Forest-Natura 17.09.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Witam. Julo ... a te nogi to czyje ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 18.09.2012 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 hehe Żony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 18.09.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Witam. Jak zrobią Ci komin, to przy odbiorach kominarskich poproś kominiarza aby zmierzył w nim ciśnienie. Jak będzie w granicach 10-15 Pa na "zimno" to będzie ok, a nawet i za dużo jeżeli będzie bliżej górnej granicy. Jak przekroczy 15 Pa to zamiast o nasadzie będziesz musiał myśleć o urządzeniu do ograniczania "ciągu" kominowego. Tylko jak znaleźć kominiarza, który ma anemometr ... ? Ale to już Twój problem żeby popytać w okolicy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 22.09.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam. Jak zrobią Ci komin, to przy odbiorach kominarskich poproś kominiarza aby zmierzył w nim ciśnienie. Jak będzie w granicach 10-15 Pa na "zimno" to będzie ok, a nawet i za dużo jeżeli będzie bliżej górnej granicy. Jak przekroczy 15 Pa to zamiast o nasadzie będziesz musiał myśleć o urządzeniu do ograniczania "ciągu" kominowego. Tylko jak znaleźć kominiarza, który ma anemometr ... ? Ale to już Twój problem żeby popytać w okolicy Pozdrawiam. Chyba manometr. 10-15 Pa na zimno??? jak to wyliczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.09.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam. Te Kominiarz ... a jak mam niby nazwać manometr/anemometr przeliczający jedno i drugie za jednym kliknięciem guzika ... chociaż w tym przypadku to faktycznie akurat masz rację Nie liczyłem - mniej więcej w tych granicach podają tą wartość producenci palenisk ... różni i wszelacy. Jak to robią, mierzą na stanowisku badawczym czy z sufitu ściągają to już nie wnikam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.11.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam.............................Nie liczyłem - mniej więcej w tych granicach podają tą wartość producenci palenisk ... różni i wszelacy. Jak to robią, mierzą na stanowisku badawczym czy z sufitu ściągają to już nie wnikam. Pozdrawiam. Kuźwa bardzo pouczające i jeszcze ten kominiarz z manometrem mierzącym np. ciśnienie,podciśnienie,nadciśnienie względem ciśnienia atmosferycznego. Oświećcie mnie bo nie nadanrzam nad to wiedza kominiarską. Kominiarz FM ma w swoim wyposażeniu jak idzie na pomiar manometr???:confused: .Jak to robi i gdzie u klienta podłącza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts