batix 08.01.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 drugi argument to pojawianie się czarnych "kotów" pleśni po zagruntowaniu ścian znalazłem ACRYL-PUTZ grunt a w opisie jest "Niewątpliwym atutem gruntów ACRYL-PUTZ® jest ich wysoka paroprzepuszczalność, która zapewnia tzw. „oddychanie ścian”. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 08.01.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 wymiana powietrza przez ścianę stanowi poniżej 5% całej wymiany powietrza - czyli stanowi wartość pomijalną. Brak pleśni na ścianach zapewni Ci sprawna wentylacja, a nie "oddychające" ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 08.01.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ostanie pytanie LAFARGE Gips szpachlowy jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.01.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Hej. Nie wiem jak on wyobraża sobie położenie gładzi bez uprzedniego gruntowania - wg. mnie powinieneś go wygonić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.01.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jedno pytanie. Mam dwóch fachowców co chcą mi po szpachlować ściany(cena 11 PLN 3 warstwy). Tynk c-w trzeba zetrzeć kurz po tynkowaniu i jeden mówi żeby gruntować a drugi żebym się nie dał wciągnąć w gruntowanie bo jak to zrobię to ściany przestaną oddychać. Co wy na to ? Który ma racje ? Te jedenascie złociszy to za samo szpachlowanie ?? czy szpachlowanie z przecieraniem ?? czy szpachlowanie z przecieraniem i gruntowaniem ?? czy szpachlowanie z przecieraniem gruntowaniem i malowaniem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 08.01.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 gruntowanie + szpachlowanie + wstawiane narożników + szlifowanie maszynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.01.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 gruntowanie + szpachlowanie + wstawiane narożników + szlifowanie maszynowe A kto odbębni malowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 08.01.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 malowanie na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.01.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 malowanie na wiosnę Nie pytałem kiedy tylko kto , jeżeli ci co szpachlowali to wszystko ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 08.01.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 nie wiem jeszcze, ale jak mówisz ze lepiej żeby oni to może tak będzie, a czu to jest takie ważne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.01.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Mam dobre serce to powiem ....... niech Ci przetrą i pomaluja , po przetarciu pył na ścianach zostaje , mimo że będą przecierać żyrafą , farba potem pokazuje wszystkie niedoróby których wcześniej nawet oni sami by sie nie spodziewali , niech pomalują jednokrotnie wszystko na biało , pozbędziesz się przynajmniej pyłu z chałupy , po malowaniu weź jakąś żarówkę i pochodź z nią przy ścianach aby mieć pewność dobrze wykonanej roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.01.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jedenaście zeta za samo szpachlowanie , spałbym na kasie gdybym dorwał full takiej roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.01.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Mam dobre serce to powiem ....... niech Ci przetrą i pomaluja , po przetarciu pył na ścianach zostaje , mimo że będą przecierać żyrafą , farba potem pokazuje wszystkie niedoróby których wcześniej nawet oni sami by sie nie spodziewali , niech pomalują jednokrotnie wszystko na biało , pozbędziesz się przynajmniej pyłu z chałupy , po malowaniu weź jakąś żarówkę i pochodź z nią przy ścianach aby mieć pewność dobrze wykonanej roboty . Jar.os - z tą żarówką to może nie podpowiadaj, bo jak trafią na normalnego inwestora - wymagającego - to do usr... śmierci nie wyjdą z tej budowy A jak oni chcą brać po 11 zł/m2 za gładź - prawdopodobnie pod malowanie - to życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 08.01.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jar.os - z tą żarówką to może nie podpowiadaj, bo jak trafią na normalnego inwestora - wymagającego - to do usr... śmierci nie wyjdą z tej budowy A jak oni chcą brać po 11 zł/m2 za gładź - prawdopodobnie pod malowanie - to życzę powodzenia. Każdy czlowiek uczy się aż do śmierci , niech chłopaki też się uczą .........po 11zeta z metra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.01.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 W sumie racja - jak ich ktoś przećwiczy na jednej budowie, to zastanowią się na drugi raz ile czasu/kasy trzeba poświęcić na dokładne wykonanie m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 09.01.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 zrobimy testy z żarówką, ale teraz mam już ściany przy żarówce nie za równe i to tez wpłynęło na to że będę szpachlował ściany . na gorze mam pomalowane płyty KG sam gość chciał pomalować żeby wyeliminować właśnie jakieś niedoróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 09.01.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 zrobimy testy z żarówką, ale teraz mam już ściany przy żarówce nie za równe i to tez wpłynęło na to że będę szpachlował ściany . na gorze mam pomalowane płyty KG sam gość chciał pomalować żeby wyeliminować właśnie jakieś niedoróbki Hmmm , jeżeli sam chciał to dobrze o nim świadczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 09.01.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 no pomalował mi za 200 pln 250 m2 najtańsza białą śnieżką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 09.01.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 ostanie pytanie LAFARGE Gips szpachlowy jest OK? Start i Finish z Lafarge są super do kładzenia i obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 09.01.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 no pomalował mi za 200 pln 250 m2 najtańsza białą śnieżką No to prawie darmo .Aby jakiej biedy z tego nie było bo cos mi tu smierdzi za takie pioeniądze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts