magda0 28.02.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 jaka jest cena średnia w Warszawie za m2, majster powiedział 25 zł/m2 a i jeszcze czy gładź i szpachlowanie to jedno i to samo? Czy znalazłby się ktos na forum kto zechciałby ocenić wstępny kosztorys prac wykończeniowych w mieszkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter1230 07.03.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Witam za gładz gipsową bierzemy 11 zł od metra szlifujemy maszynowo dopieszczamy ręcznie pod chalogena oferujemy rowniez malowanie w cenie 7 zł od metra warto zeby ekipa od gładzi malowała aby nie było rozczarowania po zle wykonanej gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms1975 08.03.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam za gładz gipsową bierzemy 11 zł od metra szlifujemy maszynowo dopieszczamy ręcznie pod chalogena oferujemy rowniez malowanie w cenie 7 zł od metra warto zeby ekipa od gładzi malowała aby nie było rozczarowania po zle wykonanej gładzi A panele to już pewnie układacie gratis do malowania a zima to jeszcze podwórko odśniezycie.Ludzie opamiętajcie się i nie wypisujcie takich idiotycznych cen bo ludzie to czytają i jeszcze uwierzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.03.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam za gładz gipsową bierzemy 11 zł od metra szlifujemy maszynowo dopieszczamy ręcznie pod chalogena oferujemy rowniez malowanie w cenie 7 zł od metra warto zeby ekipa od gładzi malowała aby nie było rozczarowania po zle wykonanej gładzi Nie wierzę, że robicie to dobrze, tzn. świecisz halogenem i jest ok. Żaden normalny człowiek w to nie UWIERZY - jest to po prostu nierealne. Ja się pytam gdzie w tej bajce jest smok? Ps. Jak kolega powyżej napisał: nie pisz bzdur człowieku, bo ludzie to czytają, a nie dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surich 10.03.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 25pln/m2 gładzi w Warszawie to cena ok do przyjęcia moim zdaniem... sam za tyle wykonuje z materiałem jak powierzchnia nie przekracza 100m2 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
versace77 31.03.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Witam za gładz gipsową bierzemy 11 zł od metra szlifujemy maszynowo dopieszczamy ręcznie pod chalogena oferujemy rowniez malowanie w cenie 7 zł od metra warto zeby ekipa od gładzi malowała aby nie było rozczarowania po zle wykonanej gładzi Cena to pewnie za warstwę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 11.05.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 przy natrysku i maszynowo (przemysłowo) to ok ale bez halogenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 03.09.2012 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 A ile wychodzi materiał za m2? Bo mnie wychodzi, licząc 4mm i gładź Nidy (25zł/25kg) - 4zł z m2. Czy coś więcej trzeba liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 06.09.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Te cenę to pewnie miejscowy walną, bo mimo że nie należe do tanich wykonawców to nie wiem czy z materiałem byłbym w stanie komuś proponować 25zł/m2. Co do gładzi a szpachlowania to ogólnie sie przyjęło że to to samo znaczy aczkolwiek, szpachluje się różnymi materiałami od zwykłego gipsu, przez szpachlowy do gładzi.Różnica jest tylko taka że gładź stosujemy na samym końcu. Osobiście proponuję zasięgnąc wiedzy i poszukać fachowca (lub skontaktować się ze mną od głądzi bezpyłowych tzw "na mokro"(nie mylić z gładziami docieranymi mechanicznie z odkurzaczem). Dobry fachowiec zrobi pokój (ok50m2 2warstwy) w jeden dzień na gotowy przy zerowym zapyleniu pomieszczenia. Tradycyjne szpachle są przestarzałe, słabe technologicznie a wykonanie ich często wiąże sie z poważnym bałaganem.Jak znam życie zaraz jakiś spec powie ze te zagraniczne drogie cuda są nie eko, drogie i wcale nie takie super.Tyle że polski bubel (a jest go sporo, nida,lafarge, nie wspomnę o franspolu czy alpolu) nie równają sie do szpachli na mokro, lub jak kto woli tynku cienkowarstwowego. Wiem co mówie bo pracowałem wcześniej na tych wynalazkach.Wszystkie miały jedną wadę, trzeba je docierać,co robiu wielki burdel nie wspominając o jakości. Nie widziałem w swoim 10 letnim doświadczeniu firmy która jest wstanie wyszpachlować i dotrzeć na lustro ścianę bez skazy tak jak to sie robi na mokro. Obecnie na polskim rynku można kupić 3 bardziej znane produkty. 1:Cekol gs-250 ok25zł/worek 25kg 2:Akryl putz start s ok 28-30zł/worek 3:angielski Multi-Finish (na zamowienie w allegro lub u dystrybutora) ok 32zł/worek Do tego należy doliczyć cenę gruntu odpowiedniego do danego tynku cienkowarstwowego. Np:70zł bańka Grunt PVA CEMENTONE 5L do multifinisha. Cena robocizny w granicach 10zł/m2 przy czym w zupełności wystarczą dwie warstwy (pierwsza podkładowo-wyrównująca, druga wyrównująco-wykończeniowa). Co do ceny szpachlowania to słyszałem że były ceny 25zł/m2 ale to chyba dla firm pracujących pod dużych deweloperów.Przeciętny fachowieć bierzę 8-10zł za dwie warstwy z gruntowaniem + docieranie.Kolejne warstwy ciut taniej ale niestety należy je doliczyć. Są to stawki dobre i wg mnie adekwatne do pracy, jak i wydajności. PS:Jestem nowym użytkownikiem forum,także witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek m 10.09.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Widzę fachowców z Beverly Hills >>>ms1975 i ewbuxxxo Wracając do tematu szpachlowanie nie jest to samo oszpachlować to można dziurki małe ubytki A co do mojego przedmówcy żeby dobrze położyć gładź na mokro bez skazy to musi być idealna powierzchnia ( Mikro i Nano Technologie ) jest technicznie awykonalne Narzędzia sprowadzone z NASA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 21.09.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 To ile można uznać za cenę umiarkowaną na Śląsku? Z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAM 45 07.10.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Jaka jest cena wyrównania krzywych tynków.Czy jest konieczne skuwanie i tynkowanie od nowa cz można to zrobić w inny sposób? Tynki są dobrze związane ze ścianą nie są spękane i nie odpadają są tylko pofalowane jakby ktoś uczył się tynkować w tym mieszkaniu.Blok z lat 60 podejrzewam że tynkowało go OHP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 11.10.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Widzę fachowców z Beverly Hills >>>ms1975 i ewbuxxxo Wracając do tematu szpachlowanie nie jest to samo oszpachlować to można dziurki małe ubytki A co do mojego przedmówcy żeby dobrze położyć gładź na mokro bez skazy to musi być idealna powierzchnia ( Mikro i Nano Technologie ) jest technicznie awykonalne Narzędzia sprowadzone z NASA Technologia z nasa jest potrzebna żeby po ludzku zrobić szpachlowanie tradycyjne bo pod byle swiatlo widac kazde nieróbstwo i niechlujstwo wykonawcy. Mikro i nano technologia jeszcze dlugo nie zawita do naszych domow (nie liczą bzdur jakie serwują nam reklamy) a nawet średnio położony tynk cienkowarstwowy jest ładniejszy i równiejszy od najbardziej wypucowanej ściany szpachlą zwykłą. Te wszystkie żyrafy i inne wynalazki do docierania mechanicznego (pomijam nic nie ware packi) powinny juz dawno isc do lamusa.Złom dla nie chlujów i nie robów którzy pod pseudo innowacyjnością próbują ukryć wady zwykłego szpachlowania. Jeżeli myslisz ze fachman z narzędziami marshala ze stali magnezowej gdzie paca kosztuje 250zł zrobi to lepiej niż gosc ze zwyklą kosą za 35zł to idac nie masz bledego pojęcia o szpachli, a tym bardziej o metodzie na mokro. ADAM 45 Wszystko zależy od grubości nakładanego tynku.Robocizna bedzie taka sama.Najlepiej byłoby skuć stare tynki co daje 100% pewnosci ze nowy nie odpadnie.Jednakowoż jeżeli fachowiec stwierdzi że wystarczy usunąc ubytki a reszta jest wystarczająco trwała aby nanieść nową warstwę nie widzę sensu przepłacać za dodatkową robote. Dobry grunt załatwi sprawę. Uczulam wszystkich na te pseudo "głębokopenetrujące" i drogie.Jedyne co penetrują głęboko to kieszeń, reszta to mit. owp A to sląsk to inny kontynent? Nie rozumiem tego rozgraniczania rejonów.Cena usług powinna byc wszedzie taka sama. Na tyle dobra by fachowiec był zadowolony i chciał zrobić to dobrze i na tyle dobra by inwestor nie czuł się jak wydojona krowa. Odpowiadając na pytanie,myślę że od 10zł w góre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 17.10.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 owp A to sląsk to inny kontynent? Nie rozumiem tego rozgraniczania rejonów.Cena usług powinna byc wszedzie taka sama. Na tyle dobra by fachowiec był zadowolony i chciał zrobić to dobrze i na tyle dobra by inwestor nie czuł się jak wydojona krowa. Odpowiadając na pytanie,myślę że od 10zł w góre. Inny, inny Przeciętny majsterklepka podjeżdża na wycenę nową A6, więc i marżę musi mieć trochę wyższą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 17.10.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Oj tam oj tam.... ) Ja tam licze sobie tak.Jeżeli wyjdzie mi dniówka 200zł za 10h pracy w normalnym tempie (czytac: bez gonitwy w stylu dawaj, dawaj i obijania się) to jest malina, wtedy moge zejść z ceny.Oczywiście cena zależy głównie od metrażu (co nie znaczy że zejdę z ceny do 5zł bo bedzie 10000m2) i skomplikowania "terenu". Im wiecej pier... i zakamarków tym cena rośnie. Mimo to myślę że nie powinno być dużej różnicy między województwami, jeżeli w ogóle. Od taki śląsk bogatszy od świętokrzyskiego, mimo że życie macie tam ciut tańsze to ceny za robociznę różnią sie dośc znacznie. Na waszą niekorzyść. Ta cała rejonizacja mnie rozpier.... lalala ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 17.10.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Edytowane 17 Października 2012 przez owp pomyłka tematów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 17.10.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 się podłączę - a ile za (sama robocizna) położenie płyt G-K (na suficie podwieszanym, wraz z montażem wieszaków i profili) oraz na szkielecie drewnianym (ściany) oraz położenie gładzi gipsowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 18.10.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) Trochę nie w temacie, ale ok.Ja np za sufit biorę ok 45/m2. Ścianki podwójnie plytowane ok 25/m2 do 3m.Otwory na lampy wylaczniki i inne dodatkowo za szt.Nie polecam drewnianego reszta nawet do ścianek.PS:Bez szpachlowania. Ze szpachlą dyszka wiecej. Edytowane 18 Października 2012 przez pvo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 08.01.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jedno pytanie.Mam dwóch fachowców co chcą mi po szpachlować ściany(cena 11 PLN 3 warstwy). Tynk c-w trzeba zetrzeć kurz po tynkowaniu i jeden mówi żeby gruntować a drugi żebym się nie dał wciągnąć w gruntowanie bo jak to zrobię to ściany przestaną oddychać. Co wy na to ? Który ma racje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 08.01.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ściany koniecznie muszą oddychać, w przeciwnym razie się uduszą i umrą! Ps. To żarcik - oddychanie ścian to bzdura jakaś totalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts