza troszke o kicz. Plyty betonowe tez fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justi_p 07.08.2012 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Zoja mam dokładnie takie same odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 07.08.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 po zamontowaniu ościeżnicy pozostal jeszcze z boku mur o szerokości 4 cm? dobrze rozumiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts